Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (877)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý sa dobre pozerá, ale je vám jedno, čo sa v ňom deje. Pohľadní a štýlovo oblečení herci ktorí nemajú čo hrať, sympatický retro audiovizuál. Neustále sa v tom niečo deje, ale pocitovo to má dlhšiu stopáž, než je tá skutočná. Hlášky a pointovanie väčšiny scén by zaslúžily scenáristicky dovypiplať. Komiksový rozbeh finálnej akčnej scény fantasticky hudobne vyboostený. Lepšie 3*. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Smutný fuckt, že s Madonou přišel o koule, prokazuje Gej Ryčí i ve svém dalším snímku. A není se čemu divit! Nabrnknout si o deset let starší pornopaní s motorovým pekáčem je zhruba stejné dobrodružství, jako šnorchlovat bez plavek mezi barakudy s pytlíkem namalovaným na Nema. A tak když ho Gej po geniálním Podfucku dobrovolně strčil do soustruhu, který jej sežvýkal a vyplivnul, následuje už jen zmar, impotence a podivné bukviády, co letos vyvrcholily hloupoučkým vybarvičkovaným gejprajdem s příznačným názvem Muž ze strýce. Jedná se sice opět velmi zručně natočený, avšak veskrze tupý, sterilní a neinventivní pokus o Homobonda, jehož jediný přínos spočívá evidentně v tom, že přesličný metrouš Henry Clavin pomohl pár svěšeným pupušům od erektilní dysfunkce a zbohatlický fracek a naprosté neherecké poleno Ármí Kladivo zabrnkal svým sameťákem několika nezletilým kravkám a otylým hospodyňkám na slimáka. No, a mně se jen po skončení opět zanítilo básnické střevo a zkomponoval jsem nesmírně truchlivou a jímavou „Baladu o rýči“, gradující tak zvaným obkročným jambem, který si mohou všichni ti mnou postižení školáci kreativně dorýmovat. Nepochybuji, že s procítěně zarecitovaným dílem tohoto významu lze hravě zvítězit minimálně ve školním kole celorepublikové recitační soutěže Seifertova prostata. Hysterické maminky předškolních dětí pak žádám, aby to se svými ratolestmi před veřejnou produkcí důkladně procvičili. Nevadí mi, pokud vaši miláčkové nahradí v první strofě špatně vyslovitelné „er“ obvyklým „el“, ovšem dbejte na to, aby poté následovalo jednoznačně znělé „ypsilon“ a nikoliv měkké „i“, neboť by mohlo dojít k záměně s madagaskarským ovocem, pročež by se vytratila veškerá zamýšlená poetika a údernost básně. V první strofě rovněž prosím o přednes se stejnou intonací, jako když kolega Mácha lákal Jarmilu do sendviče. Takže, emh, ehm… Verbal: Balada o rýči - „Rýči! Rýči! Rýči! Rýči! / Ty už jsi teda pěkně v …… „hlíně“!“. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Strašne fajn dobová atmosféra, geniálny soundtrack a vrcholná scéna s mučením haprujúcou elektrikou. To ostatné je v podstate taký neurážajúci, nenápaditý, ale miestami obstojne zábavný priemer. Tí dvaja prekvapivo sympatickí, hlavne Cavill. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

7/10. Charismatické retro, kde se sice Ritchie neutrhl z řetězu, přesto naservíroval špionážní jízdu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jsem hrozně rád, že Guy Ritchie dostal do ruky scénář špionážní grotesky. Říkám záměrně grotesky, protože ono to tak opravdu působí. Rozhodně více mi to k tomuhle filmu sedí, jak pojem komedie. Zároveň mě ale strašně mrzí, že mě film nebavil na tolik, na kolik bych si já přál. Tři hvězdy jsem tady po shlédnutí filmu dával opravdu nerad. Film má totiž super scény, které Guy Ritchie prostě umí. To, že Guy Ritchie film dělá spíš na efekt, ale vyprávění příběhu mu moc nejde, je sice fakt, ale na druhou stranu díky tomu vytvořil suprovou retro atmosféru a celou řadu skvělých akčních scén (závěrečná akční scéna nebo scéna na základně u moře). Holt musíte ustát to, že příběhově je to někde na dně Orlické přehrady. A Henry Cavill a Armie Hammer tomu taky vysloveně nepomůžou. K jejich postavám jsem se vysloveně prokousával, nicméně mám pocit, že na po druhé už by to bylo určitě lepší, čímž netvrdím, že tomuhle filmu v budoucnu nedám druhou šanci a třeba názor nezměním. Když už nic jiného, tak naprosto úžasná Alicia Vikander měla charismatu, že s ním zacelila přebytečné rány. Takže když už nic jiného, alespoň na ní jsem koukal vysloveně s radostí. Tak, jako dlouho na nikoho jiného ve filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $45,445,109Tržby Celosvetovo $109,845,109Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,612,454Tržby za predaj DVD v USA $4,916,748 ║ uvoľnená oddychovka v štýle starých bondoviek, príbehovo taká jednoduchšia osnova ale zas Guy Ritchie dokáže vizuálne ohromiť a využívať každý detail pre jemu vlastnú vtipnosť na hrane /videl v kine: 80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Retro oddychovka, která má srandu ze všech Bondů, Bournů a jim podobným a užívá si svůj nadhled. Henry Cavill překvapivě zábavný a Alicia Vikander krásná jako vždy, až mě mrzí, že pokračování asi neuvidíme, nápady měl Guy Ritchie pěkné. I když pro někoho to mohlo být až moc groteskní (je přeci nečestné po někom střílet ze všech stran, ale když je půl metru od Vás, tak to už není ono, nebo když sedíte v náklaďáku, tak není problém sjet na člun:)). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Obsazený jak z hollywoodskýho výprodeje (jenom Alicia tradičně super), až na pár scén mdle zrežírovaný a hlavně zoufale o ničem. Takže je úplně jedno, že to má luxusní šedesátkovou stylizaci. Chápal jsem, který scény měly bejt vtipný. Ale skoro žádná vtipná není, ve finále tudíž ještě horší než druhej Holmes. A to je co říct. (5/10) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Neoriginální a nebývale povrchní špionážní retro snímek ukazuje, jak moc Guy Ritchie plýtvá svým talentem. Po formální stránce zcela dokonalá věc, k čemu je to ovšem platné, když obsahově je to naprosto o ničem. Velká škoda, že Guy není schopen umělecky udělat krok směrem vzhůru a natočit konečně film bez té své (tak typické a po x-tém opakování už protivné) nadsázky, kdyby se zapracovalo na scénáři a tohle byl film takříkajíc ,,na vážno", mohla to být nebetyčná pecka... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(pře)Stylizovaná nenáročná špionážní retrohubka, která není vyloženě komediální, ale po celou stopáž jí nezmizí z koutků pobavený sebeuvědomělý úšklebek. Nepřekvapivě to stojí a padá (i díky záporákům do počtu) na škorpení ústředního tria, které většinou funguje. Většinou. A když zrovna ne, tak to na svá bedra berou "šedesátkový" Ritchie, "morriconeovský" Pemberton či strýček Rudi se svou pohádkou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE TO DŮLEŽITÁ MISE, PROTO USA SPOJÍ SVÉ SÍLY SE SOVĚTSKÝM SVAZEM…“ /// Je dobře, že se nebáli a dali šanci mladejm. Ti ji navíc čapli za pačes a tak s těmahle nadlidsky efektivníma agentama proběhnu celej film s úsměvem na rtu. Kočkující se specialisti na komplikovaný situace, mi připomínaj duo kravaťáků. Slovní humor, vobčas vtipná – zapeklitá situace a fajn tempo potvrzujou, že letos se špiónskejm voddechovkám kurevsky daří. A pár hříšnejch duší napadne, proč takovej není SPEKTRE. (No prostě proto!) . /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle sérii neznám. 2.) Miluju vytuněný trabanty. 3.) Thx za titule „Frenkytt“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V letošním roce Špiónů ( Mi5, Kingsman, Spy a nepochybuji o kvalitách Spectre) je tedy Krycí jméno U.N.C.L.E bohužel nejslabším článkem. Film má solidní retro look, překrásnou módu ( Klobouky, velké brýle, obdivuhodné šaty a suity) vskutku galance a elegance na každém kroku a o kárách ani nemluvím. Cavill a Hammer jsou OK, ale nijak oslniví, za to Alicia Vikander má slušně našlápnuto na novou Hollywood power star, v minulém roce mi tohle jméno nic neříkalo a letos se může chlubit nálepkami Ex Machina, Seventh Son a U.N.C.L.E.M, což je pozitivní vizitka pro tuhle nadějnou slečnu silně připomínající Audrey Hepburn. Zklamáním je však akční stránka, které je nedostatečná a né příliš uspokojivá. Akce je pramálo a pokud je tak se skládá pouze s car chases ( "Bitka" jedna, přestřelky dvě), ale za to finále je alespoň krásně vygradované v horách s crosskou a terenním Jeepem, ale chyběl mi zde moment, kvůli kterému bych si chtěl pustit film znova, což je průser když konkurující Špionské filmy jsem viděl už alespoň 2x. Zábavné ano, ale nijak strhující či velkolepé. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jako stvořené pro výlet do polozapomenutého obecního kina, kde italská architektura, staromódní forma i nostalgický soundtrack diváka nejrychleji nasáknou. Právě Pembertonova hudba mě přenesla do šedesátek hned při prvních tónech, protože tahle citace božského Ennia není vykrádačkou, ale naštěstí upřímnou a zcela trefnou poctou. Ritchie trochu překvapivě zůstává na sherlockovské vlně, ale protože to v praxi znamená hlavně smrtící dialogové výměny hlavní dvojice, nemám s tím sebemenší problém. Jen těch diváků by to chtělo víc. S nečekaně mizernou návštěvností se z kombinace elegána Cavilla, zarputilého Hammera a půvabné Alicie série nestane. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle Ritchiemu uplne nevyslo. Jako kouka se na to dobre, je to misty docela cool, misty celkem vtipny, ale proste to je jak slabsi odvar bondovky, kde jen misty probleskuje Ritchieho stylovost. Herci jsou fajn, ale jsou vam vlastne ukradeny a vlastne je vam tak nejak fuk uplne vsechno, co se tu deje. Ne, ze by film nudil, jen proste nemuze chytnout dech a poradne se rozject. A i kdyz nuda sice nehrozi, je to jeden z mala Ritchieho filmu, na kterej nemam potrebu se podivat znovu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako retro projížďka Itálií se vší lehkostí, rozmanitostí, dobrým vínem, skvělou hudbou a překrásnými slečnami to funguje výborně. Přát si od toho cokoliv víc, asi bych skončil řádně zklamaný. Pro mě je to ale nakonec celkem fajnová jednohubka uzavírající velice slušné léto a další potvrzení toho, že Henry Cavill je ohromný sympaťák i bez eska na hrudi. The Man from U.N.C.L.E. - 7/10 ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Krásný mužský alá 007čky, lahodně vypadající Alicia, která tam byla spíš do počtu a jiskření mezi hlavní trojkou, ale jinak to chtělo větší grády a naladit to ještě víc do komediální roviny a jsem spokojenost sama. Scénář jsem vůbec neřešila. Jak na tom pracuje víc chlapů, tak to neklape, jak by mělo. Ale za zkouknutí to stojí, je to docela prima relaxík. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadáte spíš jako vzpěrač než jako architekt." Mám rád šedesátý léta a to zejména takhle kýčovitě barevný. V těch je krásný všechno - počasím začínaje a dámami konče. Ono to celé bylo tak nějak o ničem, ale mělo to styl a některý scény mi zůstanou navždy v paměti. Třeba výměna štěnic mě pobavila, plašení koní pod kapotami wartburgu s trabantem bylo dokonalý a znuděná svačina v náklaďáku snad ani nemohla být natočena vtipněji. Jedinou výtku mám k tomu, že mi chyběly nezapomenutelný a trefný hlášky, takže mi trochu uniká důvod mýho lehce přiblblýho úsměvu, který neopouštěl mou tvář během celýho přímýho přenosu honby za jadernou hlavicí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Stylové, sympatické, a po dlouhé době originální retro - nebo si alespoň nevybavuju takto pojatou a přitom přesvědčivou stylizaci šedesátých let. Vlastně tomu nemám co vytknout, snad jen chyběl nějaký moment překvapení, ale jinak bylo dodáno vše, co jen mohlo a já jsem rád, že Ritchie opět chytá dech. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu trošku moc nadsazená a až příliš stylová variace na Jamese Bonda na pervitinu. Zatímco v dobách Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)ku stačila Guyovi Ritchie tužka a papír, dnes se musí opírat o rychlé akční scény a drahou produkci, aby dokázal udržet divákovu pozornost. Na druhou stranu, nelze říct, že by se to nedařilo. Určitě nelze na tento film házet špínu, pokud se správně naladíte, je to docela sranda... 6/10 ()

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama