Reklama

Reklama

Útěk z Kandaháru

  • Velká Británie Kandahar Break (více)
Trailer

Obsahy(1)

V roce 1999 pracuje v Afghánistánu pro vládu Talibanu britský specialista na odstraňování nášlapných min Richard Lee (Shaun Dooley) . Seznámí se s místní dívkou Jamilah, jejich vztahu však okolnosti nepřejí. Richard se dostane do konfliktu s místním pohlavárem a jediná možnost jak si zachránit holý život, je útěk do sousedního Pákistánu (lola3121)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (11)

mira007 

všechny recenze uživatele

Story z Afgánistánu roku 1999, kdy vládl Taliban s hlavním hrdinou britským odstraňovačem min, který se zaplete s místní dívkou a pak musí vzít roha do Pakistánu. Atraktivní téma v atraktivním prostředí, ale naprosto zabito formou naivního filmu pro cílové divačky, které si měli odskočit od svých oblíbených telenovel. Škoda. A to nemluvím o tom, že ten hlavní hrdina moc sympatií nevzbuzoval a choval se jak idiot. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Nu,pochopil jsem to i v původním znění.Jen škoda že se těm nášlapným minám věnuje ve filmu jen asi minuta.A o tom to všechno je.Obsah filmu má diváka naladit aby se těšil.A já se těšil a jak.Copak když se pod obsah podepíše oficiální distributor-tak máme prostě smůlu.Obsah psala lola3121-no celkem se trefila,ale to že odstraňuje miny bych dal až někam ůplně nakonec.Já právě myslel že to bude hlavní náplň filmu-thriller,válečný-a ta romantika jako třešnička na dortu.Ale v jednom s ní souhlasím"Ty ty ty-angličane jeden,ty nám budeš čůrat kde tě napadne?tak to by nešlo!A jak si vůbec dovoluješ se dívat na naši holku!-jo ty ses jí dotkl,tys jí hladil a pusinkoval?:takže holku jednu nezbednou ukamenujem a tebe zastřelíme-miny neminy.A pokuď si myslíš že před nama utečete do Pakistánu?-no tak si to s vama vyřídíme v Pakistánu-vždyť to vyjde nastejno.A jestli si myslíš že my jsme jen tak někdo,tak aby sis to lépe pamatoval tak zastřelíme dva tvé kolegy-ty!angličane jeden"TALIBAN!!!! ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý film z prostředí afghánské oblasti ovládané Talibánem. Možná v něm najdeme nějaká zjednodušení a možná i nepravděpodobnosti děje (Richardův útěk přes kopce), ale mě zaujalo právě realistické zobrazení skutečnosti, v níž vládne právo šaría. V celé nahotě a krutosti vidíme, jak se změnil život Afghánců tam, kde se moci chopili islámští fundamentalisté. Země, která se po svržení krále Muhammada Záhira vydala cestou demokratických a sociálních reforem (s mnohými afghánskými studentkami jsme se mohli potkat na našich školách), byla rázem uvržena do hlubokého středověku. Moc romantiky v tom nebylo, snad jen ta chvilka, kdy se Richard vrací k Džamile, jež však už je nucena podřídit se nelidským zákonům a jen na chvíli je zachráněna před ukamenováním, aby vzápětí byla zastřelena. A moc talibánských úřadů se nezastaví ani před cizinci. Jen jsem čekal, že Richard je na pákistánské hranici mrtvý, ten epilog, kdy za pomoci cizích interventu přichází k veliteli Kandaháru, aby na něm vykonal pomstu, si mohli filmaři odpustit. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno nevím oč tvůrcům šlo.Na jednu stranu je z toho sladkobolná sračka, na druhou stranu je to obvyklé klišé podle kterého se zavádějí pořádky,filosofie a mentalita anglosaské kultury do země nemající takovéto tradice s následnými bizarními výstupy.Jde o střet naprosto odlišných hodnotových systémů.No a co s tímhle vším udělá láska ? Ach jo! A ten konec! No to je tedy síla! ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi „Smrt čeká všude“ a „Bez dcerky neodejdu“ naruby. Příběh se odehrává v Afghánistánu, takové té zemi, kde všichni chlapi mají vousy, chodí v hábitu a v ruce mají nabitého kalašnikova. Ženy pak mají pokud možno burku nebo aspoň čádor a na cizího chlapa se nesmí ani podívat. Pokud se náhodou víc než podívají, čeká je atrakce zvaná stoning, kdy nebožačku zahrabou nohama do země a pak chlapi z vesnice soutěží, kdo se víckrát trefí. Když se do toho zamotá modrooký blonďatý Brit a chce zavádět evropské pořádky, většinou to nedopadne dobře. Jo a taky je dobrý zjistit si, kam se může v této zemi chodit čůrat, když to na vás uprostřed pustiny náhodou přijde. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama