Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Recenze (833)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Pro Croweovy nakažlivé emoce a vytříbené soundtracky mám očividně větší slabost, než jsem myslel. We bought a Zoo je v mnoha ohledech až otravny film (sledování jsem si zpříjemňoval pátráním po nejbrutálnějším způsobu, jakým by mohla ta holčička zemřít), ale když Crowe vystrčí růžky, pořád to stojí za to. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Cameron vyměkl. Knižní předloha ho sice evidentně zaujala, přesto však téma, které zpracovává, zůstává tuctové a zdaleka se nevyrovná tomu, jak se s ním například popasoval Payne v Descendants, případně Levine v 50/50. Ti se ve filmu o umírání nebáli jít za hranici a dokázali ze svých hereckých svěřenců vytřískat maximum. Taková Scarlett zde působí zcela vyčpěle a kdejaká neznámá herečka by ji snadno dokázala nahradit. Roztomilost Maggie Elizabeth Jones působí strašně nepřirozeně a někdy až otravuje. Dvacet sedm druhů zvířátek je sice fajn, ale i tak si myslím, že Crowe by měl zůstat u toho, čemu nejlíp rozumí (tedy hudbě) a točit hudební filmy a dokumenty. Na průměrný rodinný mainstream je tu řada jiných. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. Nechutně sluníčkový film, kterému jsem tu sluníčkovost s chutí spolknul, protože má triumfy jako Camerona, Scarlett, Jónsiho, sympatické dětské herce a ňuňu žvižátka. Kdyby takhle vypadaly všechny rodinné filmy, svět by byl mnohem příjemnější místo k životu. A pro Siguří fandy navíc jeden roztomilý odkaz na Heimu. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Film propaguje držanie zvierat v zajatí a je celý založený nie na vzťahu k zvieratám, ale na citovom vydieraní a klišé o tom, že mladý otecko nevie, čo má urobiť, aby jeho malá dcérka, ktorej pred rokom umrela mama, bola spokojná. Aj keď je to film inšpirovaný skutočnými udalosťami, a je pekné že Benjamin Mee naozaj tie zvieratá zachránil, neurobil to z lásky k zvieratám, ale preto, lebo jeho dcérka na tie zvieratká hodila roztomilý pohľad. Zvieratá sú tam celkovo len akoby takými bočnými postavami, všetko sa to točí okolo vzťahov majiteľov a zamestnancov ZOO, ktoré sú zobrazené gýčovo a neveril som im. Proste som asi nepoučiteľný, keď som si zase pustil Hollywood, moja chyba. Keby vo filme boli počítačom vyrobené zvieratá ako v Rise of the Planet of the Apes, dal by som o bod viac. ZOO nie je ochrana zvierat, ale ich väzenie. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nebýt pár ne zcela dotažených a dokonce podivně vyznívajících scén či spíše chování toho kluka, a možná až moc sladkosti bez jakékoliv opravdové hrozby, což zrovna neoblibuji a vždy dám přednost aspon nějakému reálně působícímu dramatu, bylo by to za pět. Takhle ale stejně velmi sympatický, prosluněný (doslova), optimistický snímek o tom, jak všichni žili štastně až do smrti, potom, co našli cestu zpátky po odchodu někoho milovaného. Dali sbohem a vykročili konečně vpřed. To vše zahráno více než bravurně, zabaleno do, jak jsem už napsal, opravdu velmi sladkého obalu, kdy scéna vedle scény jsou jak vystřižené momentky z ráje, plného sympatických lidí, kteří jsou ochotni pro dobro mnoho věcí obětovat, což ale je jenom můj odhad.. Damon znovu a znovu potvrzuje svoji bravurnost a schopnost zahrát cokoliv, Johansson, kterou si pamatuji hlavně jako sex symbol z různých fetišistických apod. filmů (Bay...) příjemně civilní, ale něco z té její auru kvůli tomu vymizí a Elle Fanning roste do krásy až nepřirozeně rychle. A má vskutku sympatický úsměv.. Jinak jsou všechny ostatní role stylizované tak, jak se na správný rodinný film hodí, záporák je zvlášť přepísknutý a působící nenormálně - taky klasika. No a zvířata jsou velmi příjemný bonus. Na konci se ten pocit dostavil, a díky tomu jsem všechny výhrady ochoten hodit za hlavu. Přece jenom je někdy pěkné se zasnít a myslet na to, jaké krásné by to bylo, kdybychom žili v pohádce. V které by nám hrála taková dokonale pocity vystihující hudba. Soundtrack je prostě nádherný a dokresluje jak dojetí, tak i nadšení a vítězství. Jo a ten Mattův brácha hláškoval výborně. Závěrečná scéna pak dojme téměř k slzám, a těžko by sem momentálně pátral po scéně, která by lásku vystihovala lépe. A pak mně taky do kolen srazila scéna prohlížení fotek.. Lepší 4 Narozdíl od např. sladkosti ve War horse, kde působila strašně násilně a samoúčelně, tu působí tak opravdu jenom párkrát. A kdyby bylo těch 20 vteřin odvahy zaručeno úspěchem, dal bych 5 :)) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe / Predloha: We Bought a Zoo od Benjamin Mee | Hudba: John Powell | Produkcia: Julie Yorn, Cameron Crowe, Marc Gordon | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Vinyl Films, LBI Entertainment, Dune Entertainment | Rozpočet: 50 miliónov $ | Tržby: 120,081,841 $ || Rozprávka na dobrú noc, najlepšie strávené s polovičkou. Tak americké, a napriek tomu som tomu prepadol. Malo to dušu, čistotu a vôbec. Až som si z toho kúpil škrečka (asi komplexi z detstva - mal som len rybičky) :D ()

Botič 

všechny recenze uživatele

No do háje! Nevím jestli je to Jónsim nebo Crowem nebo Scarlett nebo Damonem nebo všemi dohromady, ale tohle mě totálně rozsekalo - v tom nejlepším slova smyslu! Přepálené hodnocení, pro přepálený film, který ale dokáže svým optimismem prosvítit i ten nejšedivější den. Cinici se můžou jít zahrabat! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sice možná klišoidní záležitost, ale nesmírně odpočinková a milá. Celou dobu jsem si říkala, kdy už se něco pokazí (jak to v takových žánrovkách bývá) a ono se naštěstí nic nestalo. Příběh je naprosto úžasný a přesně na něco takového jsem měla náladu. Damona a Johansson sice opravdu nemusím, ale dalo se to přežít. Jako oddychovka funguje prostě výborně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pozitivní dělovka, která se opírá o typické trademarky, které Crowe sype do každého svého filmu. Silné postavy se kterými nelze moc nesympatizovat, nějaké to jiskření hlavních hrdinů, společný cíl pro který je potřeba něco udělat, špetka emocí a osobnostních postojů které je potřeba změnit a jedna z uvolňovaček roku je na světe. Cameron to tentokrát nebral úplně ze široka a natočil skromný, komorní film, který je ale emocionálně transparentní a sympatický, ačkoliv je vlastně zoufale neoriginální a obyčejný. Ale i vypiplat si postavy, dialogy a přidat chytlavý soundtrack je v takovémhle provedení docela kumšt. Poslední scéna je TOP. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Výborně napsané dialogy, upřímné situace, milostná linie krásně obyčejná, skvělé písničky, talent pro výběr herců, jednoduchý děj. Všechno, co zdobilo předchozí filmy Camerona Crowea, tentokrát zpřerážel až příliš laciným sentimentem. Crowe, který točí s poměrně velkými přestávkami, vyniká spíš silnými okamžiky a náladou během nich než nějakým závratně působivým dějem. Jenže právě ty lahodné momenty v tomhle rodinném cajdáku chybí. Crowe vyměkl a z řady záběrů je znát nejistota a bezradnost jako od nějakého začátečníka. Jeho nejnovější dítko postrádá dynamiku i ústřední myšlenku, a to jsem se vůbec nenechal předem otrávit hlavním tématem filmu. To, co má na diváka zapůsobit, trestuhodně nezabírá (naštěstí mně nevadila přemoudřelost a empatie Maggie Elizabeth Jones), šimrání v břiše nefunguje, o té neuvěřitelné pozitivnosti, neuvěřitelnosti a srdečnosti na každém kroku už vůbec nemluvím. Crowe prostě natočil hodně odpočinkovou záležitost s (bohužel) zcela vyčpělou Scarlett Johansson, skrz naskrz průměrným Mattem Damonem a výborným Thomasem Hadenem Churchem (díky němu jsem si tu a tam uvědomil, že sleduju film od mého donedávna oblíbeného režiséra).. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 50 000 000 $ Otvárací Víkend: 9 360 434 $ (v 3 117 Kinách) Tržby USA: 75 624 550 $ Tržby SR: 6 315 $ Tržby ČR: 31 908 $ Tržby Celosvetovo: 120 081 841 $Je to až moc sladké a to uberá na kvalite o dobrú polovicu.Inak je to klasický klišovitý príbeh rodiny,ktorá sa snaží o nový život v netypickom prostredí.Mať desať tak ten film zbožňujem,teraz budem rád ak ho neuvidím znova. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krásný "feel good movie", kterému prakticky nic nechybí. Příběh je poutavý a uvěřitelný, herci jsou skvělí (i ti dětští, kteří jsou i přirození a nepřehrávají) no a taková ta roztomiloučká zvířátka berte jako bonus. We Bought a Zoo snese srovnání s filmem The Descendants, tematicky jsou si tyto snímky hodně podobné (když to "ostrouháte" dostanete dva různé příběhy na jedno téma - ztráta matky) a zatímco The Descendants má jednoho Oscara a čtyři nominace, Zoo nemá ani jednu. Proč, divíte se? Zatímco se u prvního zmiňovaného snímku se akademici mohli ztotožnit s hlavním hrdinou (stárnoucí chlap, který má peněz na rozdávání a chce nás přesvědčit, že je na tom stejně, jako my všichni, samozřejmě s tím rozdílem, že my ty peníze nemáme a nežijeme na Havaji) tady není nic takového a možná proto se mi tento film líbil mnohem víc. Přišel mi tak nějak upřímnější, tak nějak lepší a hlavně jsem si z něj něco odnesl. Opravdu někdy stačí 20 vteřin šílené odvahy… 95 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skrznaskrz optimistická podívaná, na kterou člověk zřejmě musí mít náladu (já ji měl). A to jsem se prosím pěkně ještě nějakých pět minut před začátkem filmu obával, aby nebyl příliš rádoby roztomilý, plný žvatlajících dětiček, vtipných zvířátek a podobně. Nic takového se samozřejmě nekonalo. Výborní sympatičtí herci, milý scénář, humor, sem tam slza (vážně!)... A senzační postava inspektora zoologických zahrad v podání Johna Michaela Higginse. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Scénář je plný klišé. Podle postav předem vytušíte, jak bude probíhat děj. Diváci se dělí na dvě poloviny - ty náročnější a ty, kterým to nevadí. Myslím si, že i rodinný film může být na úrovni a nápaditý. Tenhle bohužel nebyl. Ale chápu, že se dětem líbila zvířátka a tatínkům Scarlett Johansson. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Začnu trošku netradičně, vzpomínkou na hru jménem Aktivity, kterou jsem hrál pár hodin před shlédnutím tohoto filmu. Mám za úkol nakreslit během minuty zoologickou zahradu, tak aby to ostatní poznali .. a věřte mi, mně nikdy malování, aby dávalo smysl, moc nešlo, takže se na čistém listu papíru zjevuje něco jako hlava s extra ušima zírající s poza pár svislých linek, což mělo znázorňovat mříže .. no a vida, během pár sekund kamarádi přicházejí na správnou odpověď : )) Musím se spolu s nimi neskutečně smát : ) Ta moje načmáraná hrůza dává smysl : ) Tak a pryč od mé story a zpátky k filmu o skutečné ZOO. Užívám si muziku od Sigur Rós, Scarlettinu krásu a stejně tak i nějakými těmi roky sešlé lvy či jiná zvířata (i když tohle je hlavně o lidech). Vítejte v této neobyčejné ZOO, v tomhle Croweovsky (ne)standartním filmu a bavte se stejně jako já. Alespoň s tužkou a kouskem papíru .. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Když už má člověk začít nový život, tak ať to stojí za to. To si zřejmě řekl hlavní hrdina tohoto příběhu, vdovec se dvěma dětmi, a tak koupil dům, jehož součástí byla i několik let zavřená zoologická zahrada s desítkami druhů zvířat. Musím říci, že tenhle film mě opravdu dostal. Ač je mi jasné, že příběh útočí na divákovy city, ač je děj předvídatelný, ač je tenhle film přeslazeně optimistický, přesto je to film, který stálo za to vidět, a který mě dokázal nadchnout. Může za to několik faktorů, tím hlavním faktorem je zřejmě herectví Matta Damona, který úžasně pracuje s výrazy v obličeji, takže se na něj vždy stačí jen podívat a je hned poznat, co asi ta postava prožívá. Tuhle roli zkrátka Matt Damon zvládl s přehledem a musím říci, že mě velmi příjemně překvapil. Druhým, neméně důležitým faktorem stojícím za tím, že mě film dokázal nadchnout, je příběh samotný. Chtěl jsem vidět optimistický příběh bez komplikací a zádrhelů se šťastným koncem, a přesně toho se mi dostalo. A nakonec u mě film uspěl i díky zvířatům. Já miluji zvířata, a v poslední době jsem nějak čím dál více fascinován africkými zvířaty a snažím se podporovat zákaz lovu afrických zvířat, protože jejich populace se s každým rokem snižuje a může za to právě lovecká turistika. Proto jsem byl nadšený, když jsem viděl film, v němž hlavní hrdina nachází kladný vztah ke zvířatům a rozhodne se je zachránit znovuotevřením zoologické zahrady. Scény s umírajícím tygrem byly hodně silné a dojemné a celkově jsem ten příběh prožíval spolu s hlavními protagonisty. A rozhodně se nestydím za těch pár slz, které mi ke konci filmu ukáply. Tenhle film není obyčejný, je to úžasný příběh, který mě dokázal zaujmout a oslovit, a na který budu asi ještě hodně dlouho myslet. Tady není o čem přemýšlet, film si prostě těch pět hvězd zasloužil. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Klasický rodinný film se všemi klišé, které k tomu patří. Je tady smrt matky a následná beznaděj otce, který se musí nyní sám starat o dvě děti. Nechybí ani komplikovaný vztah otec - syn a jejich následné postupné sbližování, hledání nových hodnot a nového životního směru. A to vše je zasazeno doprostřed zoo a ano, zvířátka prostě stále zabírají. Myslím, že neexistuje možnost, že by jakákoliv rodina s dětmi odcházela z kina zklamaná. Opravdu pozitivní film, ačkoliv divák ho má samozřejmě prokouknutý od první sekundy a od začátku ví, kam a jak se bude celý film ubírat, ale díky strašně příjemnému obsazení to zde ani nevadí. Musíte být na film správně naladěni a nečekat od něho žádný zázrak. A má oblíbená skladba Hoppipolla na konci rozhodně potěšila. ()

Reklama

Reklama