Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucy získá práci pečovatelky ve starém zpustlém domě u paní Jessel, která je v kómatu. Poté, co se doslechne, že by dům mohl ukrývat poklad, rozhodne se jej s kamarády prozkoumat v naději, že poklad naleznou. Tím se však započne série nevysvětlitelných událostí, které Lucy navždy změní. (Caminzind)

Recenze (168)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám z dcerušky nepodaří vycepovat primabalerínu již v útlém věku, je lepší si ji nabalzamovat a zkusit to později. Tak za šedesát let. Já vím, plijé na ztrouchnivělé noze už sice nevypadá tak efektně, ale kdo by to řešil, když jedinými diváky toho zombie Labutího jezera jsou hrabiví pubescenti, které ta roztomilá tanečnice hrozně žere. Navíc růžové baletní šatičky zcákané čerstvou krví ležérně odvracejí pozornost od jejího shnilého obličeje, a tak je schopna uchvátit publikum dřív než zjistí, že má prokouslou krkavici. Když tu Černou labuť zrovna nenatočí zhulený egomaniak a esoterický nudil, dá se na to i vcelku dívat! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bezprostředně: Prozatím se zmůžu jen na zcela zaskočené: "Co to, kurva, bylo?!" ... Pocitově kdekoli mezi odpadem a pěti hvězdami, uvidím do rána. S odstupem: Bustillo a Maury překvapili. Z prvních ohlasů ze zahraničních festivalů jsem věděl, že tentokrát natočili úplně jiný film než Inside, ale že natočili TAK jiný film než COKOLI, co je v dnešní době v žánru k vidění, to jsem tedy nečekal. Livide se totiž zcela odvrací od tendencí, které hororový žánr v poslední dekádě nabral. Tady se nehraje na realističnost. Nic se nevysvětluje, děsivé věci se dějí z blíže neurčených důvodů a podle blíže neurčených pravidel. Dříve nebo později vám nejspíš přijde na jazyk slovo "fantasmagorie". Občasné záchvěvy brutálního násilí (perfektní gore!) jsou zabaleny ve snové atmosféře, do toho je namíchána spousta fantazijích prvků, z několika hrůzných děsivých sekvencí na mě skoro šly noční můry. Pokud bych měl Livide charakterizovat tím, že bych ho přirovnal k nějakým starším kouskům, sáhnul bych asi po kombinaci Argentových Suspirií a Coscarelliho Phantasmu. Pro někoho to může být doporučení, pro někoho varování. Pokud se rozhodnete dát filmu šanci, dopředu se smiřte s tím, že je třeba zapomenout na analytický způsob myšlení, nehledat v ději přísnout kauzalitu, ale raději se nechat strašit děsivými výjevy, užívat si krásný vizuál a celý film brát jako jakousi symbolickou procházku po strašidelném domě. Každopádně nejsem filmem zcela nadšen. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

HODNOTA POKLADU ČASTO SPOČÍVÁ V JEHO TAJEMSTVÍ..... /// Je čtvrtek, 31. října a nástěnka s pohřešovanejma děckama je skoro plná. Praktikantka Lucy má každý voko jiný a nemá s tím nic společnýho. Zato ,,tahle“ paní určitě jo a na nástěnce (tutově!) přibude další holčičí fotečka. Ale nerozptylujme se pičovinama. Tady jde vo poklad (ano poklade?). Po nerozhodný půlhodince vyrážím vokrást starou (ano poklade, kurevsky starou...) bábu. Auto špatně startuje a venku zuří Halloween (no možná ten bez Kiskeho a Hansena...), ale ač nerad, přiznávám, že to má na příběh stejnej vliv, jako válcování plechu na Frýdek Místek (nebo ne? Nevím poklade, zeptej se třeba Verbala, bydlí v nedaleký šachtě...). Konečně vyrážíme přes starej les do starýho baráku. Starý votevřený dveře vedou ke starýmu votevřenýmu voknu a starým sklepem dojdem k tý starý bábě (už máš strach? Ne, teď už se na nic neptej a začni se potit. Strachy samozřejmě...) Na holej pupek prohlašuju, že atmosféra houstne a kurva.... KDE SE TADY VZALY???? Jo takhle! Nebyly to vobyčejný ..... no to je pičovina! Sice sem si uhryzal pár prstních (u ruky vole...vlastně poklade, su už starší....) článků, ale pičovina! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím co je to Heterochromie. 2.) Miluju tu o ,,Princezně na klíček“. ( Nebo tenhle (pokus o) ftip.) 3.) Thx za titule ,,ricci.s“ a ,,COLLY“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pohádka o zlé čarodějnici, která papá malé děti, o dcerušce na klíček a pipině, která má každé oko jiné. A jak to bývá v pohádce, má i dobrý konec :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Okej, takže asi takto. Laugier so svojím Tall Manom bude mať obrovský problém, aby toto prekonal, pretože táto dvojica režisérov sa mi práve zaručene postarala o nespavosť minimálne najbližších 24 hodín. Prvá polovica o ničom, lenže čo sa dialo odvtedy, čo tí traja nešťastníci vstúpili do toho pekelného domu... No. Akoby chceli diváka najprv trochu ponaťahovať, aby naňho vzápätí vychrlili s tým najlepším, čo vo svojom repertoári majú. Nechcem veľa prezrádzať, v každom prípade ma najviac upútalo šikovné mixovanie hororových subžánrov, takže je tu problém tipovať, čo z toho napokon vylezie. Toto proste nie je horor typu Woman in Black, Insidious, voskové ksichty, bubáci, žiadna klasická otrepaná duchárina. Perfektné masky, tradične parádne gore (od Francúzov nič nezvyčajné), atmosféra, ľakačky, trochu prekombinovaný fantazijný námet a skvelá hudba. Nemŕtva baletka u mňa tento rok zatiaľ jednoznačne vedie na celej čiare! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Film Mě potěšil! Ano! Strong Four.. Po absenci prvních 40 minut, jsem film viděl opravdu bledě.. Neviděl jsem to na víc, jak dvě hvězdičky..Ale Pak! Přišla skvělá Fantasy/Gore jízda, pro kterou ani neexistuje Název.. Gore bylo zvládnuté se vkusem a s přehledem.. Bylo to krásně stylové! Á já se dokonce i zapotil! Už teď je jasné, že nejlepší scény s nůžkami mají Bustillo/Mary.. Zkratka na slabý rok 2011.. Je tohle perfektní příspěvek a řadím to do Top 3!:) ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vyzerá to tak, že Fede Alvarez a Sam Raimi Livide videli a páčilo sa im až tak, že to vykradli a nakrútili Muža v temnote so Stephenom Langom. Ústredná zápletka je totiž skutočne akoby cez kopirák: partička mladých ľudí sa v noci rozhodne vykradnúť vopred vytipovaný starý, veľký dom, v ktorom býva iba zdravotne veľmi ťažko postihnutý starý človek, ktorý v dome údajne má poklad. Avšak kým Livide sa ku koncu začína čoraz viac rozpadať, Muž v temnote dokázal zostať od začiatku až po koniec príjemne celistvý a sympaticky zrozumiteľný a priamočiary. Práve nepochopiteľný scenár by som v Livide označil za najväčšie mínus. Herci sú fajn, niektoré napínavé a krvavé scény sú fakt dosť nepríjemné a vizuálna stránka je miestami až obdivuhodná. Ten dom a okolité lesné prostredie je krásna a pritom zlovestná, desivá, hororová vec. Bohužiaľ, ku koncu sa definitívne prestáva riešiť scenár a stáva sa z toho zle zrozumiteľná mozaika halucinogénnych scén. Diabolská režisérska dvojica Bustillo/Maury sa riadne snaží a veľmi rád by som od nej v budúcnosti videl čo najviac filmov. Ale na ich „detské“ Aux yeux des vivant z roku 2014 sa Livide nechytá. Za posledných 30 minút by si to zaslúžilo 40%, ale predtým to nemá chybu, tak volím univerzálne hodnotenie 60%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uvnitr byl naprosto libovej masakr, takze na tohle jsem se fakt dost tesil a vysledek v podstate k hovnu. Dve tretiny filmu se nic nedeje, particka vymastenejch "zlodeju" vleze do bytu stary baby a hleda poklad. Kdyby je tu nasledne neco zmasakrovalo, nebylo by to nic extra originalniho, ale aspon by to byl fajn zaver. Jenze nekdy pred koncem tvurcum hrablo a zacli do filmu rvat co je zrovna napadlo, aniz by se obtezovali s nejakym vysvetlovanim. Sem tam se najde stylovej zaber, sem tam pekny gore, ale ve vysledku je to takova slatanina bez jakyhokoliv vysvetleni, takze jsem byl po skonceni filmu leda tak nasranej a jediny, co si budu pamatovat, jsou mozna tak ty tri hladovy baletky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mě to připadlo, že by se to klidně mohlo jmenovat INSIDE 2 a v pohodě by to sedlo. Reklama pro diváky spokojený s původním Inside, překvapení, nevypočitatelný děj. Ten název by fakt seděl... Je to v baráku a je to všechno v temnotě. Zejména je to o atmosféře, napětí, všudypřítomném strachu, lekačkách, mysterioznu a následně fyzických střetech zúčastněných. Opět se objeví tolik oblíbené nůžky, každopádně tohle není ryzí exploitační gore festival, spíše krvavé a brutální mysteriozní drama ... Navíc to má také hodně pomalý děj a způsob vyprávění, což mi potom již skutečně trochu vadilo ... Mnoho plus a mnoho mínus. To se mi ve výsledku jevilo jako velmi povedené hororové dílko pro velmi širokou řadu hororových diváků obecně. Velmi dobré a povedené!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Netrpělivě očekávaný projekt od dvojice Bustillo/Maury, jejíž prvotina Inside je pro velkou skupinu fanoušků hororovou modlou. Brutální, explicitní krvavá řež, co neměla servítky ani s těhotnými ženami, zkrátka zapůsobila. Bude proto zajímavé sledovat prvotní reakce diváků, kteří doufají v další nespoutaný masakr. Jejich novinka je totiž úplně jinde. Tvůrci zvolili zcela odlišný přístup k danému žánru a je jisté, že ne všem se zavděčí. Tentokrát se nesází jen na prolité litry červeného barviva (gore samozřejmě nechybí a vypadá opět parádně), ale hlavně na poetický vizuál se snovou atmosférou. Snímek nám předkládá spoustu bizarních výjevů, surrealistických obrazů a až lyrického cítění. Ani samotný původ zla není tak jednoduchý, jak se na první pohled může zdát. A právě v tom já vidím největší slabinu. Přímočařejší vyprávění by v tomto případě vůbec neuškodilo, jednoduchost je mnohdy víc, než několikavrstvá kombinace filmu, knih a obrazů. I když se nemůžu ubránit mírnému zklamání, tak Livide je působivý, hodně zvláštní, ojedinělý kousek. (65%) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech skvělé hledání, které se ale nenašlo. Je to škoda, protože první polovinu považuju za špičkovou - ale ve chvíli, kdy do seb měly začít věci zapadat, film zlenivěl a zastavil. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Formálně na úrovni, leč hrdinové snímku se chovají po většinu svého učinkování s nadsázkou jako po lobotomii, či na drogách ("Jmenuje se Anna."). A já mám i v hororech averzi k nereálnému chování postav, když to bije moc do očí. Fakt, že se trojice mladých lidí vydá hledat jakýsi poklad do velkého starého baráku nalehko vyzbrojena pouze jen jednou baterkou (a maskováním z proděravělých prostěradel), je tu snad nejmenší problém. Snově laděná fantasy-hororová část je příliš krátká na to, aby to byla byť jen částečná výmluva pro dramaturgické lapsy. Zklamání a kandidát na hovadinu roku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Co se v první půlce profilovalo jako snaživý x-tý horor o vloupačce do špatného baráku (samozřejmě plného strašidelných panenek a dětských přízraků), se v druhé změnilo v otravnou, nechtěně směšnou slátaninu. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Livide je nekonvenčný, ukážkový francúzsky horor o začínajúcej opatrovateľke, ktorá sa dozvedá že 100ročná pani v kóme má niekde v dome ukrytý poklad. Napriek počiatočnému zdráhaniu sa vo vidine lepšieho života nakoniec rozhodne, že so svojím priateľom a jeho bratom sa do domu večer vkradnú a poklad nájdu. Netušia však, že ich tu čaká skôr nočná mora. Francúzske horory patria k mojím najobľúbenejším a tento kúsok ma v tom iba utvrdil, pretože takáto kombinácia napätia, gore, hustej atmosféry, zaujímavého deja (ktorý podobne ako v kultovej Suspirii necháva značnú časť na predstavivosti a vnímavosti diváka), dokonale vybratého hereckého obsadenia a skvelej audiovizuálnej stránky sa často nevidí. Hoci som sa tu dočítal, že prvá polhodina je vraj nudná, nezdalo sa mi to a oboznamovanie s postavami, okolím a pozvoľné budovanie napätia som si užíval a keď sa film po príchode do domu prepracoval do intenzívnych hororových otáčok a strašenie nabralo odvážne rozmery, nebolo mi všetko jedno a konečne sa dostavilo aj to, čo by mal správny horor ponúknuť – strach. Následný fantasy záver v štýle surrealistickej rozprávky mi síce úplne nesadol a myslím, že toľko priestoru ani nepotreboval, no ukončil to slušne, výsledný dojem nepokazil a aj keď nejde o absolútne zvládnutú vec, je to výnimočný film, ktorému rád dám výnimočné hodnotenie. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen těžko se mi tohle zařazuje. První polovina se totiž zoufale vleče a v podstatě to vypadá úplně jako Deep House (2021) přes kopírák. Film kterým jsem od této režie začínal. Zvrat v příběhu mne nikterak nepřekvapil, ale za pomoci solidních lekaček utvoří atraktivní a velice strašidelnou atmosféru. Více herců by určitě nebylo na škodu, neboť po pár minutách již zbývá pouze hlavní hrdinka. Už už jsem to viděl na čtyři hvězdy, ale co následuje jsem teda vážně nepobral. Možná bych byl schopen skousnout výměnu i s osobní pomstou baletky, ale nad sblížení mezi slečnami zůstává rozum stát. A ten konec? Co to jako mělo být?... ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Veľké očakávanie pred pozeraním a sklamanie po dopozeraní. Filmu chýbal pre mňa taký hororovejší náboj a lepšia atmosféra. Scéna pri ktorej by ma trhlo úplne absentovala. Livide nebol natočený zle, ale myslel som, že sa budem aspoň trošku báť. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Docela strašidelné místy. Myslím, že je to vcelku originální, i když místy nedořešené. A fakt, že to místy postrádá logiku, to dokážu přehlídnout. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Po plnokrevném Inside přišlo rozčarování. Nečekala jsem žádné Labutí jezero, ale tenhle tanec připomíná spíš skotačící Dádu s žížalou Jůlií. Doporučuji ty pověstné nůžky do příště nabrousit. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak ja som spokojný. Bustillo a Maury dokázali, žo budovať atmosféru vedia i v menej akčnom filme ako bol Inside a tá atmosféra sa mi teda poriadne ľúbila. Trojica kamarátov sa rozhodne okradnúť nechutne bohatú bezvládnu starenku o jej poklad, pričom zisťuje, že tá starenka nie je až taká bezvládna a poklad nie je zrovna v zlatých tehličkách. Prostredie, atmosféra, krvavé scény a hlavná hrdinka ako i starenka a baletka všetko parádne. Len tak ďalej páni, len smelo točte strašidelné príbehy. ()

Reklama

Reklama