Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Bohatý muž a chudá kaskadérka se do sebe zamilují. Ale vše se zkomplikuje, když si nevysvětlitelně vymění těla a na povrch vyplouvají temná tajemství. (Netflix)

Recenze (52)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Možná chci jen vybočovat z řady, proto dávám 3*, možná je to tím, že si velmi dobře vybavuji, jak mě prvních asi 6 dílů absolutně nebavilo, možná je to tím, že jsem se po poslední scéně cítila jaksi rozčarovaná a nespokojená. Navíc Bin Hyeon vypadá najednou nepřitažlivě. Ale to nevadí; mezi ústřední dvojkou to pěkně jiskří. Seriál má všechno - kpop, archetypy, klišé, nadpřirozeno, minulost, lásku až za hrob, ztráty paměti, vtip, jiskru, otravnost... a mohla bych vyjmenovávat dál. Bavila jsem se, ale ne pořád, a musela občas poposunou příběh vpřed. Nemělo to zřejmě pro mě tu správnou jiskru - zajímalo mě, jak to dopadne, ale nebyla jsem napjatá, nepodařilo se mi vcítit do postav. Pokud koukáte na asijské seriály, nejlépe jste je teď objevili, určitě se koukněte, protože se bude líbit. Cítí přesycenost těmito seriály, už mi nedávají tolik, jako když jsem je začala objevovat. Už je těžší najít něco, co se opravdu zalíbí, alespoň u mě to tak funguje. Není to špatné, podívejte se. Bin Hyeon perlí. Lepší 3* Přeloženo. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

Klišé scenár o bohatom podnikateľovi a chudobnej no hrdej žene, ktorí sa zamilujú (tak ako sme na to pri kórejských seriáloch tohto typu zvyknutí a čo mne osobne nevadí), lenže zlom nastal asi tak v 7 či v 8 epizóde primiešaním gender-bender faktoru. Od tohto okamihu sa to začalo zamotávať, navyše sa k tomu priplietol hrdinkin mŕtvy otec, ktorý zohral dosť podstatnú úlohu a celé to išlo z kopca nadzvukovou rýchlosťou a strhávalo so sebou všetky stereotypy, ktoré sú schopní vymyslieť len v Kórei (na Latinskú Ameriku a jej produkciu našťastie nemajú). Ale keďže mám slabosť pre romanticko-komedionálne kórejské seriály s fantasy nádychom, nereálnosť situácií a činov postáv som neriešila. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Docela předvídatelný děj, ale přesto originální, vtipné, dojemné a romantické. Bohužel musím jednu hvězdu sundat, protože zhruba v polovině byly dva nebo tři díly, které děj natahovaly IMHO zbytečně a nebavily mě. I tak je to ale korejská klasika v tom dobrém slova smyslu a určitě si ji časem zopakuju. Kdyby pro nic jiného, tak pro ten úžasný soundtrack se mi to vyplatí. ()

andiek05 

všechny recenze uživatele

Secret Garden patří mezi má nejoblíbenější dorama. Jistý podíl na tom má hlavní dvojice v podání Ha Ji Won a Hyun Bina, protože to jsou prostě hvězdy. Hyun Binova role je úžasná a on je tak přesvědčivý, když hraje "Gil Ra Im" :-D :-D A to jeho "munja wa shong" :-D :-D :-D Zároveň i kladné body SG přidává to, že Gil Ra Im nemá žádnou rivalku, tedy pokud se nepočítá Kim Joo Wonova maminka :-D :-D Není možné zde vychválit všechno, co se mi líbilo na Secret Garden, protože je toho hodně, takže musí stačit to, co jsem už zmínila :-) ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se dostal ke korejskému seriálu. Tento navíc má v hereckém obsazení moji oblíbenou Ha Ji-won a Hyeon Bina, který již skvěle ekceloval v snad nejlepším korejském seriálu Snow Queen, takže jsem očekával poměrně dost. Seriál se rozjíždí pozvolna a zase nám ukazuje pozlátko a nižší vrstva korejské společnosti. Netušil jsem jak může tohle fungovat, kaskadérka a top manažer luxusního obchodu, ale oni to Korejci zase perfektně zvládli. Soundtrack na jedničku, zvláště krásné jsou texty a jedna speciální skladba, 그여자, mi zůstane zase pěkně dlouho v hlavě. Co mě hodně překvapilo je skvěle a docela často dávkován humor, nedokážu spočítat, kolikrát jsem se zasmál, opravdu dobře jsem se bavil. V seriálu nechybí i romantické scény, nejlepší asi ve 14. díle kdy Ra Im příjde na vánoční večírek v luxusních šatech a „Tracksuit Freak“ byl z ní náležitě okouzlen. Nechybí pak ani tragické scény a více zamotaný děj, kdy u 15.-17. dílu jsem hodně kolikrát tuhnul, co bude dál. Co na to celé říct? Zatraceně dobrý seriál, který bych se také nebál hodit až pod samotnou špici Snow Queen, vážně mě i přes moje bránění hodně dostal. Co je další plus je tu i více dalších hlavních postav, které řeší svoje problémy např. Oska, které jsou také vynikající. Tohle je rozhodně jeden z nejlepších jihokorejských seriálů. Jednoduše fantastické. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (3)

  • V posledním díle dostává Im Gil-ra (Ji-won Ha) do ruky scénář k filmu, ve kterém má hrát. Jedná se o filmový snímek Sector 7 (2011) jihokorejského režiséra Ji-hun Kim. Herečka ve filmu skutečně vystupuje. (Vavča)
  • S hlavní mužskou seriálovou rolí byla po dlouhou dobu spojována jména jihokorejských herců Park Jay a Hyeok Jang. Oba ale nakonec vyšli naprázdno, neboť hlavní seriálovou roli dostal populární herec Hyeon Bin. (Conspi)

Reklama

Reklama