Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer i samotný začátek filmu (dejme tomu dvacet minut) napovídají, že budeme mít tu čest s klasickým poloamatérským found footage hororem, který bude většinu stopáže nudit, v závěreřných pěti minutách dvakrát ukáže příšeru a skončí. Tedy něco, co by s dostatečným odhodláním byl schopný natočit kdokoli. No jenže to naštěstí vůbec není pravda. V druhé polovině totiž Evidence nabere úplně šílený obrátky, běhá se z lokace do lokace, monstra vyskakují takřka odevšad a celé je to velmi atmosférické, lekavé, až šokantní. Tam, kde by dejme tomu takový Atrocious (něco podobně nudného a nezajímavého jsem od filmu čekal) skončil, pokračuje Evidence ještě dobrou půlhodinku, a to fakt v hodně vysokém tempu. Filmu bych mohl vyčítat spoustu věcí (od chování postav, přes ne úplně uvěřitelně civilní herecké výkony, až po to, že ona závěrečná půlhodinka je v podstatě jenom zmatený pobíhání po neuvěřitelným množství lokací, které by člověk v "divočině" nečekal), ale čert to vem, Evidence mě prostě zaskočil úplně nepřipravenýho (Kolik takových žánrových překvapení, která by přišla doslova odnikud, v posledním roce bylo? Ani jedno...) a hororově mě zkrátka výtečně uspokojil. Rozhodně příjemný překvapení. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborná ruční kamera a velmi dusná atmosféra, na kterou to zpočátku nevypadá, ale jakmile přijde sami to poznáte (a to na maximum). Tak silné lekačky jsem měl naposled u REC! Poslední projekt před EVIDENCI jsem zhlédl velkou zívačku - Texaský masakr motorovou pilou: Počátek ten jsem zametl pod stůl a pustil jsem se do nečekaně silného snímku a prakticky zadarmo. H. Askins se nesnaží být nuceně strašidelný (Anakonda) a nechce být komerčně viditelný (Saw 3 ,4, 5, 6, 7 ,8...). Doporučuji tenhle snímek, který je neočekáváný a přitom tak silný! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak to nie je, ale napokon sa koná celkom fajn Prekvapenie. Prvá polka je tradičné found footage so všetkým, čo k tomu patrí. Nelogické konanie postáv, nič poriadne nevidíme, iba počujeme. Čo-to zachraňuje celkom fajn lesná výprava a zopár strašidelných momentov, ale inak je to "klasika". Potom sa ale snímka preklopí do svojej druhej polovičke a nastáva prekvapivý obrat k lepšiemu, to po prvé a po druhé sa v podstate mení nielen štýl, ale i žáner. nebudem spoilerovať, ale druhá polovica je sto krát lepšia, ako celý Doom (keď uvidíte, pochopíte). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILER - Found footage prequel k Resident Evil. Found footage mi už přijde hodně přežité, a Resident Evil v poslední době taky. Celou první půlku to vypadá na další Blair Witch, pak je chvilku zmatek, ale jak se objeví vojenská základna a mutanti, máme jasno. Zhruba čtvrt hodiny filmu tvoří záběr na ve tmě běžící zadek té tlustější herečky, ozářený světlem kamery. A taky by mě zajímalo, kdo teda ryl ty vtipné věty do kůry stromů a proč? A kde se kurnik v lese, kterým předtím dva dny chodili sem a tam, najednou objeví baráky, vojenská základna a poušť? Nějaký potenciál to v sobě má (třeba kdyby jim dramaturg poradil, aby někdo z té prvotní čtyřky o vojenském komplexu věděl a chtěl točit furt schválně právě proto - to by aspoň mělo nějaký twist nebo pointu), ale celkově je to otravné jako svědci Jehovovi neustále zvonící u vašich dveří. Navíc found footage mají jediný důvod své existence - zakrýt chatrnost zápletky a lacinost svého vzniku. Jo, a takovou kameru, která v dnešní době se seká, přeskakuje a sama vypíná, by měli reklamovat, a ne s ní točit film. Btw, chci baterku ke kameře, která při takovém provozu vydrží tři až čtyři dny bez nabití! ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Poznámka na úvod - u všelijakých těch found footage amatérských nízkorozpočťáků mi třesoucí se kamera sice taky silně vadí, ale ne tolik, jako u tzv. velkofilmů, u kterých bych jí nečekal. Tím ovšem rozhodně nechci tenhle film nějak hájit - nestojí za to. Že teenageři z města nemají jezdit kempovat do přírody, kde není mobilní signál, a kde pobíhají všelijací mutanti, sasquatchové a zdegenerovaní burani, se ví už dávno, nic nového pod Sluncem. No a když začne být film konečně jakž takž trochu zajímavý, rozjede se chaoticko-psychedelicko-surrealistická fantasmagorie, kamera dostane epileptický záchvat a film se stane nekoukatelným, tedy aspoň pro mě se stal. Nikdy víc, ihned do koše. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Herec Ryan McCoy (Ryan) je autorom scenára, Ashley Bracken (Ashley) mala na starosti make-up a spoločne sú aj producentmi tohto filmu. (MaxForValue)
  • Natáčanie prebiehalo v Santa Clarita v Kalifornii. (Laslo)
  • Mená všetkých štyroch hlavných postáv sú totožné s krstnými menami hercov. (MaxForValue)

Reklama

Reklama