Reklama

Reklama

Evidence

všechny plakáty
Trailer

Štyria najlepší priatelia vyrazia na výlet spojený s kempovaním. Ryan túto cestu chystá už dlhšie, pretoťe chce nakrútiť dokument o kamarátovi Brettovi.Pri prechádzke lesom si táborníci čoskoro uvedomia, že tu nie sú sami. Ich cestu skríži tajomná postava, ktorá ich začne loviť. (Slavigrom)

Recenze (233)

verbal 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako obvykle! Amatérský kameraman má parkinsona, v lese jsou nějací bubáci, hysterické kravky ječí, namachrovaní idioti se mění ve vyděšené trosky a všichni dohromady se chovají jako banda právně nezpůsobilých mentálů. Pak k se ale cosi zvrtne a místo do obvyklé žumpy to vyústí do totální, dojezdové noční můry naspídovaného programátora Halflajfu. Konečně zase někdo našel pásku, u které se jeden paranormálně neuaktivizoval obvyklým kokotickým schématem "jsem zneuznaný retard, ale mamka mi koupila kameru a točit s ostatními chlapci amatérské porno s duchy už mě nebaví". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Trailer i samotný začátek filmu (dejme tomu dvacet minut) napovídají, že budeme mít tu čest s klasickým poloamatérským found footage hororem, který bude většinu stopáže nudit, v závěreřných pěti minutách dvakrát ukáže příšeru a skončí. Tedy něco, co by s dostatečným odhodláním byl schopný natočit kdokoli. No jenže to naštěstí vůbec není pravda. V druhé polovině totiž Evidence nabere úplně šílený obrátky, běhá se z lokace do lokace, monstra vyskakují takřka odevšad a celé je to velmi atmosférické, lekavé, až šokantní. Tam, kde by dejme tomu takový Atrocious (něco podobně nudného a nezajímavého jsem od filmu čekal) skončil, pokračuje Evidence ještě dobrou půlhodinku, a to fakt v hodně vysokém tempu. Filmu bych mohl vyčítat spoustu věcí (od chování postav, přes ne úplně uvěřitelně civilní herecké výkony, až po to, že ona závěrečná půlhodinka je v podstatě jenom zmatený pobíhání po neuvěřitelným množství lokací, které by člověk v "divočině" nečekal), ale čert to vem, Evidence mě prostě zaskočil úplně nepřipravenýho (Kolik takových žánrových překvapení, která by přišla doslova odnikud, v posledním roce bylo? Ani jedno...) a hororově mě zkrátka výtečně uspokojil. Rozhodně příjemný překvapení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOHLE JE FILM TOČENÝ TOTÁLNÍM SOBECKÝM ČURÁKEM, KTEREJ SE STARÁ VÍCE O ÚSPĚCH FILMU, NEŽ O BEZPEČNOST SVÝCH PŘÁTEL..... /// Přesně tak, utřít čočku a jedeme….(a já propadám panice, páč čurák s čočkou v ruce fakt není můj typ…). Dokument o…. třeba o tom, že když se sejdou 2+2, tak dokážou mlít děsný kraviny, protože vlastně nevěděj co maj říkat, což jim prej nevadí, takže HLAVNĚ TO TOČ! Toť zvuk – SLYŠELS TO? (zvíře? člověk? zvíře? člověk? zvíře?…Ty zvíře!) Američtí blbečci zjišťujou, že v noci je tma a že v tom lese straší. Mohlo bejt hůř, naštěstí maj pravidlo, že srát se chodí mimo kameru! Ale abych jen nekritizoval…. vono se to pak fakt celkem slušně rozjede. I když je to furt blbý a vykrádající všemožný ,,autentický“ filmy, má to občas slušnou atmošku, postavenou na zvuku (a nemyslím tím kvílení a řev krav – tedy žen). Příznivci zvrhlostí třesoucích se rukou můžou při správném úchytu dosáhnout orgáče, my ostatní můžem doufat, že na nás taky někdo šáhne. NETUŠIL JSEM, ŽE TO ZAJDE TAK DALEKO! Ani já!!! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju kretény. 2.) Miluju autentický dokumenty. 3.) Miluju genetický monstra (né, manželku jsem ti fakt urazit nechtěl…). 4.) Chcu poznat toho, kdo (zřejmě) dostal od KABÁTU tu kameru. 5.) Thx za titule ,,Petruška“ a ,,boysetsfire“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Partička kamarátov si vyrazí na výlet do lesa, takže typickejší úvod ani nemôže byť. Začne na nich niečo útočiť, čiže opäť klasika. Pokračuje to šprintovaním po lese, nič nové pod slnkom. Dokonca som sa už obával, že tam tie dve kravy budú pobehovať donekonečna (už len preto, že vkuse čumieť na vypasenú prdel jednej z nich nebolo nič príjemné). No do týchto chvíľ som si bol istý, že viac ako dve hviezdy nedám, lebo okrem jedného pekného záberu na rozpáranú mŕtvolu neukázali dokopy nič. Všetko sa zmenilo v záverečnej tretine, keď holčiny vbehli do "restricted area". A vtedy sa to začalo - útoky, akcia, streľba, príšery, masaker, naozaj, koncovka je čistý [Rec]! Bomba, kto by to po tom pomalom rozbehu čakal? Vadili mi len početné poruchy kamery a skákanie obrazu, síce to nie je v tomto subžánri nič výnimočné, ale mal som pocit, že až príliš tlačia na pílu, aby dosiahli želaný efekt. Tak či onak sa bezpochyby jedná o jeden z najlepších (TOP 5) found footage hororov. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zázrak to nie je, ale napokon sa koná celkom fajn Prekvapenie. Prvá polka je tradičné found footage so všetkým, čo k tomu patrí. Nelogické konanie postáv, nič poriadne nevidíme, iba počujeme. Čo-to zachraňuje celkom fajn lesná výprava a zopár strašidelných momentov, ale inak je to "klasika". Potom sa ale snímka preklopí do svojej druhej polovičke a nastáva prekvapivý obrat k lepšiemu, to po prvé a po druhé sa v podstate mení nielen štýl, ale i žáner. nebudem spoilerovať, ale druhá polovica je sto krát lepšia, ako celý Doom (keď uvidíte, pochopíte). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tentokrát poplavu proti proudu, mě ten film totiž strašně nasral. Přišlo mi, jakoby se tvůrci snažili do něj nacpat všechny úspěšný pseudodokumentární horory poslední doby, aby si zajistili spokojenost většiny diváků. Takže to, co se zpočátku jeví jako x-tá variace na Blair Witch Project, se postupně promění na multi-subžánrovou kaši, která zanechá spoustu otázek, ale žádnou odpověď. V jednoduchosti je síla, což není bohužel tenhle případ. Na druhou stranu bych kecal, kdybych tvrdil, že jsem se chvíli nebál, ale ta zmíněná překombinovanost a rušivá kamera to prostě zabíjí. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

NEJLEPŠÍ FILM NATOČENÝ RUČNÍ KAMEROU, který jsem kdy viděl (Rec nepočítám, pochopitelně). Nebudu si tady stěžovat na třaslavou kameru a nepřehlednost v určitých pasážích filmu, protože přesně tohle se přece od filmu natočeného ruční kamerou, který má prezentovat reálnou hrůznou skutečnost, musí očekávat. Pokud jste to neočekávali, jednu hvězdičku si dejte sami sobě za vlastní neschopnost odhadnout film, ne tvůrcům, kteří s mizerným rozpočtem pár tisíc dolarů, dokázali rozehrát doslova peklo na scéně. Jak už je zde několikrát psáno, první polovina filmu se nám snaží naznačit, že Evidence je dalším tuctovým levným shitem, který pojednává o vraždění nebohých teenagerů v lese duchem, monstrem anebo jiným ocasem, kterého si volí jako hlavního vraha do svých filmů jiní impotentní tvůrci "real" hororů natočených ruční domácí kamerou. Druhá půlka ale dokonale pochcává tu první, splachuje dosavadní děj do záchodu a představuje zcela novou situaci a zápletku, která je doslova famózní a ukazuje, že scénáristovi od začátku vůbec nešlo o těch pár hlavních postav, ale o tu brutální závěrečnou jízdu, kde napjatě očekáváte tradiční hororové klišé (uklidnění situace, tříminutové rozbory situace, plán) a nikdo vám ho nedopřeje. I když o příběhu vím po jeho skončení úplné hovno a o osudu 3/4 hlavních postav taky, vůbec mi to nevadí, byl to zkrátka těžce originální a prvoplánový záměr tvůrců a já jim tleskám. Evidence je zkrátka protiproudový horor, který se vymyká všem zaběhlým pravidlům tohoto žánru, takže pokud chcete originální film, pusťte si tohle. Chcete to své? Stáhněte si další normovanou sračku ze série Saw a vyprávějte kámošům, co na horory čumí jen na Nově, že máte na kontě další "drsný" horor, kde se za celou stopáž nezatřásla kamera. Zdejší celkové hodnocení beru za špatný vtip... 100%. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Výborná ruční kamera a velmi dusná atmosféra, na kterou to zpočátku nevypadá, ale jakmile přijde sami to poznáte (a to na maximum). Tak silné lekačky jsem měl naposled u REC! Poslední projekt před EVIDENCI jsem zhlédl velkou zívačku - Texaský masakr motorovou pilou: Počátek ten jsem zametl pod stůl a pustil jsem se do nečekaně silného snímku a prakticky zadarmo. H. Askins se nesnaží být nuceně strašidelný (Anakonda) a nechce být komerčně viditelný (Saw 3 ,4, 5, 6, 7 ,8...). Doporučuji tenhle snímek, který je neočekáváný a přitom tak silný! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stěžovat si u žánru Foot Fetish, …tedy pardon Found Footage, na "shaky" kameru je jako plísnit ráno slunce, že vychází a tak nakonec člověka ovlivňují následující faktory: kameraman se třese přirozeně, zimou, strachem a nebo je zrovna nad epicentrem zemětřesení 8,6 Richterova magnituda, postavy jsou/nejsou sympatické a v souvislosti s tím ukážou/neukážou prsa, obsahem nahrávky jsou/nejsou stolici uvolňující lekací scény a hlavně jako divák jsem/nejsem napnut jako guma od trenek Gérarda Depardieua. Tady jsem jen zíval u přitroublého tlachání kvarteta na čundru a pak půl hodiny civěl na hystericky ječící korpulentní pozadí snažící se nocí uniknout před krvelačnými opopsi, zombie a možná i tím blbcem, co za této prekérní situace běhá se zapnutou kamerou. Místo napětí tak přišlo jen vypětí a to abych udržel víčková vrata na stropě své oční garáže.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

To čo tu predviedol s kamerou ten nešťastný Robinson , to hádam nemá ani obdoby. Pospájané zaoceánske štáty sa pokúšajú desiť fanúšikov žánru rádoby autenntičnosťou , prípadne znásilnia zahraničný námet ( najradšej francúzsky a japonský ) vymodelujú cool remake a sú za vodou. U Mňa teda nie. Rozmrvená kamera zameraná od trávy , šálky v kuchyni , strop až po upískanú šišinu , o ktorú má zájem nejaký " littlefoot " ktorého bratrancom je troll. Ak by som si to pozrela v noci v nahnilej chate na samote v lese , aj tak by som svojím hlasitým smiechom vyplašila všetko živé v okolí. Ten F*king Found F*ucktage je už už unavený žáner , no kým to amíkom nabehne do chápania , bude už neskoro. Je škoda, že baterka v kamere sa začala vybíjať tak neskoro. Bodík dávam za neuveriteľný strach a ten druhý za pokus o pár nových vsuviek do tohto guláša. P.S. Vieš si predstaviť , ako by dopadol ten snímok , keby bol natočený " normálnou" formou " Ja totiž áno. Ďalší dôvod na pousmiatie. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Velmi slibná expozice (pozvolný narůst znepokojení z neznámého, zneklidňující indicie, práce se zvukem), od poloviny bohužel těžce monotónní řež, v níž už není na předtím zdařile budovanou atmosféru místo. Za velice silnou známku žánrového uvědomění z první půlky považuji převrácení hororového schematu naruby, kdy se z čtyřčlenné skupinky nezvykle většina chová racionálně (jindy je to banda nadržených zvířat) a po prvním náznaku nebezpečí je rozhodnuta odejít, zatímco kameraman (jindy jediný racionální jedinec) záměrně všechny náznaky ignoruje, aby mohlo natáčení a tudíž i film pokračovat. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Evidence zobrazuje príbeh 4 priateľov, ktorí vyrábajú amatérsky dokument počas kempovania a postupne si začnú všímať podivné veci, resp. udalosti okolo seba, čo ich privedie až k nečakaným odhaleniam. Film síce nie je ničím originálny, či šokujúci a napr. v úvode, ešte bez prebytočného mihotania a kamerového blikania, mi na moment pripomenul camp slashery ako Friday the 13th, na čo sa onedlho vybral Blair Witch smerom, počas čoho som si v určitých momentoch spomenul na jeho found footage kolegov ako Cloverfield, The Tunnel alebo June 9 a všetko následne vyvrcholilo adrenalínovou koncovkou evokujúcou REC. Obrovským plusom filmu je autentickosť, v ktorej je krásne vybudované hororové mystérium, za aké by sa nemuseli hanbiť ani Akty X. Skvelé hororové finále mi však nečakane pokazilo začlenenie vojenských síl do diania, čo narušilo nielen atmosféru, realistickosť a dovtedy nepriestrelné mystérium, ale už to na mňa dokonca pôsobilo iba ako nejaký amatérsky film od fanúšikov počítačových strieľačiek, ktorý od fiaska zachránilo iba to found footage spracovanie. Napriek tomuto rozčarovaniu v závere som však s Evidence prevažne spokojný, no nebyť akčného finále a trápnych, na oko vysvetľovacích prestrihov v záverečných titulkoch, tak nad hodnotením toľko neváham. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadalo, jako by se hodně naštvaný lesní mýval, medvídek, či jiný tvor obývající lesy Severní Ameriky rozhodl ze svého teritoria vyprovodit skupinku poměrně nesympatických a jednoduchých teenagerských dítek. Tato parta mladistvých, sestávající se ze dvou dívek a dvou chlapců přináší typický a obehraný formát vyskytující se snad téměř v každém současném hororu pro konzumní mladistvé publikum. Takže, tato parta se vydá do lesů, nikoliv poznávat a vnímat krásy přírody, ale pořádně se ožrat, nechat po sobě v lese bordel a zase táhnout dom. Jeden z hochů začne ihned frflat při představě, že by měl ujít zhruba 800 m pěšky s tornou na zádech. Mezi skupinou začne po chvíli panovat napětí a obavy, protože všichni mají pocit, že zahlédli něco "divného." Místo toho, aby se raději vydali zpět, stráví v lese ještě několik dalších nocí. Zatímco jeden je nebývale sobecký a chce za každou cenu točit dál, druzí chtějí urychleně pryč. Poté se film přehoupne do druhé poloviny a to, co začalo jako obyčejný a nikterak se žánrově odlišující "Hand Cam Horror", se v druhé části stává skutečným bojem o přežití s nečekaným a možná i dost šokujícím odhalením. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety by mi pointa pravděpodobně přišla jako geniální a neváhal bych s vyšším hodnocením, dneska už to působí trochu jako neschopnost vymyslet něco originálnějšího. I tak velmi zdařilá jednohubka, bez zbytečných lekaček, hutnou atmosférou a lehce vypatlanými hlavními hrdiny. Silné tři. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Začnem tým najväčším negatívom filmu, a to je jednoznačne kamera. Na kameru vo Found Footage filmoch som zvyknutý, ale čo sa predvádzalo v tomto filme, tak to mi liezlo na nervy už od začiatku. Klasika bola aj tým, že polovica filmu sa nič nedialo a posledná polhodina bola nepretržitá akcia, ktorá ma už začala niesmierne nudiť, a čakal som kedy to skončí. Filmy a to hlavne horory z lesa bývajú pre mňa veľmi zaujímavé, ale žial tento film až taký zaujímavý nebol. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Evidence i přes svůj skromně vypadající úvod a nejistou dramaturgii něčím určitě láká, zásadní trumfy z rukávu ale nakonec rozhodně nevytáhne. V druhé polovině totiž to, co vypadalo poměrně neotřele, sklouzne k hystericky ječícím postavám, které si mění kameru a zabírají nohy a pozadí svých přátel prchajících před nimi. Tlachání kvarteta kamarádů u ohně nabourá ohavný jekot, snad nějakého zvířete, snad hloupého srandisty. Alkohol nepříjemné pocity zažene, stejně jako ataky blba za kamerou, který chce mít všechno pěkně na pásce. Běhání po nočním lese, sledování chvějícího se křoví a chaotické hledání beztak už mrtvých hošanů ale začne posléze velmi nebezpečně docházet dech. Co zbylo? Jen jeden pár koziček a poměrně velký, zato dle mého hloupý prostor ke spekulacím. Žánr značně vyčpělého found footage nicméně využitý velmi solidně, o tom žádná!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jedna z možností ako môže skončiť vaša opekačka s priateľmi niekde v lese. Pokiaľ ste fanúšikom hororu - zázrak nečakajte. Popravde nečakajte vôbec nič a nebudete až taký sklamaný. Po nudnej polhodinke sa dej prudko rozbehne na akčnú stopáž, kde hlavný hrdinovia utekajú bohvie kam, schovávajú sa bohvie kde aby zistili bohvie čo. Samozrejme ich postupne ubúda čo im na pocite bezpečia rozhodne nepridáva. Najprv ich totiž naháňa príšera v lese, potom sú tam útoky "asi" zombie v nejakej "asi" továrni na výskum, potom dokonca vojaci ktorí zrejme už strieľajú po všetkom čo sa pohne a nakoniec všetci útočia na všetko. Ľakačky asi tri za celý film a keď daný film budete sledovať potme, možno bude aj pochmúrnejšia atmoška, lebo les a domy v ňom majú vždy svoje čaro - 60%. Inak všetko do puntiku vystihol "pSY.CHo". ()

petero 

všechny recenze uživatele

Spočiatku to nevyzeralo na žiadne terno, aj som to poctivo vzdal a až po prečítaní pár komentárov som sa to rozhodol dopozerať a to už sa diali nečakané veci vzhľadom k prvej polke filmu, takže na koniec celkom spokojnosť, no viac ma dostal Grave Encounters (vystrašil). Tu je to dosť chaotické a tak človek sa s napätím snaží zachytiť chaotické dianie na obrazovke ako by s napätím očakával či na neho niečo vyskočí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V první polovině příběhu se dozvídáme, že v partě přátel (jako vždy) figuruje jeden blbeček, který nedbaje na bezpečnost svým přátel chce stále točit a točit. První polovina se nese i tak v budování více než povedené atmosféry. Lekaček není málo a prakticky nás provázejí celou závěrečnou polovinou, kdy vyskakuje skoro každou minutu nějaká chlupatá potvora. Můžu se bohužel jen domnívat o co ve filmu vlastně šlo. Žánrově se jedná o křížence Cloverfieldu s Resident Evil. Místy mě vytanul na mysl REC. Každý ať si vybere. Koukat se na to dalo, ale za závěrečné titulky bych režisérovi nejraději vpálil kulku do hlavy. 45% ()

Reklama

Reklama