Reklama

Reklama

Ve vlčí kůži po stopách Džingischána

(festivalový název) (seriál)
  • Česko V kůži vlka po stopách Džingischána (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Austrálie / Německo, 2010, 172 min

Obsahy(1)

Dobrodruh Tim Cope se vydává na náročnou 3,5 roku dlouhou a 10 000 km dlouhou cestu. Jízdy na koních, je symbolem historie prvních kočovných jezdců, včetně legendárních Gengis Khan. Jeho cesta směřuje z bývalého mongolského impéria, Karakorum, k řece Dunaj v Maďarsku. Je to nebezpečná cesta oblastmi, kde žijí vlci, ledovcovými horami Altaje, mrazem, horkem, násilnými střety mezi usedlými a kočovnými společnostmi i zrádnými vrcholy Karpat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Honziss 

všechny recenze uživatele

Pro mě filmový vrchol z festivalu Expediční kamera 2012. Vrátit se k prapůvodním kořenům lidství, spolehnout se pouze sám na sebe, nechat se unášet líbivými zvuky praskající trávy a cválat na koni nekonečnou krajinou tak, jako před tisíci léty. Tomuhle člověk s láskou pro přírodu, dobrodružství a snílkovstí jen těžko odolá. ()

Reklama

Luke7 

všechny recenze uživatele

Bezpochyb nejlepší cestopis festivalu expediční kamery. Australan putuje napříč Mongolskem po zamrzlé stepi v šílených mrazech jen se 3 koňmi a psem. Někdy narazí na pohostinnost Kazachů (např. viz. svatba), jindy musí hledat svého psa, aby ho místní nesnědli. Projíždí různými vesnicemi, kde např. chovají koně na maso, zmrzlé stepy či skoro vyschlé Aralské moře. Škoda, že se jednalo pouze o 1 díl. Podrobnosti o filmu zde: http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-kamera/v-kuzi-vlka-po-stopach-dzingischana-2/ Shlédnuto v rámci festivalu Expediční kamera. ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se dočkat pokračování Australanova dobrodružství napříč Asií. To putování přes Mongolsko bylo tak úžasně syrové a tvrdé, až jsem v kině na sedačce nervózně poposedával :-D ()

Nemik96 

všechny recenze uživatele

Jak říka hlavní postava tohoto dokumentu Tim, tohle v kanceláři nezažijete.Hodně zajímavé putováni drsnými kraji a ještě drsnější přírodou, třeba na takové Mongolce či Kazachy jsem hleděl s otevřenou hubou nejsem si jist jestli bych jel do těchto zemí na dovolenou. :D uděluji 4**** velmi povedené a jedno z nejlepších děl na Dokumentárním festivalu. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (4)

  • Nejdelší doba, během které hrdina neokusil sprchu, byla 24 dní. (Dragoni)
  • Během cesty byl Khanovi dvakrát ukraden kůň, pokaždé jej však našel. (Dragoni)
  • Cesta byla dlouhá přes 6500 mil a vedla z Mongolska do Maďarska. (Dragoni)

Související novinky

Filmový festival Expediční kamera 2013

Filmový festival Expediční kamera 2013

02.02.2013

Největší cestovatelský a outdoorový filmový festival Expediční kamera proběhne v únoru a březnu (6.2. – 31.3. 2013) ve více než 150 městech České republiky. Tento unikátní projekt Vám přinese 7… (více)

Reklama

Reklama