Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom je atraktivní mladý muž, který pracuje jako kuchař v restauraci Bondi, ale něco s ním není v pořádku. Nerespektuje pravidla, a ač se s ním něco děje, tak jeho činy se zdají být tolerovány všemi kolem něj. Na oslavě narozenin jeho osmiletého syna však vybuchne a ocitne se v policejní vazbě. Tom propadá do tmy a začínají se objevovat fragmenty jeho příběhu. Všechny ženy v jeho životě se mu snaží pomoci odlišnými způsoby. Burning Man je bezohledný, provokativní a dojemný příběh o otci a synovi, kteří hledají cestu zpět ke štěstí. (Kryšpín)

(více)

Recenze (17)

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zasa som podľahol prchavej zvedavosti a pustil si (pre tentokrát) niečo len kvôli tomu, že sa to natáčalo pár metrov od nášho baráku, chyba. Nie že by som od J.T. čakal svetoborné nápady, no trochu pôvodnosti by neuškodilo a keď už ani to nie, tak si aspoň chalan mohol odpustiť tie limonádové eskapády pri ktorých sa menšina nedojíma, ale skôr nasiera. Z celej tej ubolenej, prekomplikovane prvoplánovej mozaiky, ktorá o závažnych veciach mentoruje až príliš polopatisticky napokon rozosmeje len onen nemenný stereotyp niektorých homies z Bondi Beach, inu Robertovými slovami: "my tady všichni navzájem takhle šukáme" a Tom dodáva, že popritom robíme v hospitality... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Fifer má pravdu a po 15 minutách jsem film odepisoval, ale ta dějová "přehazovačka" se mi postupně dostávala pod kůži a ke konci jsem byl naměkko. Jo, je to kýč, ale občas si ho i já užiju. A !!SPOILER!! truchlivě-souložící vdovec je příjemné ozvláštnění. 7/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dejová prehadzovačka mi nielen že nevadila, dokonca mi to zvolenou formou prišlo pútavejšie vzhľadom na konečný výsledok. Nerád si pripomínam tieto smutné chvíle... Zmysle filmu: zdokumentovanie krásy tela Bojany Novakovich. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Romantické drama o posttraumatickém životě chlápka, jehož rakovina připravila o ženu, komedie ani náhodou. Střípkovitost příběhu nijak zvlášť nepomáhá, je to pomalu se vlečící nuda tak jako tak, ke konci už se mi pusa hýbala víc, než kdybych proti ní pustila větrák. Goode začne být ke konci už vyloženě otravnej, jediný, co mě nakonec jakž takž bavilo, byly záběry z kuchyně. Škoda, že Burning man není spíš o chlápkovi, kterej třeba po nějaké nehodě začne bejt doslova vznětlivej, plakáty k tomu vybízejí víc než málo a určitě by to bylo o dost zajímavější pokoukáníčko. 40% ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl kupodivu spíše dobře naladěn, za což může především postupně se skládající mozaika. Jakmile byl výsledný obraz dokončen, následovalo pouze variování již viděného. Přes ne příliš velkou stopáž se film začal nepříjemně vléct, přesto však dokázal vyvolat emoce. K spíše průměrnému hodnocení pak přispívá i kamera, která se až příliš snaží být originální, což skončí spíše otravnou prvoplánovostí. K dobru budiž zdařilá režie. HUDBA: Lisa jede v zaběhlé koleji posledních let, přesto patří Burning man k jejím nejlepším věcem poslední doby. Kvituji obsáhlou skrumáž nástrojů, díky níž hudba nepůsobí orchestrálně. Lisa s hudbou pracuje, plně v souladu s tím, co od soundtracku očekáváme, jako s doplněním děje a podbarvením scén. Jsem rád, že skládá pro film a nesnaží se ho nijak přehlušit, jak poslední dobou bývá zvykem. Dočkáme se mnoha klišé, ale to již spíš souvisí s důvody, proč si někdo Lisu jako skladatelku vybere (za všechny mluví užití zpěvu). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Taká vyčačkaná blockbusterovská dramatická sračka, ktorá ku koncu už bola viacmenej duchárčinou a s tou akože he he he, chi chi chi vtipnou vložkou v nemocnici, navyše i trápna! Ale kedže sa mi na to pozeralo lepšie, ako na unavený ksicht Wilíka Smitíka, som ochotný dať o jednu hviezdičku viac, nech nežerem! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem se absolutně nechytal a jediné v čem jsem měl jasno bylo, že hlavní hrdina je kuchař. Jinak to byl sled obrazů, které mi vůbec nedávaly smysl. Nicméně odolal jsem nutkání film vypnout a nakonec se z toho všeho vyklubalo poměrně solidní, byť kýčovité, drama o vdovci, který se snaží vyrovnat se smrtí své manželky. zvolená forma vyprávění mi nakonec také sedla, i když i po překonání úvodního zmatku mi BM trošku zavařil, ale vše do sebe nakonec zapadlo. Matthew Good byl výborný a uvítal jsem i možnost studovat vnady Bojany Novakovič. A že bylo co zkoumat. Jen bych rád upozornil ty, co se chtějí zasmát, že tohle nevidělo komedii ani z rychlíku. 60% ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to narovinu, víc klišoidní to bejt nemohlo. Zápletka, kterou rozplete divák až kolem 20. minuty, je tak obehraná, až to bolí. Ale to, co dělá z Fajrujícího chlapa větší terno, je přehazování záběrů a jejich roztříštěnost, která postupně buduje u diváka jakejsi emocionální vztah s týpkem, kterej je naprosto nesympatickej. Vizuálno je krásný, povedený a je naprosto fuk, že naprosto buď přestřelený, nebo obšlehnutý jinde (odlítávající balonky, jak zmiňuje Fifer), ale má svoji roli a je naprosto stejně důležitým faktorem jako ty dějový přehazovačky (jak říká Rob Roy). Primárně ale nečtěte tu synopsi, film je naprosto o něčem jiným a není to o hledání cesty ke štěstí, je to o hledání, bolesti a tak krásně upřímně natočený, že jsem tomu ve finále věřil mnohem víc, než řadě filmů podle skutečný události. Pořval jsem si jako malej harant, a proto upřímně a narovinu dávám o hvězdu víc, než si film zaslouží. Asi. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Kolo náhody jednoho krásného letního večera padlo na tento snímek. Už ani nevím, proč jsem ho měla označený ke zhlédnutí, každopádně jsem tomu dala šanci. Nemohu říct, že by mě, i po přečtení synopse, nějak srdcově zasáhl. Ale zároveň ani neurazil. Sledování osudu jednoho mladého otce, kterému se po počátečním nadšení a rozkvétající budoucnosti, vše hroutí pod rukama, je sice smutné, ale nijak originální a vlastně ani herci, ani načrtnutá linie nedokáže nabudit širokou škálu emocí. Chaotické přebíhání z přítomnosti do minulosti a zároveň postupné odhalování toho, proč je hlavní postava v tak hluboké životní propasti, tomu moc nepřidává a vyvolává více a více chladnější odstup od veškerého dění na obrazovce. Vcelku záhy se rozkryje zápletka, která se sice snaží oblažit lidskou duši melancholií a pocitem bezmoci, ale k tomu, aby naplno vtáhla diváka do děje, to bohužel nestačí. Přes příjemné herecké obsazení ústředního páru (Matthew Goode a nádherná Bojana Novakovic – víc takových žen ve filmech!), to je na opravdu kvalitní romantické drama málo. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je strašně snadné člověka odsoudit podle několika málo indicií, které nám dotyčný dá. Mnohem těžší je snažit se ho poznat do hloubky a odhlédnout od povrchních symbolů, které dává navenek. S tím prvním Burning Man pracuje zhruba úvodních pět minut, s tím druhým po zbytek filmu, kde do sebe všechno parádně zapadne. 90% ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Pomalé, lyrické, lehce zamotané, smutné, romanticky smutné. Slušně zahrané, příběh obehraný. Hudba citlivá a dojemná. Hlavní hrdina fešák. Tuctový film, který bude nejspíš zapomenut se závěrečnými titulky, přesto nebyl zbytečný. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Pokud máte náladu na standardní biják podle hollywoodské šablony (ano vím, je to australsko-britský film), tak vás Burning Man nezklame. Kamera je krásná, ale všechny vizuální nápady už jsem viděl v jiných filmech ( detail na dětskou hračku při autonehodě, balónky odletající pryč při pokažené narozeninové oslavě). Pokud máte rádi soft-erotiku, přijdete si na své, hlavní hrdina neustále šoustá a většina těchto scén nemá jiný účel, než předvést krásná těla modelek v cameo roličkách. Příběh je stokrát ohraný a proto jej režisér vypráví nelineárně a neustále přeskakuje mezi min., přít. a budoucností. Nemá to žádný jiný význam, než aby film budil zdání zajímavé a komplikovaně stavěné zápletky. Dojde na všechna slzopudná klišé typu: vzpomínky na ženu, která předčítá pohádku svému synovi, tati, kdy se k nám vrátí maminka...apod. Když se nad tím tak zamyslím, tak se mi líbilo jen několik zajímavých záběrů, toť vše. Film mi strašně připomíná Pana Nikdo, jen tu chybí ta sci-fi zápletka. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela chaotické, ale postupem času se nitky rozplétají. Komedie to rozhodně není, pár vtipů, co se tu objeví občas dře, občas ne. Pár hodně zajímavých záběrů. Film většinou jakoby plyne po povrchu, aby se v některých místech zanořil a šel na až na dřeň. Obrovskou slabinou je Matthew Goode jako Tom, který se většinu filmu tváří pořád stejně. Vzhledem k tomu, že na něm celý stojí, je to hodně špatně. ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Mám rada filmové mozaiky a keďže som už dlho žiaden takýto film nevidela, tak som siahla po tomto bez toho, aby som vedela do čoho idem. Ono prvých 20 min. u týchto dejovo prehádzaných filmov je väčšinou diskutabilných, ale po chvíľke sa mi Burning Man celkom zarezal do kože. Ako tu už bolo spomenuté, tak je to klišé, ale tak nejak celkom vkusne a pútavo natočené. Z nesympatického večne fu*k-ujúceho týpka sa zrazu stane sympaťák, ktorý prežíva ťažké časy a vysporiadava sa s tým po svojom. Vidím to tak na 4,5*, ale rada zaokruhlím smerom hore. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Ale jo,dalo se na to dívat taková odpolední oddechovka proč ne, sympatičtí herci, dějově také celkem slušné, sice žádné velké drama se nekonalo, ale nevadí, koukat se na to dalo a to je důležité ()

Back_At 

všechny recenze uživatele

"Jak se milující manžel, a otec, vyrovnává s těžkou nemocí své manželky." - příběh vyprávěný velmi zvláštně, kolikrát jsem se ve spleti scén a emocí ztrácela. Ale nakonec jsem porozuměla. ()

Reklama

Reklama