Reklama

Reklama

Velryba titánských rozměrů hraje ústřední roli v tomto svižně natočeném akčním hororu, ve kterém se pro nějakou tu mrtvolu skutečně nejde daleko. Děj se odehrává v nedaleké budoucnosti. Doktorka Michelle Hermanová (Renée O'Connor) se připojila k posádce ponorky USS Pequod pod velením kapitána Achaba (Barry Bostwick), který chce za každou cenu ulovit obří velrybu. Čím je posádka blíže k cíli, tím se Achabovo nutkavé šílenství zvyšuje. Konečně se podaří ponorce kytovce objevit. Stane se Moby Dick obětí, nebo se kapitánovy plány zhroutí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ultra cool jména příšer už asi v Asylumu došly a tak po Megažralokovi, obří chobotnici a Krokosaurovi musel nastoupit Moby Dick. Striktně devastátorsky katastrofický námět ale vystřídala moderní alternace klasiky. Blonďaté tele z Xeny, spolu s armádou a mrzákem Achabem, nahánějí nasranou monstr veRLybu. ~~~ Ze všeho nejlepší mi přijdou interiéry ponorek ála kotelny ve sklepích starých budov - Asylum asi všechny ponorky natáčí ve stejné kotelně. Efekty obecně jsou naprosto blbé a levné, zbytek filmu je JEN špatné béčko, kdy chuť naprostého Asylumáckého průseru chybí. Tohle ales naštěstí zachrání konec s dřevěnou nohou a óbr plejtvákem, drandícím si to po souši. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Znovu se budu opakovat, ale tohle nenatočil člověk. Kdybyste dali do ruky Křovákům kameru, natočí to přibližně dvěstěkrát lépe. Jako ten konec, kdy ten zmrd vytvořenej pomocí čtvrtky a nůžek, vyskočí na pevninu, jsem myslel, že otevřu okno, chytnu notebook, přimáčknu ho k hrudníku a vyskočím ven. A dabing že dělalo Řitka video?? Blbost! Tohle překládalo to nejčernější Hovno z prdele video!! ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento film odporuje zákonům biologie, zákonům fyziky asi i chemie, zákonům zdravého rozumu, možná i pravidlům Strany zdravého rozumu (a to není úplně rozumná strana). Nepatrnými klady je, že se v některých bodech drží knižní předlohy a drobným klade je i účinkování Renee O'Connor. Film je takové Asylum, jako vždy. ()

Pilda17 odpad!

všechny recenze uživatele

Mě vždy láká koukat na filmy od Asylum a jsem spíš zvědavý, kdy nedám odpad. Další paskvil, který Asylum vytvořilo, ale já věřím, že jednou tu jednu hvězdu dám.. 0/10 = 0% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

" Velký bílý Otesánek, ponorku si chroustá. Achab šílí, mořský vánek... ztichnul, je tu pomsta!" Když nenažraný kytovec udělá dietní chybu (taky znám) a místo chobotničkami a malými žraloky se začne cpát ponorkami, vrtulníky, lidskými končetinami a jinou nezdravou stravou, jeho Body Mass Index je v háji a stane se z něj nezdravě přerostlý Moby, latinsky Vorvaňa Sylum. Je sice ohrožený vyhynutím, ale má odvážné a velké (aby taky ne) srdce. Se scenáristou (obdařeným inteligencí mořského planktonu) se popral statečně a v rámci asylummožností i zábavně, což oceňuji. Námořní řád, dablhvězdu Hermana Mellvila, mu připínám na jeho velký ocas (Moby's Big Dick), v případě že se jedná o samici (není jasné), samozřejmě jen slušně na hřbetní ploutev. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Asylum nemá špatné filmy,tedy v rámci svých možností,ale po shlédnutí boje mega žraloka s obří chobotnicí a pak mega žraloka s crocosaurem je tenhle další film s vodním živočichem,asi ten nejslapší. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Chlapci od Asylum si řekli, žraloků máme už nespočet, zkusíme tentokrát velrybu, protože vraždící velryba proč by taky ne že jo? No a dopadlo to tak, že čumim na uřvanýho dědka s jizvou v ponorce, co řve a na konci ryba pleska vocasem vo moře a vidí okem. Nádherný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Studio The Asylum si pro nás připravilo další céčkovou podívanou gigantických rozměrů a já ji prostě nemohl odolat. Stejně jako většina fanoušků jsem si už zvykl na všechny ty jejich (MEGA) monstra a tak jsem se těšil na další porci nevkusné zábavy a otřesných počítačových triků. Občas si sice říkám, proč s těmito sračkami ztrácím čas, ale když já jim prostě nedokážu odolat. I tentokrát nechali brakoví scénáristé naplno pracovat svou šílenou představivost a pro diváky si připravili nejednu „nezapomenutelnou“ scénu. Tentokrát si do spárů vzali legendárního Moby Dicka. Digitální bílá velryba se nám ukáže hned několikrát v celé své kráse a dokonce vytáhne z ploutve (bohužel rukáv neměla) nejeden zákeřný trik. Tento gigant nejenomže dokáže sežrat ponorku, vrtulník či loď, ale skáče z vody opravdu vysoko, dokáže se vyhýbat torpédům neuvěřitelnou rychlostí a ještě k tomu se umí plazit i po pevnině. Ne opravdu si nedělám srandu! Je skutečným postrachem oceánu a hororových fanoušků. Na nějakou atmosféru tu rovnou zapomeňte. Ti co se vydrží dodívat, až dokonce se mnou budou jistě souhlasit, že tomuto se snad nedá říci už ani parodie. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keď sa chce, tak sa dá. V rámci asylumáckej produkcie ide o mierne nadpriemerný kúsok, teda čo sa týka drajvu. Ináč je to o tom istom. Nelogičnosť, tupé herecké výkony všetkých zúčastnených, ktorý popri tom púšťajú pomedzi pery dialógové perly a strašné CGI. ()

Z0oMb3E odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia od Asylumu vedia ako na mňa. Vedia ako mi navodiť výbuchy smiechu, aj keby som bol tesne pred smrťou. Moby Dick je opäť ďalší z klenotov prerastených potvor, ktoré sú lačné po všetkom čo sa hýbe, lieta či pláva. Asylumáci asi nemajú veľmi v láske námorníctvo, keďže každý ich film ktorý sa točí okolo morských potvor, vyznie ako banda totálnych úbožiakov s IQ detí materskej školy. Aby som však nebol zlý, najdementnejší kapitán predviedol najvačšiu ukážku improvizácie v dejinách kinematografie, pri ktorej McGyver vyznie ako trápny zelenáč. O hercoch či efektoch sa pri týchto filmoch nemý zmysel baviť. No ak sa človek dokáže odosobniť a vypnúť svoju výplň lebky čaká ho nekonečná plejáda absurdných situácií, ktoré natrhnú vašu bránicu. ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Kapitánovy plány se zhroutí stejně rychle jako celý tento pokus přijít s něčím opravdu COOL. Ještě že jsem si dvd nekoupil, to bych se musel nakopat! Vyrazit z peněženky 99kč za takovou stupiditu s převelikými lacinými triky?! To teda opravdu nee... A už vůbec nebrat Asylum a hardcore dabing od Řitka video!!! ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšitý, ale mě se to docela líbí. Asi jsem měl zrovna na podobný kousek náladu. Velryba pěkně řádí a ani nevypadá až tak kýčovitě. herci taky docela ujdou. Po ránu dobrý na rozjezd. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Je na palubě bál, však v podpalubí - škoda! - / přerazil Moby kýl a dovnitř teče voda. Tenhle odpad! dávám s láskou, protože myslím, že o něj tvůrcům šlo. Pustila jsem si to jen proto, že jsem chtěla zas jednou vidět moře, což se bohužel nepovedlo. Točilo se evidentně na rybníku Brčálník, co je ve dne docela obyčejný, ale sotva ho večer přikryje černočerná tma, začnou se tam dít podivuhodné věci. Nejdříve to ve vodě zažbluňká, pod břehem zakuňká, v rákosí lupne, ve vrbě hrkne a teprve potom se objeví… Moby Dick. :) Tu slupne loďku, tam si přilepší helikoptérou, posádka bývá v ceně. Jen tomu paznechtovi Achabovi není jeho apetit po chuti – snad že chudák Moby kdysi vzal zavděk jeho škrpálem, v němž Achab omylem zapomněl nohu. To je toho. Bavila jsem se víc než V srdci moře. To sice bylo precizně seriózní, ale kytovec neuměl skákat, na souš se mu nechtělo, natož aby vydával „absenci zvuku“ (prostě držel hubu). ()

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

Tak opět, ani ta hvězda to nebude. Maličko starší počin od The Asylum a typicky špatný. Neřeknu, že se loď nehne ani když u ní vyskočí obří Moby Dick, či že týpek dokáže převést odlišné typy pásek z jedné na druhou za pár vteřin. Ale aby se závěrečné dějství odehrávalo skoro u břehu a i přesto dokázalo takové obří stvoření vykukovat z hloubi, či jezdit ohromnou rychlostí z jednoho místa na druhé i na souši, to jsem už nerozdýchal. Do toho děj typicky ucouraný, nezáživný. Hlavní (anti)hrdina je chlápek, co se žene za pomstou - a teď se držte - jen proto, že přišel kvůli onomu Moby Dickovi o nohu. A to by jeden řekl, že by po tolika letech mohl zakopat válečnou sekeru. O efektech nemluvě. Abych nezůstával jen u negativ, hodně se mi líbilo zpracování úvodu á la výstřižky z novin a staré záběry (pro Asylum netypická péče), taktéž hudbu bych s přehledem přiřadil i nějakému tomu velkofilmu. Ale bohužel, to všechno je příliš málo na dorovnání zbytku. 14% ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Každý námořník zná Moby Dicka, bájnou obří velrybu. Je to monstrum, které bez problému spořádá k obědu pět keporkaků, a přitom má stále hlad. Proto si musí občas přilepšit ještě nějakým vydatnějším soustem, například rybářskou lodí nebo zaoceánským parníkem. Ovšem jednoho dne mu po obědě mezi zuby zůstalo nějaké sousto, patrně kosatka. A protože je Moby Dick vychytralý, použil místo zubních párátek jadernou ponorku. Jistě ze zlomyslnosti, aby ohrozil světový mír, si vybral ponorku americkou, přestože stejnou službu by mu udělala i ponorka ruská nebo čínská. Tím si ovšem proti sobě popudil kapitána Achaba z ponorky USS Pequod , který na pomoc promptně povolal velryboznalkyni doktor Hermanovou a jejího opáleného pomahače. Lov může začít... Asylum ví, jak uspokojit své věrné a nabídne jim plnými doušky vše, po čem prahnou - jak tradičně děsivé efekty, tak mizerné herce i stupidní dialogy. Co víc si můžeme přát. - - - 90 %. ()

Sten-li odpad!

všechny recenze uživatele

Že tohle někdo natočil samozřejmě nechápu, ale že ještě někomu stálo za to nadabovat to do češtiny, to už je taky hardcore. ()

Hopi odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, kde začít. U tohoto filmu jsem měl velmi nízké očekávání a stejně to dopadlo ještě mnohem hůř. Proč musí Američané točit takové filmy? Nízký rozpočet je cítit z každého záběru a ty trapné filmové triky, škoda mluvit. Velryba používající kopec na ostrově jako skokanský můstek je prostě kouzelná. A malí panáčci střílející do ní mimo jiné z pistolek také. Pokud čekáte od tohoto filmu něco jiného než neúmyslnou komedii, vyhněte se mu velkým obloukem. A herecké výkony – i když by byly sebelepší, tak nepřekonají nesmyslnou velrybu. ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Asylum má zpoždění jak České dráhy.Asi tak 20 let.Tenkrát bych zíral a tlemil se,dnes se tlemim a..i trochu zíram!Ke konci kpt.Achachachab nasadí místo ztracený protézy dřevěný kříž z hrobu malomocného faráře,poté velice obtížně zacílí na obří čivu pětisetstopého netvora a zamotaje se v lano,odpotápí se,včetně svého démona,do věčných hlubin... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Renné na svůj věk vypadá velmi dobře. Pohledná to žena. Dokonce se mi i svého času líbila více než Xena - z toho seriálu - sledoval jsem jako malý špunt - ovšem v tomto filmu ani nevynikla - tento film vynikl svou demencí - jedna * jen za Moby Dicka - nebyl tak špatně trikově proveden - jediné plus filmu - nechat ho však surfovat po břiše po ostrově ??? - a to je ta nejmenší hovadina ve filmu - když už je film debilní, měl by být aspoň vtipný - a to tento bohužel není ani trochu. Jsou ale ještě větší a nudnější a debilnější snímky podobného ražení, proto tedy jedna *. ()

Reklama

Reklama