Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 496)

cumimnabednu 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd. Nemohu jinak díky scéně, kdy DiCaprio a jeho kámoš do sebe nasypou pilule s opožděným účinkem a pak sledování Capriovy paralýzy a jeho cesta lambem bez újmy auta. Ha ha ha. Leonardo, moc ti přeji, ať už dostaneš Oskara za nějakou hlavní roli. Zasloužíš si ho už dlouho. ()

copterfish 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to do tý části kdy pořád stoupal nahoru a bohatnul,ale když už to byl totálně bohatej zmrd,co měl snad ůplně všechno,začala to být nuda. ()

Panel250 

všechny recenze uživatele

Skvely Di Caprio to tahne kupredu. Asi je to tematem, tim, ze to vychazi ze skutecneho pribehu, tedy bez napadu, ale me tohle nic nereklo. Zpracovani hezke, poctive. Diky Leovi to ma za me tri kousky. ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Hlavní zápor tohoto filmu je, že někoho napadlo natočit životopisný film o hajzlovi co okradl statisíce lidí a pojat to jako komedii. Řekl bych že se našlo spousta lidí, kteří se vůbec nesmáli. Tři hodiny budete čumět na to jak lidé využívají své nejhorší lidské vlastnosti k tomu, aby okradli o peníze co nejvíc lidí, jen pro to, aby je doslova promrdali a prosňupali a co je na tom nejhorší, bude vás to bavit. Je to totiž dobře natočené a zahrané. Nebýt to podle skutečnosti, tak dám jasný čtyři, ale vědomí, že po těchto lidech zůstalo spousta zničených lidských životu mně osobně bránilo si tento film jako zábavnou jednohubku užít. Což mě přivádí k dalšímu mínusu a to je to, že vám tento tříhodinový film od mistra jakým Scorsese jistě je, vlastně nic nedá. ()

malis.uo 

všechny recenze uživatele

Filmu v mých očích škodí přehnaná stopáž, kdy se sice neustále něco děje, ale chybí mu tak větší spád a drama. Skvěle natočené i zahrané, ale o půl hodinky méně a byl bych spokenější. Souhlasím s uživatelem POMO, že Prokletý ostrov na dlouho zůstane nejlepším počinem dua DiCaprio Scorsese. ()

Ollivander 

všechny recenze uživatele

Zvrácený film z naprosto zvráceného prostředí, kde peníze jsou na vrcholu žebříčku hodnot. A pro koho ne, tak je akorát slaboch, k**va. A zvrácený film proto, že jsem se smál a bavil se, ale zároveň se mi z toho představení chtělo blejt. A DiCaprio tu předvádí neskutečný výkon. Hnus. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

Nejen že upoutávky a marketingové snahy "řvaly" senzaci, a tím pádem jsem očekával něco víc, než se nakonec odehrálo, ale navíc to považuji za jeden z nejslabších filmů s DiCapriem (ne že by nehrál dobře, ale to nestačí). Nemá to žádnou myšlenku, je tam jen konstatování a popis. Celkově zklamání. ()

Jimclark 

všechny recenze uživatele

Doufám, snažím se... do hodnocení tohoto (alespoň pro mě) strhujícího filmu nezahrnovat příběh, který mi byl vysloveně proti srsti (vlastně co to kecám, už to nechci nikdy vidět). Ale rozhodně to byl scénáristický i režisérský majstrštyk. ()

MAsakRA 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně výborná komedie z atraktivního prostředí, ale po tom všeobecném hypu se nemůžu ubránit mírnému zklamání. ()

Dobry_clovek 

všechny recenze uživatele

Co vsechno jsi schopen udelat jen kvuli vlastnimi prospechu? Jake to je nemit zadne zabrany a svedomi, kdyz podvedes nevinne lidi, abys jsi se sam mohl valet v kokainu? O tom tento film je. Namet podle skutecnosti, ktery Scorsesemu prinesl sam Leonardo DiCaprio, je opravdu silny. Skoro se ni zda, ze by se z neho dalo "vymacknout" i o trochu vic. Nejvic mi vsak chybi nejaka zaverecna sebereflexe. Neco, co i mene inteligentnimu divakovi sdeli, ze toto neni spravny zpusob zivota. Ze podvadet druhe se proste nedela, ze skutecne hodnoty zivota jsou jinde. Tento film ma takovy "cesky" konec - podvadej, krad a cim vic nakrades, tim mensi trest Te ceka a stale Ti zbude zatracene dobry zivot. ()

11FrAnK12 

všechny recenze uživatele

Osvobozující komedie plná drog, peněz a šlapek, kde je vše možné a kterej koli blb kterýmu to trochu myslí může získat pár milionu $ nebo se pletu. Výtečna komedie, kdy opět Leonard DiCaprio v hlavní roli nedosáhl na Oscara. V celku luxusní psychiatrie...@ ()

megacik 

všechny recenze uživatele

Výborne som sa bavil, presne takto si predstavujem akčnú komédiu, plnú peňazí a splnených snov. Mrzí ma však, že Carpino, za toto nedostal oskara. Bol som si skoro istý, že toho panáčika už má v kapse, teraz však zostal vo mne taký pocit, že mu to v tom holyvúde robia naschvál. Možno, keby bola Wall street v Californii, nejaký voľný Oskar by sa preňho našiel. ()

redhorse 

všechny recenze uživatele

Film, k němuž už ani netřeba něco dodávat ... Skvostný DiCaprio v životní roly !! Stejně skvostný M. Scorsese, ktérý navzdory svému věku natočil " gangsterku " natolik drzou a odvažnou, že by mu to většina mladších kolegů režisérů mohla jen závidět ... ()

marek.kocian 

všechny recenze uživatele

Pro mě opravdu veliká jízda. Ani vteřinu jsem se nenudil. Leonardo DiCaprio a Jonah Hill k sobě seděli až mě to překvapilo. Jejich dialogy byli fakt brutální a to Martin Scorsese herce nabádal k improvizaci, nechápu v dobrém slova smyslu. Když se sjížděli fetem a chlastali s kurvama občas jsem si myslel, že jsem s nimi! Epická, kreativní Wolf pecka ve které jsem si přál být! Jednoznačně nedoporučuji všem slušným lidem ostatním ANO! Kdybych mohl dát 6 hvězd neváhal bych P.S. Lemmon 714 byl fakt brutální :) ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama