Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 1

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Recenze (280)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Překrásné! Kouzelné vyprávění o dívce se srdcem čarodějky, která se vydala do světa. U mě vykouzlil film úsměv a to nejen díky kocourovi:-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Má první pořádná zkušenost s Miyazakim a hned trefa prakticky do černého. Možná ze mě mluví hodiny odehrané v různých klonech GTA, kde se to jen hemží donáškovými misemi, ale tento odpočinkový a humorně sympatický coming-of-age příběh mi sedl. Velkou měrou tomu přispívá i kvalitně zpracovaný zvukový doprovod, který ví, kdy má dokreslit scénu hudbou a kdy nechat běžet obyčejný ambient (jsem vděčný, že jsem neviděl verzi z USA, která si do scén přidala hudbu podle svého). Obrazově se na to taky moc hezky koukalo (když pominu ten bláznivý Uršulin obraz), zejména animace se povedla na jedničku (což je hezky vidět např. na vlajících šatech Kiki). Postavy se povedly všechny, promarněnou šanci však, vzhledem k tomu, že na obrazovce těch čarodějnic mnoho nebylo, vidím v nedostatku čarodějnic a jiných měst. Nečekám, že by se tam objevila třeba Saxana, ale ochutnávka v podobě čarodějnice ze začátku filmu mohla být klidně rozvinuta více. Přidruženě - Jiji se svými sarkastickými komentáři by si asi dobře rozumněl se Salemem ze starší Sabriny. Dějově bych to nejradši upravil ku obrazu svému tak, že bych zkrátil celou záležitost se vzducholodí a rozvedl více závěrečný sestřih dalších dobrodružství v titulcích. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohádka. Žádná zběsilá dobrodužství jako v Monoke, nebo Fantazii. Spíše stejně nevinný a nekonfliktni film jako Totoro. Miyazaki je holt děda, který to s vyprávěním pohádek umí setsakramentsky dobře. 100% ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Prvni zklamání od mistra Miyazakiho. Na můj vkus je příběh a příliš prosťoučký, což by se dalo přežít, kdyby se zde vyskytovaly nějaké emotivní momenty, či vizuálně vypiplané scény. Bohužel obojí mi tu tak nějak schází a co mi chbyí ze všeho nejvíc je Miyazakiho fantazie, po které to de facto není ani stopy. Není to špatné, ale bohužel je to pro mě jen solidní pohádka a ani o chlup víc. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý jestli takový konce dělá jenom Miyazaki, nebo je to tak celkově v Japonsku zvykem, ale je to úplně něco jiného než v evropě nebo americe. Člověk je zabraný do příběhu a najednou je konec. Totoro úplně to samý, ne že by to bylo nějak na škodu, ale pro mně jakožto konzumenta hlavně neasijských filmů je to celkem nezvyk. Ale abych tu jen netlachal okolo...... Kiki je takový odpočinkovější příběh, neprobíhá žádný drastický ani extra hluboký děj, takže se člověk může odreagovat, vypnout a ponořit se do krásnýho kreslenýho světa. ()

_Moon_ 

všechny recenze uživatele

Sice se nejedná zrovna o Miyazakiho vrcholné dílo, ale byla to právě Kiki, která mě představila kouzelného dědečka jménem Hayao Miyazaki. A od té doby jsem se stal závislým na pravidelném přísunu pozitivní energie, kterou tento Pan Režisér rozdává ve velkém. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Neoddiskutovatelně čistý děj, neuvěřitelně překrásné zpracování, jak už to u Miyazakiho tvorbě bývá. Ze všech jeho filmů mám tento nejradši. Počátky jeho tvorby byly ještě neposkvrněny a byly nenucené. Tento film se vám zapíše do paměti opravdu důkladně. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Nejzabavnejsi a nejchytlavejsi Miyazakiho film. Nema to sice epicke ambice, ani vetsi poselstvi jako nektere jine kousky rezisera, ale je to proste maximalne koukatelne a jediny Miyazakiho film, ktery jsem si hned po skonceni sel pustit znovu. Vsechno zde funguje naprosto dokonale, s hlavni hrdinkou se szijete v podstate hned a jejiho cerneho kocoura si zamilujete od prvni chvile kdy promluvi, v podstate co hlaska, to perla. Jako mensi nevyhodu bych videl trosku slabsi vykon Joe Hisaishiho, stale dobry hudebni standard, ale prilis normalni a pod urovni jeho syntezatory okoreneneych kousku z minulosti. 9/10 ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že atmosférou jde rozhodně o jednu z nejlepšíchvěcí od Ghibli. Nápad to má taky moc zajímavý, i když oproti Mononoke a Naušice velice komorní. Magických blbůstek tam taky není moc, létání na koštěti, mluvící kočka a sem tam vybuchující zkumavka, víc vlastně nic. Ale fakt je to moc kouzelný a zábavný a vtipný. Škoda jen těch trablů s klukem, ty Kiki moc nesluší a jsou spíš otravné. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Čarovná rozprávka, v ktorej opäť raz H.Miyazaki potvrdzuje svoj dokonalý talent preniesť diváka do sveta imaginácie prostredníctvom príbehu, ktorý svojou osobitosťou, originalitou a nápaditosťou dokáže dokonale vtiahnuť každého, kto ešte nestratil schopnosť nechať sa očariť svetom detskej fantázie. Napriek vcelku jednoduchému základu stojí príbeh malej čarodejnice a jej hľadania svojho mesta či miesta v živote na úžasne podaných postavičkách, ku ktorým pristupuje Miyazaki tým správnym dávkovaním humoru, dobrodružstva a ponaučenia. ()

pevico 

všechny recenze uživatele

Příběh o malé čarodějce, která se snaží v novém městě najít nejen práci, ale i přátele..pohladí na duši.. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Další nádherné dílo z mistrovy dílny, Miyazaki je génius. U jeho animáků bulím i na místech, kde to asi ani nebylo zamýšleno...no jako malej! Ale jen u jeho filmů, přísahám! =] ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Nechci se furt opakovat, ale prostě Miyazaki...co jiného čekat než dokonalost? Doručovací služba slečny Kiki není výjimkou. Navíc tento námět byl opravdu výborný. Vůbec animované snímky zařazené do dnešního běžného světa akorát s notnou dávkou kouzel a neobvyklostí....koho by to vůbec napadlo? Mě ne... Jo umět létat...to by byla paráda. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl subjektivně zhodnotit, jak moc se mi příběh čarodějky Kiki líbil, musel bych sem prásknou minimálně 3 maximální hodnocení. Stane se to jednou za čas, že přijde film, který člověka vnitřně nesmírně zasáhne a zasekne drápek v jeho srdci. Kiki se to u mě podařilo na sto procent. Mijazakiho film, který mě původně zas tak nelákal, a dlouho jsem ho odkládal. Přitom však dokázal zpřeházet můj osobní žebříček jeho nejoblíbenějších klasik. No nic, balím si pingl a jdu hledat město, v kterém bych chtěl tak moc žít. Město, kde má svou roznáškovou službu čarodějka Kiki. ()

Katzenklo 

všechny recenze uživatele

"Nedostanem vyhubováno?" - "Jen když nás najdou!" Tak fajn, uchyluji se ke čtyřem hvězdám; tento příběh byl o něco přívětivější než Mononoke a podstatně logičtější než Zámek v oblacích. Mijazaki představuje další magický, fantasticky nespoutaný a pozitivně nabitý snímek, jenž utváří dějiny animovaného filmu. Charakter žádné z postav mi nebyl proti srsti, obligátní naivita a infantilní nálada budiž odpuštěny. Působivost filmu není utvářena jen tradičně precizní animací, ale k celkovému dojmu výrazně přispívá samotná sympatická (myslím tím sexy) třináctiletá představitelka okouzlující ústřední role. A v neposlední řadě je nutno pochválit též velice příjemnou Hisaišiho hudbu. Také bych se rád občas vznesl na koštěti nad města a lesy, abych se na chvíli mohl nechat unášet větrem s hejny kachen a zapomenout na vše, co se děje tam dole. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Nemám trpělivost s lidmi, kteří píšou, že je to moc sladké nebo málo hluboké. Tohle jsem chtěl o Vánocích skoro opětkovat. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Opět dokonalá Miyazakiho poetika, ale pro mě tentokrát jen slabší čtyři hvězdy - mnohem méně fantazie, mnohem více lyričnosti, pro mnohem menší děti než jeho ostatní filmy. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Další Miyazakiho film a další povedená pohádka, tentokráte akorát pro trochu mladší publikum. Děj je nekomplikovaný a nezatížený mytologií. Přesto opět dost silný zážitek. Plus výborná hudba. ()

Související novinky

Reklama

Reklama