Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)

(více)

Recenze (877)

helrohir 

všechny recenze uživatele

Fúha, tak toto Guyovi trocha nevyšlo. Pôvodne som očakával niečo typicky "ritchieovské", teda svieži a zaujímavo poprepletaný príbeh s geniálne vypointovanými scénami plnými tradičného humoru, ale v tomto prípade niečo fatálne zlyhalo. Príde mi totiž, že dej sa takmer vôbec nevyvíja a zápletka je totálne nedotiahnutá. Jednotlivým scénam chýba to typické vypointovanie a väčšina zábavných momentov nie je úplne dotiahnutá. Film síce očarí zvukovým a vizuálnym hávom v retro štýle, čo mu dodáva príjemnú atmosféru, ale ani to deju príliš nepomáha. Sľubne vyzerá aj obsadenie, avšak jeho potenciál je nevyužitý, pričom s lepším scenárom by spolupráca ústrednej trojice určite fungovala lepšie. Jedným z pozitív je určite záverečná akcia servírovaná v zaujímavom, "skladačkovom" štýle, plus ešte pár zábavných scénok (mučenie s elektrinou). Škoda nevyužitého potenciálu, pretože Ritchie má určite v talóne pár nápadov, len to chce popracovať na scenári a zápletke. 60%. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Krycí jméno U.N.C.L.E je taková ta oddychovka, která nemá nikterak vysoké ambice a slouží jen a čistě pro pobavení. Filmy od Guye Ritchieho jsou pro mě vždy naprosto nepředvídatelné, protože u jednoho se královsky pobavím a u druhého zase jenom kroutím hlavou jakou blbost to zrežíroval. Tentokrát se lehce přikláním k tomu prvnímu druhu, protože se zde opravdu povedla kamera a střihy, které byly originální a příjemné na pohled. Také se mi líbilo hudební zpracování, jež se krásně prolínalo s vizuálem a obvzlášť u akčních scén fungovalo parádně. Každopádně s příběhem to taková sláva nebyla, stejně tak u vtipných scén, které jsem sice pochopil, ale že bych se u nich popadal za břicho, to zas ne. Takže suma sumárum pobavil jsem se, ale že bych byl nějak výrazně nadchnut, to už říci nemohu. 70% ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Taková retro oddychovka, kde spojí síly agent KGB s agentem CIA, aby dostali novou atomovou zbraň a disk s návodem, s tím jim má pomáhat dcera jednoho z německých vědců pracujících na bombě. Film, kde se pořád něco děje, kde soupeření Kovboje a Hrozby opravdu baví. Povedená lehká špionážní komedie. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem polovinu a moc mi to trenky teda nestahovalo.. Kycovite efekty akční, trapnohumor s rádoby suchým anglickým podtextem a celkově sem jim to tak nějak nemohl uvěřit. Třeba ještě změním názor po doplnění těch prvních 2/3 ()

subic 

všechny recenze uživatele

Špionážní retro ze šedesátek, které působí až uměle. Podle mě měl Guy Ritchie slabší chvilku, protože ani jako komedie mi to zase tak zábavné nepřišlo a taky žádná zajímavá hláška. Nebýt tam Alicie Vikander, i obsazení je celkem nezajímavé, podtrhuje to takovou celkovou nemastnost a neslanost filmu. Tak co je na tom za zdejších 74% ? Určitě výprava. Zbytek u mě za 51% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Nesporný důzak toho, že Guy Ritchie už má své nejhorší období 10 let za sebou a že stále umí dělat vtipné krimi nářezy typu "Podfu(c)k" či "Sbal prachy a vypadni"! U.N.C.L.E. je akční retro pecka, plná skvělých špionážních, akčních a především zábavných scén (Solo si dává v náklaďáku lahodnou italskou svačinku, kterou zapíjí kvalitním vínkem, zatímco se Kuryakin snaží unknout na člunu asi tak pěti lodím, které po něm neustále střílejí:)! Henry Cavill a Armie Hammer vytvořili neuvěřitelnou dvojku parťáků/rivalů, kteří se předháněli ve své elegenci a ve svém šarmu. Mimo jiné také v menší roli potěšil náš oblíbenec Hugh Grant, ale ten, kdo nás potěšil ještě víc, je Ritchie, který stále používá trik rozděleného obrazu a který opět napsal geniální hromadu papírů, jež si sám převedl před kameru rozhodně neokoukaným stylem. 80% ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

“Take it like a pussy.” “This is not the Russian way.” Ritchiemu holt svedčí Londýn. Jeho snímky odohrávajúce sa mimo územia Anglicka akosi strácajú dušu, podobne to koniec-koncov bolo aj s jeho Sherlockom. The Man from U.N.C.L.E. pôsobí navonok ako po všetkých stránkach dobre odvedená filmarina, ktorá pri sledovaní však necháva diváka totálne chladným. Niekoľko milých momentov na plnohodnotnú komédiu nestačí, akcia je pramálo nápaditá, osud hlavných protagonistov mi bol prakticky ukradnutý. Film je teda pekne natočený hybrid, ktorý však v ničom nedokáže výraznejšie osloviť... ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Na takéto chujoviny je Ritchieho škoda, ale je tam pár brilantných scén /mučenie s fotoprezentáciou, popíjanie vína v nákladiaku/. ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavné, ale "celkem" je na filmaře Ritchieho formátu málo. A opravdu nechápu, co ho, respektive producenty, přimělo oprášit tuhle blbost z šedesátek. Na to, aby to byla parodie, je tam přeci jen málo humoru, na to, aby to byla pocta, je to až příliš blbé a navíc dost nenápaditým způsobem. Cavill v pohodě, Hammer je dřevo, Alicia s Elizabeth přiměřeně hot, ale i v tomto směru měl film nabídnout mnohem víc. A vrátím se na začátek: Ritchie marní svůj talent na filmy, které zapomenete pět minut po projekci - což je mimochodem i případ jeho o čtyři roky mladších (a jinak ovšem o poznání podařenějších) GENTLEMANŮ. 55 %. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u špionážky takhle dobře nebavil. Všechno tu skvěle šlape, hlavně ale chemie mezi ústřední trojkou. Je radost pro oko koukat ve filmu na hezký a sympatický lidi a balzám pro uši poslouchat skvělou hudbu. Vizuálně je to vůbec paráda. 85%. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Lara Croft, Superman a trošku vyšší nahrážka Ryana Goslinga ve vizuálně a hudebně vypiplaném dobovém kousku na nedělní večer. (Já to viděl za pátečního deštivého odpoledne). Scénář ani zápletka už tak vypiplané nejsou, ale zase jsou naprosto v duchu 60kových akčnáků, takže nakonec vlastně v pořádku. Kupodivu všichni aktéři hezky zapadnou do svých rolí a jejich hláškování nepřekročí mez rádoby cool trapnosti a je celkem slušné. Takže nebojte o hezkou porci zábavy je postaráno. Před prací kameramana, hudebního režiséra a střihače smekám. Ano, ten střihačsko komiksovej rozjezd zavěrečný akce je doslova pastva pro moje filmařské oko. Režie Guye Ritchieho se zde ukázala z té lepší vyvážené stránky, než jak je tomu u některých jeho posledních diznejovských hrůz. Za mě hodně dobrý 3,5 hvězdy. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Retro spionsky film so zamotanou zápletkou, par twistami, ale bez zapamatatelnej scény. Scenár si mysli aký je originalny, ale postavy sú karikatury-arogantny Američan, oceľový Rus, dvojitá agentka, čierna vdova. Film sa nedá brat vážne, je to hlupucke, možno odlahcenost by fungovala keby z námetu spravili seriál. Prišlo mi, že cieľom filmu bolo ukázať ako Henrymu Cavillovi pristanú drahé obleky. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Moc fajn dobová špionská akčňárna od Guye Ritchieho s ucházející ústřední dvojicí agentů a moc fajn Alicií Vikander. Humoru tak akorát, digitální to je možná až moc, ve výsledku ale ideální oddechová žánrovka. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Ritchie v retro štýle je nečakaná pecka. Vizuálom rozkošné, soundtrackom energické, obsadením sexi a príbehom príjemne oddychové. Armie Hammer exceluje v úlohe agenta KGB, Henry Cavill je elegantným zhmotnením Archera a Alicia Vikander je nielen potecha oku, ale i herecky dobrá. Ich postavy si pri tom medzi sebou hneď od začiatku budujú uveriteľnú a neskutočne úsmevnú dynamiku. Ritchieho štýl je tu opäť ľahko rozpoznateľný svojím rezkým a nápaditým podaním, Pemberton si dal na hudbe viditeľne záležať, retro atmosféra z plátna len tak srší a vlastne je to celé neskutočne cool. Nejedná sa o scenáristicky prevratný snímok, ale o extrémnu zábavu zo špionážneho prostredia, ktorú by si nemali nechať ujsť nie len fanúšikovia Ritchieho, ale i fanúšikovia akčných filmov obecne. V rámci špionážnych filmov, ktorých sa za rok 2015 urodilo neúrekom, sa členovia UNCLE rozhodne nestratia. Návšteva kina povinná. ()

Juuroo 

všechny recenze uživatele

Po úvodnej scéne nasledovala absolútna nuda, našťastie sa film po čase rozbehol a ku koncu to už bola samá akcia. Ďalší zo zbytočne naťahovaných filmov, ktorý by bol omnoho lepší, keby má o 20 minút menej. Pár vtipných scén, hudba a akcia v druhej polovici drží tento film nad vodou. 3* ()

Cannonball 

všechny recenze uživatele

Tento raz Ritchie viac staval na zabavu nez na akciu ale vysledok je priemerna nuda podana priemernym vykonom hlavnych predstavitelov. V tomto pripade v uputavke bolo rozhodne viac nez v celom filme. Najlepsia cast je hudba, ktora na rozdiel od filmu sa da viackrat. ()

ellessar01 

všechny recenze uživatele

Totálně našlápnutá, nahlaškovaná, špionská retro akční komedie s nádhernou Alicií Vikander, která je v každým dalším filmu ve kterém ji vidím hezčí a hezčí :) Everything is turned on now? :D ()

Související novinky

Ritchie chystá novou gangsterku

Ritchie chystá novou gangsterku

05.05.2018

Guy Ritchie se v roce 2009 přesunul od gangsterek k blockbusterům. Po dvou dílech Sherlocka Holmese se vrhnul na Krycí jméno U.N.C.L.E. a loni mu propadnul Král Artuš, na kterého příští rok naváže… (více)

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Alicia Vikander je nová Lara Croft

Alicia Vikander je nová Lara Croft

29.04.2016

Snad žádná herečka za sebou nemá lepší rok než Alicia Vikander. Švédská kráska zazářila v retru Krycí jméno U.N.C.L.E., ve sci-fi Ex Machina i v dramatu Dánská dívka, za které nakonec vyhrála Oscara.… (více)

Superman nebude britským špiónem

Superman nebude britským špiónem

30.05.2015

Na začátku tohoto týdne opustil scenárista a režisér Cary Fukunaga (Temný případ) novou adaptaci románu To od Stephena Kinga (Osvícení). Do natáčení zbývaly tři týdny a studio New Line Cinema stále… (více)

Reklama

Reklama