Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (877)

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Jedno z pro mě velkých překvapení. Moc se mi líbí styl filmu. Jako žena musím konstatovat, že ty chlapy dělají hodně. Nicméně pánové jistě ocení Supermana "v převleku" agenta CIA :-) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Myslim, že Gay Riči jde ve stopách Ridleyho Scotta. Nebo naopak? První díla skvost. Pozdější díla nic moc. Nynější díla hrozná nuda a bez nápadu a "drivu". ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Suverene film roku. Takhle svezi, odlehcenou, vtipnou a presto zajimavou podivanou jsem dlouho nevidel. Ritchie je ve skvele forme a dava to jasne najevo skvelou rezii. Cavill i Hammer jsou skvele sehrana dvojka a jejich chemie je perfektni. Vzajemne se doplnujici dvojce z platna nesleze a film stoji ciste na nich coz je dobre. Secteno a podtrzeno studena valka nikdy nebyla lepsi. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Zahájit vostrou honičkou Warťas vs.Traboš je odvážné,naštěstí se nezačalo dít něco typu Špionátor.A nechápu proč není napsáno akční dobrodružný komedie u všech Bondovek až po P.Brosnana včetně. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Stylový, krásně natočený, atmosférický a zábavný film, u nějž si (po druhém zhlédnutí) rozhodně nemyslím, že by byl jenom forma s nulovým obsahem (ačkoliv zápletka samozřejmě je docela standardní a na ty dvě hodiny vystačí taktak)... ale není to film, který od tohohle režiséra chcete. Ano, je to mnohem víc Ritchie než jeho předchozí dva počiny, ale Napoleon Solo a Ilja Kurjakin, přestože jsou velmi vtipní a sympatičtí a, co se mi moc líbí, velmi subtilně se tu pracuje s jejich osobnostními rysy, prostě nejsou Turkish, Kulkozubej Tony, One Two nebo Archy a před luxusními italskými hotely dám vždycky přednost špinavému Londýnu. Henry Cavill a Armie Hammer jsou fajn dvojka, Hugh Grant si svou roli vyloženě užívá a ze špionážních snímků si to dělá prdel úspěšněji než Kingsman z Bonda, ale i když Ritchiemu fakt přeju v Hollywoodu úspěch, RocknRolla už si říkat nemůže. Přesto – dvojce bych se vůbec nebránil. Ačkoliv se nedovažuju předpokládat, že bychom se jí snad kdy dočkali. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Okrem muziky a profesionálne odvedenej práci sa ničoho objavného nedočkáte. Invencia, ktorú sme všetci obdivovali v začiatkoch Ritchieho kariéry je ta tam. Teraz už len varí ako takmer všetci už z viackrát prevarenej vody.. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra, sakra. Tak moc bych Ritchieho retro agentům chtěl vystřihnout pětihvězdu, koupit si steelbookovou edici a hrdě si ji vystavit na první polici od stropu naproti vstupních dveří do společenské místnosti. Bohužel tentokrát ne všechny fígle a kejkle Guyovi vychází, což je velká škoda, protože na každém políčku je vidět, jak nápaditým a jedinečným filmařem je. Ritchieho filmům nikdy nechyběl nadhled a všudypřítomná nadsázka, jejichž kombinaci zvládá jako málokdo a i zde s těmito prvky pracuje téměř neustále, ale bohužel ne vždy je to taková zábava, jak sám zamýšlel, viz Cavillův dýchánek v náklaďáku zatímco Hammer bojuje o holý život. Čímž jsem se dostal k hlavním postavám, kde Armie Hammer (tomuhle pánovi přeju hvězdnou budoucnost) má šťavnatější roli, než uhlazený Henry Cavill, a jejich neustávající rivalita je hnacím motorem celého snímku, což se již bohužel nedá říci o příběhu, který je jedním slovem tuctový, což velmi umně zakrývá našlápnuté tempo, které bičuje diváka stylovým soundtrackem a brilantním střihem. To je naštěstí to jediné, vše ostatní stojí za to, i když tentokrát vše nepůsobí tak dokonale promazaně, jak jsme u tohoto britského gentlemana zvyklí. 70% P.S. Stejně si to musím koupit ;-) ()

Qeo 

všechny recenze uživatele

Asi museli být hodně na drogách, naštěstí dvě hodiny utekly jako nic a když už se zdálo, že děj vázne a zadrhává se, Ritchie to zase rozjel na plné obrátky. Perfektní hudba, perfektní kamera, kostýmy a vůbec všechno do sebe zapadalo. Jen hlavní záporák nebyl nijak zvlášť rozpoznatelný a sem tam dva hlavní "hrdinové" nebyli zase tak úplně přesvědčiví. Přece jenom od dob Fleminga se toho hodně změnilo...nehledě na to, že takovou rychlostí jakou se zde řítí trabanti, je více než futuristické... ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

To byl teda Podfuck. Film s potenciálem jak kráva, kterej teda nebyl rozhodně využitej. Pak je vám dost jedno, že to celý je v úžasnym retro stylu, protože celej Muž ze Strýce je tak trochu retro. Ritchie tu vsadil na trochu jinou notu a trošku to postrádalo koule. Jo a , kde, proboha, vyhrabali Granta? ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Takový retro Kingsmeni s méně suchým humorem. Hodně příjemná bondovka, která je úžasně audiovizuálně zpracovaná. ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

Retro akce s příjemným a sympatickým obsazením. V hlavní roli "superman" který svou roli ukočíroval skvěle. Vtipné, akční, relaxační. Výlet do kina se rozhodně vydařil. Alicia Vikander potěšila určitě nejedno pánské oko. Před koncem pěkný zvrat, který jsem nečekal. Skvělá hudba podtrhuje výborný dojem filmu. Za mě 95%. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Dobrá zábava na sobotní odpoledne s dobrým soundtrackem, dobrými fóry, vyvolávající dobrou náladu. Dobře - tedy za tři. 60% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

G. Ritchie sa po dlhšom čase opäť natočil film, ktorý podľa príbehu sa dá charakterizovať ako „blízke k jeho žánru“. Aj keď samotný príbeh a aj réžia sú v celkom pohode, tak práve z celého filmu chýba to, čo máme najradšej na filmoch od neho. Ten typický „GR“ humor. PS: Aj vy máte pocit, že v niektorých záberoch A. Hammer sa nenápadne podobá na R. Goslinga z filmu Drive? Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších Ritchieho filmů a to ho mám fakt rád. Postavy celkem fajn, retro zbytečný a děj strašně slaboučkej. Chybí tomu spád a těch pár dobrých scén to nemůže zachránit. Po řadě super špionských filmů, tento těžce zapadá. Necelých 65% ()

Heroine odpad!

všechny recenze uživatele

Originalita nikde, dva hlavní chlápci jsou si strašně podobní, jak fyzickým typem, tak vystupováním, Alicia Vikander je podle mně hnusná a nesympatická, a celý ten nápad je nějaký otřepaný, bez přidaných nápadů. Příběh se dal odhadnout ještě dřív než začal. Nevím k čemu takový film je, pro mně to není. ()

Person 

všechny recenze uživatele

Vtipné dialogy, celková vyváženost, skvělé herecké výkony a parádní styl i tempo. Guy Ritchie mě tady absolutně dostal, přesně tomuhle já říkám kvalitní zábava. Jsem nadšen. ()

PDcz 

všechny recenze uživatele

Podle upoutávek jsem se měl královsky bavit. Pak přišel film a nějak jsem ho přetrpěl. Proč se to stalo.. ja nevím, ale možná proto, že byli všechny NEJ scény v té upoutávce?? ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Většinou to bývají jeden drsoň, druhý ňouma. Tady jsou to dva drsoni, jeden drsnější než druhý a čupr agentka, fachajíc pro třetí stranu za železnou oponou. K tomu super soundtrack, dobové zasazení filmu. Bavilo to víc, jak bondovky. ()

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama