Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (877)

Arx 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jedno z největších překvapení tohoto roku. Nejsem příznivec Guye Ritchieho, líbí se mi jeho styl tvorby ale například série o Sherlocku Holmesovi mě nechává chladným. I přes podařený trailer jsem toho příliš od filmu neočekával, o to více jsem byl překvapen. Svižné, stylové, akční, vtipné, výborná kamera, soundtrack, cool herci. Filmu nemám vůbec co vytknout. Dvě hodiny stylové zábavy, která musí být každého. 90 % ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ta westernová hudba byla hodně boží (Dodatek: Geniální. Když ji poslouchám samotnou, tak brečím pohnutím. Vedou skladby The Unfinished Kiss, The Red Mist a Take You Down.) V Alicii Vikander jsem celou dobu viděla Jemimu Kirke, v Armie Hammerovi zase Michaela Fassbendera a v Henry Cavillovi malého mužíčka uvězněného v objemném těle, které mu překáží. Myslím, že s tím Supermanem a udržováním toho neprakticky velkého těla si dost naletěl, protože mu to očividně ubírá dost sil, které by jinak mohl věnovat skutečnému hraní. Film je hodně jednohubkovitý, což by za jiných okolností zase tolik nevadilo, ale on je i zvláštně vnitřně pokřivený, protože hudba mu dodává skvělý rytmus, ale v dialogových pasážích jako by timing naopak silně haproval, takže díky tomu nic z toho nevyznívá doopravdy cool a skutečně (nenuceně) vtipně. Výsledek tedy celý vyznívá spíš chtěně a tím i neuměle, což je škoda. Jako doplňující program, když skáču po pokoji s čínkama a myslím hlavně na tricepsy, je to super, ale kdybych mu měla věnovat plnou pozornost, tak bych si musela v hlavě představovat trochu jiný film, abych se doopravdy bavila. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Celý film je takový nevýrazný, ačkoli se výrazným snaží být. Až přehnaná šedesátková stylizace odvádí pozornost už od tak banálního příběhu. Herci mají náběh vytvářet komické a zábavné etudy, nicméně u náběhu to zůstává. Cavillovi poloha zloděje-sukničkáře poměrně sedí, Hammerovi se ty jeho exploze zuřivosti moc věřit nedají, Vikander je pak jednoznačně nejslabším článkem, kdy z výrazu její tváře nepoznáte vůbec nic (většinu času se tváří jako ženský Seagal za mlada). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pohodová, nenáročná, audiovizuálně vybroušená špiónská stylovka se sympatickými postavami, které nechybí nápady, ale mohla by přitlačit na příběh, akční scény i humor. Fajn honičky i scéna mučení. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celého snímku jsem měl pocit jisté nedomrlosti. Tedy ne, že bych se sám cítil nedomrle. To už ne... od doby, co jsem si fixou na prsou udělal první tři chlupy. Prostě ten pocit, že tam herci něco předvádí, pak jim někdo řekne, ať se přesunou tam, pak tam a pak zas sem, a o ni unyle stojí a čumí, pak si odmakají své a jde se domů. Jako když si objednáte ruční mytí auta, čekáte nažhavenou studentku v mokrém tílku, která si to dýško prostě na to vaše okénko chce vybojovat a ono to přitom znamená, že si máte ručně nastavit funkce mytí v myčce. Prostě docela bída. Zklamání. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ritchieho kariéru bych rozparceloval na období před a po Trosečnících (není bez zajímavosti, že předěl mezi těmito érami se nápadně shoduje s okamžikem, kdy mu Madonna poprvé šáhla na Guye Juniora). Zatímco v tom prvním svou hravou a exhibiční formu používal jen jako doplňující element k vymazlené story plné kultovních postav, v tom druhém se jejím prostřednictvím snaží zakrýt, že o vymazlenou story a kultovní postavy už léta ani nezavadil. Postrádám u něj to nadšené srdce z Lock, Stock and Two Smoking Barrels i rozvernou duši Snatch. Vlastně někdy od Sherlocka mi připadá, že točí jen proto, že Má potřebuje nový karavan.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Libová hudební stránka filmu zachraňuje průměrnou špionážní story z dob tyčících se u zdi Berlínské. Pemberton je vtělením Morriconeho. Ritchie má pro hudbu neskutečný cit, ale chytlavé dobové pecky zastiňuje famozní instrumentální muzika oscilující mezi westernem, špionážním žánrem a roztodivným etnickým mixem. Herecké duo (Cavil, Hammer), trio (Alicia), quarteto (Grant) je sympatické určitě bych se jejich dalším dobrodružsvím nebránil - s promakanějším příběhem samozřejmě. Několik dílčích scén je geniálních (svačinka v autě), ale celkově jsem čekal ještě drobet víc. Fajn oddychovka. Nic víc, nic míň. Sákryš, zapomněl jsem si tam sako. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Technicky samozřejmě patřičně vypiplané a ústřední dvojce příjemně laškující, ale jinak tahle popkornovka nemá stejně jako většina Richieho filmů vůbec nic navíc. Překvapivě dámské osazenstvo úplně o ničem jak vzhledově (!), tak herecky. Ještě neznamená, že když posloužilo retro skvěle v X Men First Class, že se stejnou elegancí a důvtipem padne na úrodnou půdu i zde. Není tomu tak. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původně jsem film vůbec nechtěl vidět. Trailery mě vůbec nezaujaly...nikdo mě v nich nebavil, snad s výjimkou fantastické Alicii Vikander, a zkrátka jsem si film chtěl nechat ujít. Byl jsem akorát naštvaný, že si Guy Ritchie místo vyhlíženého třetího Sherlocka točí jiné projekty, nuže po tomhle už by se to snad mohlo uskutečnit. Každopádně musím uznat, že je tento režisér velice zručným všeumětelem s výtříbeným smyslem pro detail, fantastickou atmosféru, stylovou hudbu a v neposlední řadě strhující tempo, což člověka nechá vydechnout až se závěrečnými uměleckými a následně klasickými titulkami. Opravdu oceňuji, když má nějaký rejža svůj styl a umí ho promítnout do svých děl a jelikož je moderní, že dělá sequel někdo jiný, i když je sice nepravděpodobné, že by po finančních výsledcích nějaký vznikl, teprve tam by se promítlo, že kdyby jej dělal nějaký fušer, vylezla by z této pohodové, trošku futuristicky dobové, akčňárny pouhá změť hezkých obrázků, ovšem bez pověstného anglického šmrncu, což umí pouze Guy. Velice jsem se u filmu bavil a velice lituji svých předsudků. PS : Hugh Grant zestárl teda fest PPS : David Backham? cože? ...90% ()

sud 

všechny recenze uživatele

V kinematografii Guye Ritchie nikterak úspěšný či oslavovaný kousek, ale mně se líbí. Mám rád retro i špionážní filmy s neohroženými agenty a tento film si z nich vkusně utahuje. Úvod ve Východním Berlíně, občerstvení v náklaďáku před záchranou či výměna štěnic jsou scény par excellence. Navíc sovětský agent je sympatičtější než americký, a to je co říct! 75%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Pohoda film na sobotní odpoledne. Ústřední herecký trio hraje jak z partesu (Armie Hammer palec hore a Alicia Vikander je k sežrání), na to je skutečně radost pohledět a soundtrack je - jak je u Richieho zvykem - parádní. Obzvlášť se mi líbilo finále v buginách a na motorce. Má to švih, má to vtip, výbornou chemii mezi herci, zestárlýho Hugha Granta a pořád se tam něco děje. Sice podobných (a lepších) filmů už Richie natočil dost a to retro už taky není nic novýho, to ale neznamená, že tohle stojí za prd. Na odreagování plně doporučuju. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Krycí jméno U.N.C.L.E. sází na povrchní, ale dostatečně dynamickou a svůdnou retro vlnu. Je na co se dívat, je co obdivovat, ale po pár desítkách minut po projekci víme, že jsme viděli něco docela šťavnatého, ale ne natolik, abychom se těšili, až to někdo flákne na disk. Předlohu (kultovní americký seriál společnosti NBC ze šedesátých let) neznám, dopředu jsem věděl pouze to, že tu síly spojí americký agent (dřív zloděj uměleckých předmětů) a ruský likvidátor, samozřejmě povahově úplně někde jinde. Navíc je tu východoberlínská automechanička, která táhne na obličej stále zajímavější Alicie Vikander. Je to hezky vystylované, záměrně přestřelené, efektně zrežírované. Ale někdy zbytečně překombinované. Přitom příběh nepatří k nejsilnějším. Jeho vnitřní celistvost chybí také. Stejně jako víc vtipu. Herci jsou fajn, ale jejich postavy nejsou tolik zajímavé, abychom z nich padli na zadek. Nicméně pro oči je to poutavé. Jen to někdy nestačí. Navíc Ritchie potvrzuje pravidlo, že na mě to prostě neumí!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stylová retro špionážní podívaná, která žánr naštěstí nijak neparoduje. Ale bere ho s nadhledem a jde jí to. Ústřední trojice je velice sympatická (Armie Hammer se do role sovětského bijce hodí přímo perfektně a roztomilá Alicia Vikander není pouze roztomilá a už vůbec ne jen nějaká laciná ozdoba) a její neustálé špičkování příjemné... A Hugh Grant opět dokazuje, že stárnutí člověka nepřipraví ani o špetku šarmu, pokud se nedá. Režie Guye Ritchieho má švih a spoustu nápadů, nabízí řadu vděčných scén plných humoru (včetně toho černého, viz křeslo) i napětí a obzvlášť vyzdvihnout musím úžasný soundtrack. Ten instrumentální od Daniela Pembertona, který tedy vzdává hold spíše Johnu Barrymu než Enniu Morriconeovi, i ty skvěle vybrané písně. Jsem velmi spokojený. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Shrnutí: těšil se, vyhlížel, objevil, stahoval, shrnoval, shrnoval, shrnoval... a nakonec místo explozivního nadšení jen tak odkápl za trojhvězdu a převalil se na druhý bok. Stejně, jako se původní seriál přihomil k bondovkám, aby si též ukrojil z pekáče nadšených pubescentů, přišoustnul Gáj strýčka k dnešnímu hicování z Krejga nebo Kingsmanů. Jde o sledovatelnou, stejně tak však o zapomenutelnou záležitost. Několik scén už už vypadalo, že se zapíší do dějin kinematografie (svačinka v náklaďáku, honička s trabíkem), nakonec však vše vyznělo do ztracena. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Film v mnoha ohledech nedotažený, děj je opravdu jednoduchý a v podstatě o ničem, jenže nesmírně hravá režie Guye Ritchieho mě hodně bavila. Opravdu už dlouho mě tak nemrzel nedotažený scénář. Celková retro stylizace filmu, hudba a velmi sympatická hlavní trojice si přímo říkala o pečlivější scénáristickou práci. Mohla to být pecka, takhle to je jen zábavná oddechová jednohubka. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nenáročná záležitost na odreagování. Žádná smršť něčeho originální co tu ještě nebylo, jak možná vypovídá hodnocení, to sice není ani náhodou, ale dá se u toho vypnout mozek a pobavit. Chce to jenom ignorovat skutečnost, že celej děj filmu se víceméně posune za necelý dvě hodiny odnikud nikam a ani tu mimo ten základní prostinkej děj není nic dalšího potřeba, protože tu jde stejně hlavně o ty hlášky a nejrůznější komické situace. Některé fungují víc, některé míň. Co se akce týče tak nic extra dobrá úvodní honička z trabantem, konec trochu divně sestříhanej. Ústřední duo ušlo, záporáci nevýrazní. Ale jo na jedno či dvě shlédnutí to dá.55% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

A vy byste snad někdy v životě na ČSFD otevřeně napsali, že asi tak nějak přestáváte číst MovieZone, páč jste kvůli tamějším recenzím už třikrát za posledního půl roku nevyrazili do kina na ve skutečnosti zatraceně našláplé hollywoodské pecky, hm? No já si myslim! Tak ticho. [zdravím KarlaR, nějak jsem se vymluvit musel, v létě nebyl čas] ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dejovo je to strašne nezaujímavé ale podobne ako v Sherlockoch to zachraňuje Ritchieho nabúchaný audiovizuálny štýl s hromadou parádnych nápadov. Bolo mi jedno čo sa tam deje ale veľmi dobre sa na to pozeralo a niektoré scény sú vyložene lahôdkové ( naháňačka v prístave, mučenie, dobýjanie ostrova, záverečná naháňačka). Cavill aj Hammer sú sympaťáci ale herecky im to zatiaľ nešlape na maximum. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

.... A ono je to lepší, než jsem čekal. Když jsem letos viděl Kingsmany, myslel jsem si, že letos zábavnější a stylovější film neuvidím, ale pak přišel ultrazábavný Mad Max (minimálně s kino audiem) a hle, co se stylu týče, tahle grupa agentů pěstujících družbu uprostřed studené války je jednoduše dotažená na efekt v každém šroubku. Jasně nalinkované nadsazené postavy, špičkování mezi nimi jimi, kostýmy, knírky (Italský Tony Stark!).. A je to zábavné, jednak je skvělej casting, jednak skvělá režie, která výše vypsané dokáže spájet do výtečné retrózní atmosféry, ale především naprosto boží hudba, kolem které se vznáší auroela nakokainovaného Ennia Moriconeho. Jasně, chyby to má, třeba všichni záporáci jsou sterilně jaloví a všechny náhlé odhalení v ději jsou asi tak náhlé, jako únik moči devatenáctiletého jezevčíka paní Flusíčkové, ale... Ono je to prostě ideálně zábavné.. Howgh. ()

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama