Reklama

Reklama

Dva někdejší přátelé z malého městečka, kteří se chtěli dostat do velkého světa, se setkávají po několika letech. Michalovi se to podařilo - žije v luxusním bytě ve Varšavě, podniká, má krásnou ženu a novorozeného syna. Janek, jeho někdejší kumpán za ním přijíždí z vojny, aby se stal kmotrem jeho dítěte. Kamarádovou proměnou je však překvapen a spoustě věcí nerozumí. Kdysi drsný přítel, který si nenechal nic líbit, se proměnil v citlivého člověka, jenž se rozpláče i v okamžiku, kdy musí nechat utratit nemocného psa. Nic ale není takové, jak se na první pohled zdá. Michala totiž pronásleduje zločinecká minulost: členové jeho někdejšího gangu, které před lety udal policii, mu vyhrožují smrtí. V obavách z budoucnosti dokonce žádá Janka, aby se ujal jeho rodiny. Ten se ale právě v tomto okamžiku odhodlá k činu, jehož důsledky už nelze vzít zpět. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (64)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Ked sme sa po dlhsej dobe rozhodli skocit do kina na europsku produkciu, nevedeli sme co cakat od polskeho filmu. Pozitivne nas prekvapila surova realistickost sucasneho mestskeho zivota (najma ked sa zapletiete s mafianmi) a jazyk velmi podobny slovenskej vychodnarcine. :) Herecke vykony hodne ocenenia, lez zaver to predsalen trosku dokazil. Nebyt toho, 4* by boli tam. 7/10. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Řekla bych, že je to tady celkem nadhodnocené, jelikož je to trochu zdlouhavé a místy nudné. Děj celkově je dobrý, ale je tam spousta nesrovnalostí a různých věcí, které si člověk musí domyslet sám. Hlavní dva aktéři jsou sympatičtí stejně jako hlavní aktérka. Polská "mafie" mě moc na kolena nedostala, čekala jsem více akce a napětí, tady se člověk dozvěděl už na začátku jak to skončí, což není zrovna dobré pro diváka. ()

Reklama

korndaddy 

všechny recenze uživatele

Polské studené prostředí, podpořeno chladnými barvami jak okolí tak interiérů a krásný zvuk piana dodává Chrezstu skvělou atmosféru, kterou se nepodaří navodit ani kdejakými nýmandovi z hollywoodu se sebevětším rozpočtem. Ale ona vizuální stránka není vše. Věřím tomu, že kdyby byl film trochu syrovější a lehce agresivnější, mohl to být film jak žádný jiný za poslední léta. Konec byl nečekaný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SVĚT NEZMĚNÍŠ, BUĎTO BUDEŠ KOZÁKEM NEBO NUZNÝM CHUDÁKEM....“ /// … minulost si vás dokáže najít i v Polsku… Reálie podobný těm našim – přeci jen jsme demokracii budovali v podobným duchu (že Václave. Václave? Kam zas kurva… aha umřel. Tak soráč…). Filmařinou mi to připomíná spíš ruskou školu (že Bratře). Dva kámoši a jejich malé komorní ,,D“(rama). (Něco jako naše Vendeta? Jasan. Třeba. Vidíš, že nemeleš jen píčoviny…). Jen se mi zdá, že přes svou umírněnou stopáž stejně nemá ve svý délce po tý dramatický stránce čím ohromit (ty krávo, nechceš radši napsat, že je zbytečně moc dlouhý?...). Napětí pramenící z očekávání nevyhnutelnýho – tedy z neděle, soráč, ale osoby vomlácený nejen demokracií, ale i totalitou asi na rypák nepadnou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žeru příběhy podle skutečnejch událostí. 2.) Trochu jsem žvanil (v diskuzi na ČSFD? Poldům? A kurva…). 3.) Slíbil jsem, že zaplatím…. 4.) Thx za titule ,,fredikoun“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Komorní psychologické drama o dvou gaunerech, co se potkají po letech, ale ten jeden už nežije život gaunera, ale spořádaného tatíka od rodiny, ale ta minulost ho dohání. Film v pomalém skoro artovém tempu vyprávění protkaný několika opravdu syrovými násilnými nebo odvážnými co se týká nahoty ( už kolikátý polský film mi dokazuje že je jinde než ta česká kinematografie) scénami. Kdyby to mělo trochu lepší konec dal bych jednu hvězdu navíc. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (1)

  • Scénář je volně založen na skutečném příběhu muže, který se po své zločinecké minulosti přestěhoval do Varšavy, aby začal nový život. [Zdroj: Film Europe] (Krouťák)

Reklama

Reklama