Reklama

Reklama

Solutions locales pour un désordre global

  • Slovensko Mysli globálne, pokašli to lokálne (festivalový název)

Obsahy(1)

Dokumentárny film mapuje problémy súčasných malých ekopoľnohospodárov a roľníkov na vidieku po celom svete. (lilina133)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přece jen bych bral tenhle dokument s rezervou, ona je Coline Serreau taky trochu opačný pól. Řekl bych, že pravda je někde uprostřed - určitě je zde zvýšený zájem o konzumaci chemicky upravených potravin, ale přece jen i ti bankéři a průmyslníci musejí něco jíst, a asi nebudou jíst své vlastní chemikálie. Takže na nějakém rozvoji ekologických farem budou mít vlastní, sobecký zájem. Takže nějaké takové farmy musejí legálně existovat, a ne že jde skoro o odbojnickou činnost. Úvod dokumentu je hodně zajímavý, obsahuje množství informací, posléze se však rozmělní a informace se začínají opakovat, ostatně, co chcete ve skoro dvouhodinovém dokumentu pořád říkat, že? Určitý přínos dokument má, ale jak říkám, přece jen doporučuji i zde používat vlastní rozum a některé věci si třeba ověřit nebo sám prozkoumat. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto dokumentu som si robil poznámky, lebo ozaj sú tu zaujímavé recepty, no najmä tie zo živočíšnych produktov majú problém v tom, že tie živočíchy sa kŕmia často zlou geneticky upravovanou potravou a preto im je treba dávať tú, čo vypestujete, akonáhle im nebudete môcť dať takú potravu, uzavrie sa kruh, z ktorého sa už asi nedostanete. Ukrajinský poľnohospodár vám tu ukáže, že uživiť sa dá aj bez chemických a umelých úprav pôdy, ba dokonca jeho pôda sa neničí a pestuje lepšie plodiny. Opäť sú tu síce informácie, ktoré môžte počuť aj v iných dokumentoch, no sú to tie závažné o genocíde spôsobovanej bojom o semená. Tento dokument je skvelý, síce môže vyznievať jednostranne, no všetky názory už poznáme a tento sa snaží obhájiť tie svoje zreteľnými dôkazmi, ktoré sú pravdivé a mnohokrát dokázané, mimochodom mnohé pre mňa nebolo nič nové, dokonca viem aj o iných spôsoboch, kde sa využívajú akési agrokruhy, pre lepšiu úrodu, no nič to nemení na tom, že to patrí medzi dokumenty, ktoré by mali vidieť kompetentní ľudia, ak aj bežní ľudia, tak to nemôže byť tiež na škodu, no je to film s informáciami, pre ktoré je ho dobré vidieť. Keby som si mal vybrať, či si pozrieť akčný film, ktorý mi do života nič nedá, iba ma zabaví alebo dobrý dokument s informáciami, ktoré môžem uplatniť hneď, tak radšej v súčasnosti volím dokument, tak to bolo aj tu, veď aj toto je kinematografia. Ide proti prúdu, ale takú, ak je rozumná, mám rád. ()

wader 

všechny recenze uživatele

Pokud ve vás dřímá kousek jezeďáka, nebo jste jen člověk zajímající se o kvalitu potravin, které jíte, krajinu ve které se pohybujete, a budoucnost nás všech (bez zemědělství nemáme nic), je tenhle film právě pro vás. Navíc je natočený s kvantem zajímavých informací, které jinak těžko někdy někde uslyšíte. ()

Reklama

Reklama