Reklama

Reklama

Vyděděnci

(seriál)
všechny plakáty
TV spot

Píše se rok 2040 a na planetě Carpathia očekává skupina průkopníků zatím poslední raketoplán, který k nim míří ze Země. Co jim asi přiváží? Přátele, jejich milované? Nezbytné zásoby? Stali se prvními, kteří osídlili nový svět a nyní mají příležitost začít svůj život znovu. Od začátku, daleko od domova, daleko za svou minulostí. Snaží se vyvarovat chyb, které udělali na Zemi a úpěnlivě chrání to, co na své domovské planetě vybudovali. Jenže netuší, že se kolem nich plíží nebezpečí... (Clear)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý sci-fi seriál z produkce BBC. Vypráví o komunitě lidí, kteří v roce 2040 žijí na planetě zvané Carpathie. Země se stává neobyvatelnou a proto ji lidé před 10-ti lety osídlili a postavili zde základnu. Jenže samozřejmě se to neobejde bez komplikací. Problémy jim dělají hlavně zvláštní síly, které na planetě působí a lidské klony, které před 9-ti lety vyhnali. A také jeden nový osadník prosazuje své zájmy. Blíží se totiž 10. transportér ze Země. Ve městě Forthaven žije údajně 70 000 lidí, takže je ochránit není žádná sranda. Prezidenta kolonie hraje Davos z GoT. :) Má to v sobě prvky Ztracených i Terra Novy. Škoda jen, že to skončilo otevřeně a 2. série už nebude. :( ()

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Tematiku vesmíru mám veľmi rád, bohužiaľ skôr z dokumentárneho než sci-fi hľadiska. Možno práve preto si neviem takéto snímky veľmi užiť. Tisíce ľudí žijú na novej planéte, kde sa nenachádzajú väčšie zvieratá, nemajú žiadne polia na pestovanie plodín a napriek tomu je tam všetkého hojnosť. Pojem sci-fi veľa znesie, ale to, že zo zrnka piesku nasýtite tisíce ľudí vám teda nezožeriem. Alebo že ľudstvo disponuje technológiou na prekonávanie vzdialeností svetelných rokov, no napriek tomu vesmírnej lodi hrozí, že zhorí v atmosfére (podobnej ako má Zem), keď Rusi už v minulom storočí prekonali atmosféru Venuše, to ma úprimne rozosmialo. Plus ďalšie menšie nelogickosti a blbosti, ale na to, že som videl iba dva diely ich bolo celkom dosť (holka letí 10 rokov vo vesmírnej lodi, vystúpi a je opálená ako po trojtýždňovom výlete all inclusive na Malorke, asi tam svietili uv lampami :-) ). Navyše novovybudované mesto je graficky hrozné, vyzerá ako sivá šmuha na zelenom podklade. Seriál ako celok však až taký zlý nie je, je tu zopár zaujímavých charakterov, a aj scenár samotný sa môže uberať zaujímavým smerom, čas ukáže. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Když už jsem si začal zvykat na papundeklové kulisy, dialogy oscilujícími mezi hloupými a zcela dementními a viditelně omezený rozpočet, tak to producenti stopli. 1) Spoiler. A přitom dramaturgicky vzato byl příběh rozehrán docela dobře - různorodé vnitřní vztahy na základně v čele s chybujícím, ale poctivým presidentem, lehce démonický lidový vůdce, který pracuje pro cizí síly a připravuje převrat a do toho podivní lidští mutanti s nevyjasněným vztahem k Forthavenu a aby toho nebylo dost, tak ještě se začne projevovat cizí inteligence, která si přítomnost lidí na planetě zřejmě nepřeje. 2) Z pěkných kluků za zmínku stojí 32letý Daniel Mays (policista Cass), 28letý Ashley Walters (černošský šéf průzkumníků Jack), 39letý Eric Mabius (lidový vůdce Julius připravující převrat) a 32letý Michael Legge (rozhlasový komentátor Tipper). 3) Dal bych více hvězdiček, ale v podobných případech se jako divák cítím podveden. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušný seroš z Veľkej Británie v peknom sci-fi kabátiku so slušným cliffhangerom na konci, na ktorý žiaľ nikdy neprišla odpoveď v podobe druhej série. Z castingu samozrejme najviac vyčnieval Eric Mabius a Liam Cunningham, ale inak to bolo fakt na úrovni. Dal by som aj štyri hviezdy, nebyť otvoreného konca bez pokračovania. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbí. Zatím jsem viděl první dva díly a seriál se pěkně vyvíjí. Samozřejmě je to seriál, takže tempo je pozvolné, ale to mi nevadí. Kdo čeká sci-fi ala Veřelec nebo Avatar se spoustou příšerek na cizí planetě bude zklamán. Tvůrci se záběry na vesmír a planetu Carpathia zatím šetří. zatím.. Uvidíme v dalších dílech. Napadá mně příměr se seriálem LOST. I zde se jedná o uzavřenou komunitu osadníků kolonie se svými vnitřními problémy. Za zdmi valu kolonie pak žijí ti druzí... Slušné psychologické sci-fi, které mne zatím dost baví. Dávám 4 hvězdičky a uvidíme jak to půjde dál. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Na sérii pracovali 4 režiséři, přičemž každý zpracoval 2 epizody. (frmoll)
  • Seriál měl být původně točen ve Walesu, ale aby byla krajina více "cizí", rozhodli se filmaři pro Jižní Afriku. (frmoll)
  • Poté, co vyplulo na povrch, že natáčení druhé série se kvůli nízké sledovanosti nechystá, vznikla na facebooku petice, která měla ukončení filmování zabránit. (frmoll)

Reklama

Reklama