Reklama

Reklama

Skrýš

  • Česko Úkryt (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva dny po svém zmizení se dvanáctiletý Radostin vrací domů se dvěma hrozivě vypadajícími kamarády a s novými rebelskými manýry. (Netflix)

Recenze (10)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně bezkonkurenční vítěz letošní soutěže na Febiofestu. Určitě si jej v budoucnu zopakuju a už teď se těším na další film Dragomira Sholeva. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Co je to za lidi?“ - „Máma s tátou.“ - „Jsou divný. Co tu dělají?“ - „No, žijí tu se mnou.“ V očekávání tragikomedie jsem se těšil, že se občas alespoň trochu zasměju (i kdyby jen hořce), což více než půl hodinu nebyla pravda, a já úplně nechápal, na co se to vlastně dívám. Od konfrontace rodičů se synem (a především jeho silně nekonvenčními kamarády), film konečně dostane nějaký náboj a celá ta absurdita má své vtipné momenty. Střet konzervativního (otec) a anarchistického (Tenx) způsobu myšlení, ale i života jako takového je vlastně konfliktem generačním. Na druhou stranu, vzhledem k věku Radostina (pouhých 12 let) a chování jeho i zmíněného Tenxe jsem chápal především otcův přístup (i jeho rezignovanost). Každopádně, na komedii (či její tragi příbuznou) mi to nepřišlo dostatečně vtipné, pokud to měla být satira, tak byla v podstatě nic neřešící, takže Sholevův celovečerní debut hodnotím pouze slabším průměrem. „Takže seš dospělej a můžeš si dělat, co chceš, co? Pít, volit, kouřit…“ - „Nevolím. Radši piju. Co vy?“ ()

Reklama

Reklama