Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucy získá práci pečovatelky ve starém zpustlém domě u paní Jessel, která je v kómatu. Poté, co se doslechne, že by dům mohl ukrývat poklad, rozhodne se jej s kamarády prozkoumat v naději, že poklad naleznou. Tím se však započne série nevysvětlitelných událostí, které Lucy navždy změní. (Caminzind)

Recenze (168)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně, mnohonásobně lepší než prvoplánová čuňárna Uvnitř! B.Delleová je vskutku démonická a vypadá to, že by se mohla stát opravdovou horrorovou ikonou. Její zjev je čím dál děsivější (rozuměj - strašidelnější) a černé šaty ji seknou. Hodnotím výše zejména kvůli nádhernému starému domu uprostřed romantické zahrady (romanticky zpustlé a krásné), který je plný temných koutů a zvrhlých zátiší, o podivném tajemství nemluvě. Není tu sice nějaký úžasný náboj, ale ponuré prostředí až gotické stavby je báječné. Herci odvádí standardní výkony, gore efektů ubylo, ale jsou dosti drsné a na své místo sednou jako zadek na hrnec. Opravdu milé překvapení! ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Nechcem už porovnávať s INSIDE, k tomu sa už vyjadril každý... len dodám, že pozorný divák si všimne, že v tomto filme je niekoľko momentov, kedy sa z nikoho neleje krv ako z dobytka. :) ...je to trochu sklamanie, asi som jednoducho čakal, že budem viac nedýchať. Scény, kde sa činia obyvatelia domu, sú skôr estetické, než nepríjemné. Netvrdím, že to je mínus - rozhodne to ukazuje, že režisérska dvojica v sebe ešte skrýva nápady a talent, a ich krvavým debutom sa ich 15 minút slávy nekončí. Ale ani ten premakaný vizuál nie je až tak premakaný, aby nahradil príbeh, a vytváral atmosféru sám o sebe - tak ako napríklad SUSPIRIA, alebo neuveriteľná prvá kapitola AMER. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně: Prozatím se zmůžu jen na zcela zaskočené: "Co to, kurva, bylo?!" ... Pocitově kdekoli mezi odpadem a pěti hvězdami, uvidím do rána. S odstupem: Bustillo a Maury překvapili. Z prvních ohlasů ze zahraničních festivalů jsem věděl, že tentokrát natočili úplně jiný film než Inside, ale že natočili TAK jiný film než COKOLI, co je v dnešní době v žánru k vidění, to jsem tedy nečekal. Livide se totiž zcela odvrací od tendencí, které hororový žánr v poslední dekádě nabral. Tady se nehraje na realističnost. Nic se nevysvětluje, děsivé věci se dějí z blíže neurčených důvodů a podle blíže neurčených pravidel. Dříve nebo později vám nejspíš přijde na jazyk slovo "fantasmagorie". Občasné záchvěvy brutálního násilí (perfektní gore!) jsou zabaleny ve snové atmosféře, do toho je namíchána spousta fantazijích prvků, z několika hrůzných děsivých sekvencí na mě skoro šly noční můry. Pokud bych měl Livide charakterizovat tím, že bych ho přirovnal k nějakým starším kouskům, sáhnul bych asi po kombinaci Argentových Suspirií a Coscarelliho Phantasmu. Pro někoho to může být doporučení, pro někoho varování. Pokud se rozhodnete dát filmu šanci, dopředu se smiřte s tím, že je třeba zapomenout na analytický způsob myšlení, nehledat v ději přísnout kauzalitu, ale raději se nechat strašit děsivými výjevy, užívat si krásný vizuál a celý film brát jako jakousi symbolickou procházku po strašidelném domě. Každopádně nejsem filmem zcela nadšen. ()

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Příjemná návštěva strašidelného domu, a na rozdíl od pouťových atrakcí, tahle skutečně stojí za to! Líp než J*A*S*M to neřeknu, v podstatě ani není potřeba, jen bych trochu pozměnil závěr. Já si tuhle procházku po děsivě přitažlivém neznámu užil. Neptejte se proč, prostě jen nasedněte do vozíku, držte se zábradlí, a nechte se učarovat. 4* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Netrpělivě očekávaný projekt od dvojice Bustillo/Maury, jejíž prvotina Inside je pro velkou skupinu fanoušků hororovou modlou. Brutální, explicitní krvavá řež, co neměla servítky ani s těhotnými ženami, zkrátka zapůsobila. Bude proto zajímavé sledovat prvotní reakce diváků, kteří doufají v další nespoutaný masakr. Jejich novinka je totiž úplně jinde. Tvůrci zvolili zcela odlišný přístup k danému žánru a je jisté, že ne všem se zavděčí. Tentokrát se nesází jen na prolité litry červeného barviva (gore samozřejmě nechybí a vypadá opět parádně), ale hlavně na poetický vizuál se snovou atmosférou. Snímek nám předkládá spoustu bizarních výjevů, surrealistických obrazů a až lyrického cítění. Ani samotný původ zla není tak jednoduchý, jak se na první pohled může zdát. A právě v tom já vidím největší slabinu. Přímočařejší vyprávění by v tomto případě vůbec neuškodilo, jednoduchost je mnohdy víc, než několikavrstvá kombinace filmu, knih a obrazů. I když se nemůžu ubránit mírnému zklamání, tak Livide je působivý, hodně zvláštní, ojedinělý kousek. (65%) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Interiéry se natáčely od 20. září do 22. října 2010 v Paříži a poté exteriéry až do 12. listopadu v Bretani (zejména v Quimperu, Locronanu a Rosmeuru). (bianci)

Reklama

Reklama