Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom je atraktivní mladý muž, který pracuje jako kuchař v restauraci Bondi, ale něco s ním není v pořádku. Nerespektuje pravidla, a ač se s ním něco děje, tak jeho činy se zdají být tolerovány všemi kolem něj. Na oslavě narozenin jeho osmiletého syna však vybuchne a ocitne se v policejní vazbě. Tom propadá do tmy a začínají se objevovat fragmenty jeho příběhu. Všechny ženy v jeho životě se mu snaží pomoci odlišnými způsoby. Burning Man je bezohledný, provokativní a dojemný příběh o otci a synovi, kteří hledají cestu zpět ke štěstí. (Kryšpín)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Pokud máte náladu na standardní biják podle hollywoodské šablony (ano vím, je to australsko-britský film), tak vás Burning Man nezklame. Kamera je krásná, ale všechny vizuální nápady už jsem viděl v jiných filmech ( detail na dětskou hračku při autonehodě, balónky odletající pryč při pokažené narozeninové oslavě). Pokud máte rádi soft-erotiku, přijdete si na své, hlavní hrdina neustále šoustá a většina těchto scén nemá jiný účel, než předvést krásná těla modelek v cameo roličkách. Příběh je stokrát ohraný a proto jej režisér vypráví nelineárně a neustále přeskakuje mezi min., přít. a budoucností. Nemá to žádný jiný význam, než aby film budil zdání zajímavé a komplikovaně stavěné zápletky. Dojde na všechna slzopudná klišé typu: vzpomínky na ženu, která předčítá pohádku svému synovi, tati, kdy se k nám vrátí maminka...apod. Když se nad tím tak zamyslím, tak se mi líbilo jen několik zajímavých záběrů, toť vše. Film mi strašně připomíná Pana Nikdo, jen tu chybí ta sci-fi zápletka. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem se absolutně nechytal a jediné v čem jsem měl jasno bylo, že hlavní hrdina je kuchař. Jinak to byl sled obrazů, které mi vůbec nedávaly smysl. Nicméně odolal jsem nutkání film vypnout a nakonec se z toho všeho vyklubalo poměrně solidní, byť kýčovité, drama o vdovci, který se snaží vyrovnat se smrtí své manželky. zvolená forma vyprávění mi nakonec také sedla, i když i po překonání úvodního zmatku mi BM trošku zavařil, ale vše do sebe nakonec zapadlo. Matthew Good byl výborný a uvítal jsem i možnost studovat vnady Bojany Novakovič. A že bylo co zkoumat. Jen bych rád upozornil ty, co se chtějí zasmát, že tohle nevidělo komedii ani z rychlíku. 60% ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je strašně snadné člověka odsoudit podle několika málo indicií, které nám dotyčný dá. Mnohem těžší je snažit se ho poznat do hloubky a odhlédnout od povrchních symbolů, které dává navenek. S tím prvním Burning Man pracuje zhruba úvodních pět minut, s tím druhým po zbytek filmu, kde do sebe všechno parádně zapadne. 90% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl kupodivu spíše dobře naladěn, za což může především postupně se skládající mozaika. Jakmile byl výsledný obraz dokončen, následovalo pouze variování již viděného. Přes ne příliš velkou stopáž se film začal nepříjemně vléct, přesto však dokázal vyvolat emoce. K spíše průměrnému hodnocení pak přispívá i kamera, která se až příliš snaží být originální, což skončí spíše otravnou prvoplánovostí. K dobru budiž zdařilá režie. HUDBA: Lisa jede v zaběhlé koleji posledních let, přesto patří Burning man k jejím nejlepším věcem poslední doby. Kvituji obsáhlou skrumáž nástrojů, díky níž hudba nepůsobí orchestrálně. Lisa s hudbou pracuje, plně v souladu s tím, co od soundtracku očekáváme, jako s doplněním děje a podbarvením scén. Jsem rád, že skládá pro film a nesnaží se ho nijak přehlušit, jak poslední dobou bývá zvykem. Dočkáme se mnoha klišé, ale to již spíš souvisí s důvody, proč si někdo Lisu jako skladatelku vybere (za všechny mluví užití zpěvu). ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zasa som podľahol prchavej zvedavosti a pustil si (pre tentokrát) niečo len kvôli tomu, že sa to natáčalo pár metrov od nášho baráku, chyba. Nie že by som od J.T. čakal svetoborné nápady, no trochu pôvodnosti by neuškodilo a keď už ani to nie, tak si aspoň chalan mohol odpustiť tie limonádové eskapády pri ktorých sa menšina nedojíma, ale skôr nasiera. Z celej tej ubolenej, prekomplikovane prvoplánovej mozaiky, ktorá o závažnych veciach mentoruje až príliš polopatisticky napokon rozosmeje len onen nemenný stereotyp niektorých homies z Bondi Beach, inu Robertovými slovami: "my tady všichni navzájem takhle šukáme" a Tom dodáva, že popritom robíme v hospitality... ()

Zajímavosti (2)

  • Lisa Gerrard získala v roce 2011 nejvyšší ocenění za hudbu k filmu od FCCA a také APRA. (pleva)
  • Martin Connor získal dvě nejvyšší ocenění za střih filmu, a to od Film Critics Circle Australia a Australian Screen Editor. (pleva)

Reklama

Reklama