Reklama

Reklama

Runaway

  • USA Kanye West: Runaway
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2010, 34 min

Obsahy(1)

Kanye West se prohání lesní silnicí ve sportovním voze. Po chvíli se na scéně objevuje modelka Selita Ebanks jako Fénix (napůl žena, napůl pták) která na Zemi přistane v podobě meteoritu, do kterého KW svým vozem nabourá. Když Kanye vidí Fénixe bezvládně ležet, ihned se zamiluje a odnáší si ji v náručí domů. Po probuzení se Fénix dostává do konfrontace s pozemskou přírodou, mezilidskými vztahy a zvyklostmi. Stojí tak před rozhodnutím, zda s Kanye zůstat, nebo jej nadobro opustit. (Abes)

(více)

Recenze (63)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dodnes jsem si myslel, že Kanye West je zpěvačka. Ale dobře. Jako audiovizuální klip to není špatné, jen moc dlouhé. Když to na mě začalo mluvit česky, tak jsem se mimochodem dost leknul. 50 % ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Těžko kritizovat Runaway za jeho přílišnou ambicióznost a egocentričnost, když taková je i hudba i sám Kanye West, a ve svojí neskrývané naivitě je to i obdivuhodné, ale to prkenné herectví a těžkopádné hlášky neodpustím. Album samotné je mimo stupnice jakéhokoli hodnocení, v rámci popu nemá konkurenci minimálně za poslední dekádu zpátky. This shit is fucking ridiculous. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že Kanye West si tvrdě vydobyl pozici jednoho z nejambicióznějších raperů Ameriky. Líbí se mi některé jeho songy, ale celkově mi jeho osobnost sympatická není. Vizuálně je tento jeho režisérský počin rozhodně působivý a profesionální, ale přišlo mi, že se snaží hrát na efekt. Celý film na mě zapůsobil chladně. Což je pro mě častý problém spousty současných filmů i klipů. Vizuálně dokonalé a perfekcionistické, ale obsahově prázdné a chladné, ač se o to jistě snaží. Stopáž mohla být také kratší, některé pasáže jsou lehce nezáživné. Ale na to, že je to Kanyův režijní debut, se jedná o vysoce vydařené dílo. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Krásné! Krátkometrák téměř beze slov, pouze s hudbou Kanyeho Westa, která je famózní a hodně umocňuje každou situaci ve snímku. Vážně skvělá podívaná a pastva pro oči i pro uši. Vynikající příběh i překážky a samozřejmě Kanye West a Selita Ebanks, která je božská. Sice to je asi režisér "za všechny prachy", ale na to že je to raper je tohle dílo dokonalé! ()

predators 

všechny recenze uživatele

VŘELE doporučuji! Jen pozor, ať se nespálíte...né každému se bude hudba Kanye Westa zamlouvat...klip už pak by mohl oslovit širší publikum. Joo, a ta pasáž s baletkama?! Skvělé! 85% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Oceňuju jistou snahu o uměleckost, ale proč je to tak strašně dlouhé? Vydržel jsem to do poloviny, pak jsem si prostě řekl, že je to ztráta času. Hodilo by se to tak jako projekce na nějakou party, tak nějak. Jakože bych nemusel sedět a dívat se na to. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Proč je Kanye West v současnosti nejzajímavějším umělcem s hip hopovými kořeny? Jelikož je natolik odlišný a natolik inovativní, že všechny klasická hip hopová klišé nechává v dálce za sebou! ()

JimWayne 

všechny recenze uživatele

Kto má rád hudbu a štýl Kanyeho Westa tak bude mať rád aj tento hudobný film síce len 34 min ale 34 min nádhery ktorú Kanye vyprodukoval. ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Strašně zajímavé. Navíc jsem se při pozorování utvrdil v tom, že českou angličtinu (hlasatelka) poznám na sto honů :D P.S. Ta Tatra, to je dělo... ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tak úchvatné, jako Kanyeho poslední album My Beautiful Dark Twisted Fantasy to zase není, ale je to mimořádně krásná a zajímavá podívaná. Zazní tu většina těch nejlepších písniček z již zmíněného MBDTF, jako například Runaway, Devil in a New Dress, All of the Lights, Dark Fantasy a další. Fanoušci si nesmí nechat ujít! ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Je to hip hop? Tenhle druh jsem nikdy moc nemusel ale KW společně s the Roots, jsou u mě pravidlo potvrzující vyjímku. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

1. Kýč jako prase, ale se spoustou symbolů a odkazú počínaje autohavárií, kterou zažil Kanye West v roce 2002, přes Thriller Michaela Jacksona, tvorbu Henriho Matisse a Pabla Picassa, Thanksgiving (Den díkuvzdání s nezbytným krocanem) a konče Moonwalkerem nemluvě o celém biblickém koktailu i s třešničkou Luciferem-Fénixem. 2. Pokud se najde jediný chlap, který se při sledování filmu nepásl očima na Selitě Ebanks a tančících baletkách, není to heterosexuální chlap. 3. Kanye West neumí zpívat, natož hrát a má 3 až 4 faldový zátylek. 4. Černoši ve své podstatě zůstali malými dětmi a prostoduchými domorodci, kteří mají radí tretky, ostatně jako my všichni, jen to někteří umí pěkně skrývat i sami před sebou. 5. Ve filmu si černoši užívají, kdežto běloši jim přisluhují a obveselují je tanci. 6. Život má být safra hezký, pohodlný a bezstarostný. "Plenty bitches in the baller-player's matrix / Invisibly set, the Rolex is faceless / I'm just young, rich, and tasteless / Never was much of a romantic / I could never take the intimacy." ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba a impozantní výprava. Nic víc ale zároveň ani nic míň. Několik prvních minut ambiciózního půlhodinového filmu tvoří výborný videoklip k titulní písni Runaway. Zbylé songy z alba My Beatiful Dark Twisted Fantasy už jsou ale sestříhané na minimum. Podobně jako jednoduchý příběh o fénixovi v těle půvabné ženy, který jako kometa padl na zem. Chtělo by to dialogy nebo aspoň více rapu. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Úžasný videoklip plný nádherných záberov a skvelej hudby od Kanyeho Westa a keď ešte k tomu pridám prenádhernú Selitu Banks - DOSLOVNÁ DOKONALOSŤ ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, skvělé album, můj nejoblíbenější zpěvák, ale klip je celkem na nic. Takže nemůžu dát plnou, jinak pro fanoušky hip hopu a Kanyho Westa - povinnost ! ()

Reklama

Reklama