Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Recenze (833)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Ultimátní rodinná podívaná, která místo toho, aby někoho naštvala patosem, přeslazeným dějem a infantilními vtipy, dělá pravý opak. Patosu nedá prostor chytrým humorem a chytře jednoduchým příběhem. V podstatě nemám námitky. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že přesně takový rodinný film mi dlouho chyběl. Je to krásná a zábavná podívaná, s vcelku zdařile ztvárněnými postavami a zajímavým námětem. Navíc je to velmi příjemně zahrané, vcelku věrně a civilně, což je opravdu obdivuhodné na americkou romantickou komedii. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Musím hodnotit minimálně 4*, přestože tomuto žánru moc neholduji.. Sice to přičítám na vrub momentálnímu psychickému stavu, ale to nevadí.. :D.. Milé, zábavné, dojemné.. Spokojenost.. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že v titulkách zaznělo, jak to s hrdiny tohoto filmečku dopadlo a že jsem se dověděla, že to je podle skutečnosti, tak bych o tomhle díle řekla, že je to bez zápletky a v podstatě zbytečné. Ani kousek napětí až na scénku se lvem na konci. Ale vzhledem k tomu, že je to podle skutečnosti, tak měním názor a obdivuji toho otce, že to vše tak vybudoval.. 4* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Damon v nezvyčajnej roli romantického rodinného filmu. Nič proti rodinným filmom, ale Damona mám predsa len radšej "akčnejšieho". Toto je tak na nedeľný oddych ku káve a štrudli v kruhu rodiny . ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Kdybych měla příležitost a potřebné finance, tak bych taky chtěla vlastnit zoologickou zahradu. Po zhlédnutí tohoto pohodového snímku to platí dvojnásob. Je sice plný klišé a možná až příliš přeslazený, ale to všechno od rodinného filmu pro milovníky zvířat vlastně očekávám, takže s tím nemám sebemenší problém. Naopak jsem se ráda nechala dojímat milým příběhem, který mi zprostředkovali vesměs sympatičtí herci. A ještě k tomu hrála bezva muzika. (85%) ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

To se tu s těma 4 a 5 hvězdičkama všichni zbláznili?! Existuje tolik lepších filmů o hledání smyslu života. Tohle je prostě průměrná pohádka pro průměrného američana, který není zvyklý moc přemýšlet. Ano, je tu pár milých scén, pár drsných scén, Matt něco hraje, ale....v sentimentu se tu příliš tlačí na pilu....chvíli je to k uzoufání, kam až jsou tvůrci schopni zajít. Takovej patos a kýč. Naštěstí to občas vyváží slušná hláška (například ta malá holka), ale co se týče příběhu, hned od začátku je jasný, jak to skončí. Prostě žádné veledílo. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem u tohoto filmu nekoukal na čas. Zaprvé proto, že když jsem ho viděl poprvé, byl jsem ještě malý a hodiny mi nic neříkali, a za druhé proto, že jsem se nechtěl strachovat tím, v kolik to skončí, kolik času mi to zabere, atd. Sice mi nepřijde, že by tento film byl nějak extra slavný, což mi přijde škoda, ale zároveň s tím trochu souhlasím, jelikož ten námět asi není nějak extra originální - pro někoho! Důležité na tomto filmu je to, že je natočen podle skutečných událostí (sice nepřesně, hodně to poupravili, ale to podstatný tam víceméně je). Příběh to má dle mýho skvělej - místy až k slzám -, skvělý herce - Matt Damon a Scarlett Johansson -, úžasná kamera, hudba, atd... co tomu zazlívat? já tomu nemůžu zazlívat nic! miluju tenhle film a proto dávám 10/10 ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Pohádka inspirovaná skutečným životem je tak kouzelná, až má člověk pocit, že mu tu idylu režisér cpe až do... Cameron Crowe tentokrát neodhadl správnou dávku sentimentu a (pře)šlápl vedle. Schopní herci s tím už nic neudělají. Ale je zajímavé, jak se některé z vedlejších postav v zoo stříháním nevysvětlitelně objevují a pak zase nenápadně mizí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tak tohle kamarád Cameron přešvihl. Sentimentální nános neprorazil nikdo z herců a kupilo se to směrem ke konci čím dál víc. Ač jsou tu silné momenty, příběh pořád vypadá jakz telenovely. Postavičky jsou jen komické a neživotné. Na Scarlett se pořád skvěle kouká. A Matt Damon pořád ještě umí hrát jen jednu roli. Snaha byla, ale je to jen reklama na zoo a rodinu-základ státu. 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrej film, kterej není vyloženě točenej pro rodinu s děckama, ale má rozumnej a zajímavej děj. Zaujala hlavně neuvěřitelně roztomilá Maggie Elizabeth Jones a Elle Fanning, která sice pořád hází úsměvama kolem sebe, ale zatím je neokoukaná a hezky se na ni dívá a je hezká, i když zatím takhle mladá. Taky Scarlett Johansson je ještě ok, ale Matt Damon, ten moc ne. Nevim, jestli je to těma vlasama nebo rodinnou rolí, ale moc mi to k němu nesedělo. Ale fajn, byly tam zviřátka, bylo to místama takovy jako komediální, bylo to podle pravdy a bavilo mě to. Tak co bych víc chtěl... ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zdvíham na 4. Je mi strašne sympatické ako sa to hrdo hlási (a nehanbí sa za to), že je to proste celé šuchotanie ružového papiera. A je to síce absolútne naivné, ale priamočiarosť, čo sa Ti nesnaží nakecať, že pozeráš na niečo hodnotnejšie ako to reálne je. Svetlo, farby, hudba a Matt Damon mi opäť zahrali na tú moju primitívnu strunu. Nadpriemer v čisto priemerných. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Člověk je zvyklej vidět Meta jako zabijáka s granáty za opaskem a najednou musí celičkých 124 minut sledovat, jak mizernej je otec. Skarlet si ostříhala vlasy a začala cvičit opičky. Ergo Metovi jeho role sluší možná více, než jako drsňákovy z BŮRNA I., II., III. a prý i V. Vskutku netradiční story s kýčovitým koncem JAK HROM! Bravo Jone Thore Birgissone !!! 75% ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Není to žádná přeslazená pecka, ani tam vlastně není nic extra až na to, že si obyčejný chlap koupí se dvěma dětmi Zoo. Film mně na první pohled vůbec nezaujal, myslela jsem, že to bude něco až moc přibarvené, přeslazené, roztahané. Ale bylo to fajn. Nemůžu si stěžovat, vydržela jsem se na to koukat až do konce a vůbec mi nevadili některé ty trapnější scénky, to do toho filmu prostě sedělo. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jakožto debut mladého režiséra, který neudrží sentimentalitu na uzdě o.k. Příjemný jarní film. Jakožto poslední film Camerona Crowea ... Setsakramentsky sentimentální průměr. Teda průser. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Ultra slaďáček, který jsem nezažil od dob Austrálie. Dokonalý romantický film, který divákovi podá růžové brýle a ten vše zbaští i s navijákem. ()

Reklama

Reklama