Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Recenze (834)

golfista 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe patří k mým srdečním záležitostem. Jako kdyby točil filmy pro mě (a třeba i pro ostatní :). Jako kdyby vycítil, jak se budu v ten který rok cítit, jak budu schopen jeho nový film vnímat. ... Vždycky výborně vybraní herci, tradičně skvělý soundtrack a také vždy nejméně jedna nezapomenutelná scéna (tentokrát určitě vzpomínka na seznámení v restauraci). ... Není to asi úplně 100%, ale za tu náladu, kterou jsem po filmu "chytil" musím přidat. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Americké žánrové filmy dneška zjevně znají jenom dva extrémy. Úplné odmítnutí jistot a zpochybnění základních existenčních hodnot na straně jedné, bezpečný únik do pohádkově zidealizovaného světa na straně druhé. Nový film Camerona Crowea se do druhé skupiny řadí s tak neodolatelnou bezelstností, až je mi stydno mu jakoukoli naivitu vyčítat. Neboť se v mém případě neustále vnucovaný dobrý pocit nakonec nedostavil, nehodnotím výše, jedním dechem vám zároveň doporučuji dát tomuhle dojmovému, převážně na aktuálním rozpoložení odvislému filmu šanci. Zrežírován je solidně a i když dojde na zvířátka, vystačí si s vkusným humorem. ___ Svou příslušnost do kategorie vánočních (americká premiéra 23.12.) rodinných komedií ZOO nemaskuje, zároveň s ní nedokáže nijak chytře (sebereflexivně) nakládat. Jde zkrátka o cíleně hezký film a víc nic. Typizace postav je bezchybná, nehrozí, že by někdo vybočil z jasně vymezené dráhy. Radikální, ovšem jen dočasné odchylky jsou dovoleny buď v rámci přiznané hry (MacCready) nebo kvůli stvrzení dokonalého úspěchu hlavních hrdinů (Ferris). Úplně chybí záporná postava, kterou by šlo brát vážně. Na přesnost úchylný inspektor je karikaturou jako vyňatou z knihy pro děti. Stejně jako zvířecí osazenstvo ZOO slouží pouze k rozehrání komických situací, jež odlehčují truchlení za mrtvou manželkou a hledání cesty zpátky k lidem. Jedinou snahou o důmyslnější zapojení všudypřítomné zvěře do ústřední zápletky je patetická (i na filmem nastavené standardy) epizodka s umírajícím tygrem. Jinak zvířata jenom a) generují groteskový humor, b) sugerují nám, že je přirozené, když jsou zavřená v klecích. Nejvíc z nevděčné role dokázal vytěžit Thomas Haden Church, který svá velká moudra oproti Damonovi může podávat s lehkým nadhledem. Ten filmu jinak zoufale schází. ___ Se stupňovanou intenzitou dávkovaná „fajnová“ nálada u mne ke konci (zejména zásluhou vysmáté Elle Fanning) vyvolala podezření, zda Crowe nespojil tvůrčí síly s Divadlem Sklep a nejde-li tedy o záměrnou stylizaci a v důsledku velmi chytrou recesi. Ale spíš asi ne. 55% Zajímavé komentáře: FlyBoy, ZkuKol ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem šel výhradně kvůli Mattovi Damonovi, protože jsem si potřeboval ověřit u podobného typu role, zda je skutečně dobrej herec nebo ne. Ano jeho výkony jsem považoval za fantastický, jenže vždycky to byli bezemoční chlapíci, takže jsem chtěl v jeho podání vidět i výrazně odlišnou postavu od Bourna, šéfa zahraniční rozvědky CIA, atd. Musím se přiznat, že samotnýho filmu jsem se při pohledu na plakát dost děsil. Jenže všechno nakonec skončilo na světlé straně síly. Výkon Matta mě naprosto sejmul, svou roli zahrál fantasticky, všechny své pocity, který jeho hrdina momentálně prožíval měl v pohledu, v mimice tváře, prostě paráda už nemám nejmenších pochyb, že Matt patří mezi absolutní hereckou špičku současnosti. Samotný příběh člověka takovou krásnou nenásilnou cestičkou manipuluje tu k úsměvu, tu k slzičce a především k velkému fandění hlavním hrdinům, zkátka z toho fimu jde život a emoce a to na mě vždycky platí. Další věc, která se mě líbila, že zvířata tu nebyla degradována na pouhý prostředek k citovýmu vydírání, ale byla prostě regulérní součástí vývoje příběhu. Když už jsem tady chválil Matta bylo by blbý nepochválit i ostatní, protože i oni mají velký podíl na mým zcela nečekaným pětihvězdičkovým zážitku Scarlett počínaje a malou Meggie konče. Ještě bych zmínil Elle Faninnig,protože ten její úsměv jen potvrzuje, že ať už je holka jaká chce, pokud se umí usmát a má takovouhle povahu, má u mně vždycky vyhráno. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hrozný slaďák. Herci sú sympatickí, ale väčšina vedľajších postáv nevyužitá. Je tam hromada scén, pri ktorých som si vravel, že by sa z nich dalo vytrieskať omnoho viac. Navyše je to tak veľmi feel-good, až je to lepkavé a ku koncu už hrozia aj žalúdočné problémy. Od polovice už som s tým iba bojoval. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Velmi, VELMI sympatické překvapení, namísto rozjuchané komedie (jakou jsem naivně čekal) moc milý (byť taky lehce naivní) film s výborným Damonem a řadou velmi dobře hrajících ostatních herců a hereček. Dojemné scénky jsou servírovány umírněně a vyváženy odlehčenými místy, závěr je ale silně slzopudný a i já jsem musel utřít oko (něco mi do něj spadlo). Fakt příjemný film. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, když se filmaři chytnou nějakého dobrého a neotřelého příběhu ze života, který zpracují naprosto krásnou a přirozenou formou, která u mě donutí vydrápat na povrch tunu emocí a na konci filmu mi bude akorát tak hrozně krásně. Takových pozitivních filmů je v dnešní době asi jako zrní pro lesní zvěř uprostřed pouště. No, to je možná blbý přirovnání. Prostě jich je hrozně a hrozně málo. Přitom ale pořád se najdou příběhy, které mají dobré konce, a které stojí za to vidět. Tenhle ždíme, co to jde, protože je nejenom o sympatické rodince, ale i o Zoo, což je okamžitě dvojitej zápřah. Matt Damon mě svým upřímným výrazem v celém filmu udělal obrovskou radost. Víc takových překvapení, ať je stále se na co těšit a mít za ostatní radost z dobře vykonané práce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $75,624,550Tržby Celosvetovo $120,081,841Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,238,858 //počet predaných kusov 1,020,209Tržby za predaj DVD v USA $27,389,176 //počet predaných kusov 1,790,527║ No teda milé prekvapenie, hoci nezaobíde sa to bez sentimentu ale v tomto prípade to fakt hrá s príbehom bez toho aby to akokoľvek otravovalo, herci sú výborný, miestami to má úžasný emociálny náboj, krásna doprovodná hudba, dobrá kamera a réžia, príjemná oddychovka pri ktorej upadne nejedna slza. /100%/ ()

woody 

všechny recenze uživatele

Mnohonásobně lepší, procítěnější a emocionálnější film než tématem podobné a velebené Děti moje. Tam, kde Clooney posílal k dceři psycholožku a na mrtvou matku si za pár týdnů nikdo nevzpomněl, tady Damon se svými dětmi najde společnou řeč a zavzpomíná na ženu v jedné z nejdojemnějších scén posledních let. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá a odzbrojující rodinná romanťárna a zároveň americký mainstreamový film s možná nejkrásnější hudbou. Jónsi je bůh... Kdyby sis měla vybrat mezi zvířaty nebo lidmi...co by sis vybrala? - Lidi. - Já taky. Já taky... Body navíc pro komedii v duchu o dekádu dřívějšího britského hitu Divoká stvoření...nově definovaný subžánr ,,komedie točící se kolem záchrany zoologické zahrady" :-) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NOVÉ MÍSTO, NOVÝ ZAČÁTEK. KOUPILI JSME ZOO!“..... /// Taťka Matt Damon (jehož druhý jméno je nebezpečí), nepočítal s jednou věcí – že mu umře žena a dětem (logicky...) máma. Dělá co může (dyť víte, nestíhá, chaos v domácnosti atd.), k ,,protúrování“ se mu nabízí (téměř) každá svobodná mamča, ale smutek je sviňa. Vypořádat se s tím musí i děti a tak se nás všichni pospolu snaží přesvědčit, že na depresi a zapomnění je nejlepší koupit si Zoo. Nevím, jestli úplně všechno budou brát děti jako cestu za dobrodružstvím, páč se tady i maličko kecá a celej ten rodinnej pokus o návrat k normálnosti vobčas sklouzává k bezkrevný sázce na citový a citlivý věci, jako se podívat tygrovi naposledy do vočí (všichni tam jednou musíme...), zbytek má zachránit ksichtík malý Rosie (je hezčí než ten Mattův) a na 50 druhů ,,zvížátek“ (z nichž 7 je ohroženejch). Tady by všichni mohli držet palečky, aby se dílo podařilo a taťka dokázal.... prostě to dokázal a všechno mohlo směřovat k Happy endu. Nebo né? Neboj, je to rodinnej film... možná bude spíš pro ty starší, kteří jsou připraveni na dojímačku smrtí, životem, zvířaty, lidmi, sluncem, deštěm, láskou... Takže jestli tohle chcete... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu ,,We Bought a Zoo“ od Benjamina Mee číst nebudu. 2.) Přemejšlím, kde utopit prachy (fotbalovej klub už mám). 3.) Zjistím, že zachraňovat nepotřebuje jen Ryan, Willy nebo Winter. 4.) Thx za titule ,,Ferry“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Fox // Počet premietajúcich kín v USA: 3,170 // Otvárací Víkend v USA: $9,360,434 // Pekný rodinný film pre všetky generácie. Hlavnou dominantou filmu sú herecké výkony hercov a dej...... za mňa 80%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film, který se nebojí cíleně dojímat a přesto je každou svou myšlenkou i pointou dokonale optimistický a záměrně usměvavý. Celá sestava teenagerů, dětí, oddaných ošetřovatelů a zírajících zvířat se velmi snadno mohla rozsypat do nicneříkající rodinné kaše. Cameron Crowe ale dokázal, že pevnou ruku v uklidňování rozjitřených emocí pořád má. Film pro všechny. Doslova. 90% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo nie.“ Trvalo mi 6 rokov, kým som sa na Kúpili sme ZOO odhodlal. Z nejakého dôvodu som z neho mal obavy. Nakoniec je z toho jeden z najlepších filmov roka a vynikajúci feel good movie. Síce dlhý, ale, pravdupovediac, tie postavy (ľudské i zvieracie) sú natoľko úžasné, jedinečné a zábavné, že by som možno bez problémov bral aj štvorhodinový režisérsky strih. V širokom spektre sympatických postáv je ťažké vybrať si svoju najobľúbenejšiu, ale u mňa to zrejme bol pošuk Angus Macfadyen. Scenár nie je síce nejako extrémne objavne originálny, ale napriek tomu je dostatočne svieži a iný na to, aby vedel prekvapiť. Je to vtipné, je to dojemné a je to pôvabné („Zabuchla som sa do teba a neviem to nijako pochopiť.“). Má to všetko, vrátane pávov. V neposlednom rade snímka obsahuje strašne veľké množstvo podarených hlášok („Všetci tu hovoria, že si ko*ot, ja teda neviem, čo to znamená, ale neverím tomu.“) a dialógov („Si podozrivo pokojný.“ – „Hmmmm...“ – „Ty si pil?“ – „Celú noc.“). A má to super myšlienku, ktorá sa dá použiť v reálnom živote, že aj na najhoršie veci vám stačí v podstate len pár sekúnd odvahy a potom to už ide. Pre mňa najlepší film Camerona Crowea. „Keď máš dobré pohnútky, nič ťa nezastaví.“ ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Sice i porno má méně předvídatelný děj než tohle (a herci tam podávají lepší výkony), ale jednou za čas se taková nálož kýče dá bez újmy přežít. Dětičky sice trochu k nepřežití byly, ale ohledně svého odporu k lidským mláďatům se musím pochlubit, že dělám pokroky - co mám vlastní, nesnáším už jenom ty cizí. Podstatné je, že tam byl binturong. Podle mě by filmům výrazně pomohlo, kdyby v nich bylo víc binturongů. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vše co mi jinde přijde stokrát ohrané a nudné tady krásně fungovalo. Je to takový rodinný film s romantickým nádechem, kde jsem si říkala, že to trochu přehnali s tím, že by někdo mohl koupit ZOO, než jsem zjistila, že to je skutečný příběh. Herci byli bezvadní (musím obzvlášť pochválit tu malou holčičku), zvířátka také a do toho mi ještě zahráli Sigur Rós, nemám si tedy vůbec na co stěžovat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já si tedy ZOO rozhodně kupovat nebudu, protože mě moc nebaví klouzat se po žirafím krku, přetahovat se s šimpanzy o banány, dělat na hadech uzly ani závodit se stádem splašených želv a to, že se občas s chutí vykoupu s hrochem na tom nic nemění. Navíc nevedu tak extrémně veselý život, abych na sebe dobrovolně nechal s vrstvit nánosy smutku, takže děkuji Haden Churchovi za to, že svým tradičně suchým humorem přeměnil rodinné ponudění v celkem koukatelný snímek. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to šíleně klišovité a průhledné, ale taky neodolatelné. Feel-good film roku. A to zoo nemusím. ()

Reklama

Reklama