Reklama

Reklama

Novinář Benjamin Mee ztratil před šesti měsíci ženu a zůstal sám se dvěma dětmi – starším Dylanem a sedmiletou Rosií. Zejména chlapec nese matčinu smrt velmi těžce. Jsou s ním potíže ve škole, naposledy se dopustil krádeže a navíc namaloval podivnou kresbu useknuté hlavy, ze které stříká krev. Jelikož to není první provinění, ředitel školy ho musí vyloučit. Ve stejné době se Benjamin nepohodne se svým šéfem a také opouští práci. Naštěstí spolu s bratrem Duncanem dostali každý podíl na dědictví po otci. A tak se Benjamin rozhodne najít pro rodinu nový dům a začít znovu... Když jede vyhlížet, kam by se mohli přestěhovat, Rosie spatří fotografii sídla, které ji doslova učaruje. I Benjaminovi se líbí, ukáže se ale, že to není obyčejný dům – na pozemcích vedle je zoologická zahrada. Majitel zkrachoval, zvířata zatím ještě žijí a stará se o ně několik posledních zaměstnanců, brzy je ale bude nutno utratit. Benjamin vidí, s jakým nadšením si Rosie hraje se zvířaty, a rozhodne se dům i zoo koupit. Nadšený ovšem není Duncan, který přichází o kamarády a život na samotě mezi zvířaty mu nic neříká… Benjamin se seznamuje se zootechničkou Kelly a její sestřenicí Lily, která je ještě příliš mladá, aby zde mohla pracovat, tak jen vypomáhá. Lili se očividně líbí Duncan a snaží se ho povzbudit a zlepšit jeho špatnou náladu... Benjamin se s vervou pouští do nutných oprav, a pokud jde o komunikaci se zvířaty, ochotně si nechá poradit od zkušenějších. Peníze sice rychle mizí, ale zdá se, že by vše mohlo být hotové ke dni, kdy se rozhodl zahradu opět otevřít. Jenže nečekaně přijíždí na inspekci nepříjemný a puntičkářský Walter Ferris, který okamžitě najde množství závad, které je třeba a za velké peníze ihned odstranit. Benjamin si téměř zoufá – a do toho ještě uteče starý grizzly Buster… (TV Prima)

(více)

Videa (35)

Trailer 1

Recenze (834)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krásný "feel good movie", kterému prakticky nic nechybí. Příběh je poutavý a uvěřitelný, herci jsou skvělí (i ti dětští, kteří jsou i přirození a nepřehrávají) no a taková ta roztomiloučká zvířátka berte jako bonus. We Bought a Zoo snese srovnání s filmem The Descendants, tematicky jsou si tyto snímky hodně podobné (když to "ostrouháte" dostanete dva různé příběhy na jedno téma - ztráta matky) a zatímco The Descendants má jednoho Oscara a čtyři nominace, Zoo nemá ani jednu. Proč, divíte se? Zatímco se u prvního zmiňovaného snímku se akademici mohli ztotožnit s hlavním hrdinou (stárnoucí chlap, který má peněz na rozdávání a chce nás přesvědčit, že je na tom stejně, jako my všichni, samozřejmě s tím rozdílem, že my ty peníze nemáme a nežijeme na Havaji) tady není nic takového a možná proto se mi tento film líbil mnohem víc. Přišel mi tak nějak upřímnější, tak nějak lepší a hlavně jsem si z něj něco odnesl. Opravdu někdy stačí 20 vteřin šílené odvahy… 95 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hele, já už sem na tohle intenzívní bulení dvacet minut před koncem filmu asi už moc starej, to mi laskavě nedělejte todlecto. Takhle sprostě a brutálně mě naposledy vyždímal statečnej Frodo Pytlík na břehu Anduiny, a to už jakože bude pěknejch pár let... No nic. Damona a zviřátka budu odteď doporučovat, kudy chodím! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nebýt pár ne zcela dotažených a dokonce podivně vyznívajících scén či spíše chování toho kluka, a možná až moc sladkosti bez jakékoliv opravdové hrozby, což zrovna neoblibuji a vždy dám přednost aspon nějakému reálně působícímu dramatu, bylo by to za pět. Takhle ale stejně velmi sympatický, prosluněný (doslova), optimistický snímek o tom, jak všichni žili štastně až do smrti, potom, co našli cestu zpátky po odchodu někoho milovaného. Dali sbohem a vykročili konečně vpřed. To vše zahráno více než bravurně, zabaleno do, jak jsem už napsal, opravdu velmi sladkého obalu, kdy scéna vedle scény jsou jak vystřižené momentky z ráje, plného sympatických lidí, kteří jsou ochotni pro dobro mnoho věcí obětovat, což ale je jenom můj odhad.. Damon znovu a znovu potvrzuje svoji bravurnost a schopnost zahrát cokoliv, Johansson, kterou si pamatuji hlavně jako sex symbol z různých fetišistických apod. filmů (Bay...) příjemně civilní, ale něco z té její auru kvůli tomu vymizí a Elle Fanning roste do krásy až nepřirozeně rychle. A má vskutku sympatický úsměv.. Jinak jsou všechny ostatní role stylizované tak, jak se na správný rodinný film hodí, záporák je zvlášť přepísknutý a působící nenormálně - taky klasika. No a zvířata jsou velmi příjemný bonus. Na konci se ten pocit dostavil, a díky tomu jsem všechny výhrady ochoten hodit za hlavu. Přece jenom je někdy pěkné se zasnít a myslet na to, jaké krásné by to bylo, kdybychom žili v pohádce. V které by nám hrála taková dokonale pocity vystihující hudba. Soundtrack je prostě nádherný a dokresluje jak dojetí, tak i nadšení a vítězství. Jo a ten Mattův brácha hláškoval výborně. Závěrečná scéna pak dojme téměř k slzám, a těžko by sem momentálně pátral po scéně, která by lásku vystihovala lépe. A pak mně taky do kolen srazila scéna prohlížení fotek.. Lepší 4 Narozdíl od např. sladkosti ve War horse, kde působila strašně násilně a samoúčelně, tu působí tak opravdu jenom párkrát. A kdyby bylo těch 20 vteřin odvahy zaručeno úspěchem, dal bych 5 :)) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol čakal, že jedného dňa si bušič Jason kúpi Zoo, stretne tam stratenú Charlotte a stane sa starostlivým tatkom i báječným gazdom. Spýtam sa ale takto, nestačilo už toho preháňania? Uf, Crowe bol vždy taká vlezdoprdelka, no tentokrát je patrné, že sa do toho zadku chce natlačiť celý a ostať tam čo najdlhšie. Pokiaľ sa v kabínach/kuloároch rozplýval nad športovým duchom/biznisom alebo v koncertných backstageoch nad neuveriteľne páčivou novinárčinov - bolo to viacmenej v poriadku. U "Jerryho" ma uspokojilo zobrazenie nekonečného prívalu ruchu/stresu/prehier i výhier s ktorými sa fundovaný hráčsky agent musel vysporiadať aby dosiahol kýženú rovnováhu. "Na pokraji slávy" som bol zas ešte oveľa intenzívnejšie uzemnený tým nádherním stmelením sedemdesiatkového hudobníckeho prostredia a anekdoty o jednom enormne nadanom novinárovi. Avšak v tejto zoologickej záhrade mi nevadia snáď len tie zvieratká a dve solídne klapky (laptop, kaviareň), inak sa to zasekáva od meravých hercov, cez citlivuškársky skript až po ošúchanú réžiu. V miestach kde sa to tvári závažne, ma doráža tá vytŕčavá teatrálnosť a pokusy o žart miznú ako prd vo vetry. Tak premrštene idylickú kravinu o prekonávaní smútku a nových začiatkoch som už dlho nevidel a po tomto prepatetizovanom delikte si na C.C. dám do budúcnu riadneho bacha. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $75,624,550Tržby Celosvetovo $120,081,841Tržby za predaj Blu-ray v USA $9,238,858 //počet predaných kusov 1,020,209Tržby za predaj DVD v USA $27,389,176 //počet predaných kusov 1,790,527║ No teda milé prekvapenie, hoci nezaobíde sa to bez sentimentu ale v tomto prípade to fakt hrá s príbehom bez toho aby to akokoľvek otravovalo, herci sú výborný, miestami to má úžasný emociálny náboj, krásna doprovodná hudba, dobrá kamera a réžia, príjemná oddychovka pri ktorej upadne nejedna slza. /100%/ ()

Galerie (100)

Zajímavosti (21)

  • Skutečná zoologická zahrada, z níž film vychází, se nachází v anglickém Devonu a původně nesla jméno Dartmoor Wildlife Park. To se po opětovném otevření (v červenci roku 2007) změnilo na Dartmoor Zoological Park. (Conspi)
  • V době, kdy se příběh ve skutečnosti odehrál, bylo dětem mnohem méně: 4 a 6 let. (movieband)
  • Filmová ZOO vznikla 50 km severně od Los Angeles. Navrhoval ji tým specialistů na zahrady. Její realizace poté trvala 140člennému týmu 9 měsíců. (jenik71)

Reklama

Reklama