Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 1
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 496)

Pump 

všechny recenze uživatele

Velmi přeceňovaný pohled do zákulisí "zlaté éry" Wall Streetu. Jen díky debilitě ovčanů mohou vznikat takové situace a následné pěkné filmy "dle skutečných událostí". Příběh zlodějíčka, který si myslel, že přesvědčí svět, že i když na něj chčije, prší. :-D ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

I přes velice dlouhou stopáž jsem ve filmu nenarazil na nudnou pasáž. Jeden z mála filmů Martina Scorseseho, se kterým jsem neměl problém. Leonardo DiCaprio předvádí svůj standardní výkon - rozuměj velmi dobrý výkon. Co se týče hlavní premisy snímku, myslel jsem si, že bude vypovídat o životě a praktikách makléřů z Wall Street. Film byl ale sondou do života jednoho rozmazleného zmrda, který měl dar elegantně podvádět své klienty, díky čemuž vydělával nehorázné sumy peněz. Neustálé holdování drogám a množství sexuálních scén má za cíl divákovi ukázat rozmařilost a znuděnost podobných lidí, kteří mohou mít vše, na co jen pomyslí. Film byl okořeněn několika fakt cool scénami jako např. řízení sporťáku pod vlivem drog nebo orgie v letadle. Závěr filmu, kdy detektiv po dobře odvedené práci jede metrem a spočine pohledem na spokojeně vyhlížejícím stařičkém manželském páru, přináší detektivovi pocit uspokojení. Uspokojení nad tím, že si určitě v duchu říká: ochránil jsem váš pokojný život, protože jsem dostal za katr člověka, který to možná právě vám chtěl velice zkomplikovat. A to je ten stav, kdy si člověk řekne, že i přes mrzký plat má jeho práce smysl. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scorsese + DiCaprio = KVALITA. Vlk z Wall Street je sakra dlouhý film. Který má vynikající režii, a hlavně fungující scénář. Ale scénář by nefungoval, nebýt režiséra a DiCapria, který podává takový výkon, že jsem nevěřil, že nedostal OSCARA!! Ať jdou všichni do prdele, protože Leo je BŮH! Ano, může se zdát, že Leo někdy přehrává, ale je to PAN herec, tady to jen potvrdil. To stejný Jonah Hill. Ukázal že vážnější roli zvládá. A pak je tady SEXY Margot Robbie!!!! Kurva, já ji chci, omlouvám se že jsem vulgární, ale ona je bohyně! Film má scény, na které dlouho nezapomenu, ať už je to scéna s DiCapriem, kdy se snaží dostat do auta, nebo na scénu v letadle, kdy se Leo snaží opíchat letušku. Ten film je vulgární až po uši, všude nahota, drogy, ale je to všechno tak neskutečně fungující, že si to nejde neužít. Kdo by věřil, že tohle, je skutečný příběh. No, to je zkrátka America, ne? :-D ()

Stasz 

všechny recenze uživatele

180 minut... tak dlouho jsem snad v kině ještě nebyl. Po shlédnutí Vlk z Wall Street musím říct, že tohle se mi líbilo ještě víc než Rivalové ! Což byl pro mne jeden z nejlepších filmů roku 2013. DiKapr si možná dojde pro Oskartu a já si udělám makléřské zkoušky ! Parádní film, akorát příště přijdu do kina o 5 minut dříve, ať vyfasuju místo někde uprostřed nahoře. Jinak něco o filmu ve zkratce.. Chyť mě když to dokážeš z Wall Street + hutná dávka drog. ()

Jacob23 

všechny recenze uživatele

Wolfie jede bomby a nezastavi se (skoro) pred nicim.Scorsese ten sileny humbuk kociruje s prehledem,kdy mu pomahaji do puntiku vyborni herci,dobre zasazena hudba i podarena kamera(prejezdy po kancelarich) a opravdu bozsky Leo.Jejich spoluprace proste sedi! Dlouho me takhle dlouhy film takhle nebavil-hned z kraje roku tu mame jasne kandidaty na zlate sosky..diky CSFD za projekci v Ove! Margot Robbie samo 11nact z 10ti ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Film roku, možná i posledních pěti let! Ohromné salvy smíchu nejen moje, ale i celého sálu jen podtrhují, že Scorsese není jenom mistrem gangsterek, ale je i králem komedie - dlouho jsem se u filmu tak nezasmál. Scorsese je pro film co Murinho pro fotbal a DiCaprio je pak Lionel Messi - sice nevyhrajou všechno, ale je jasné že ve své době jsou nejlepší! Film jak koncepčně tak dějem kopíruje Casino, jen slovo mafián nahraďte slovem burzovní makléř. První půlka naprosto zběsilá jízda na utržené horské dráze. V druhé půli filmu velice mírně dochází dech (Asi jako po hodině a půl sprintu přejít na 400 metrů překážek). Humor zůstává, dynamický nákyp první části se přetáčí do dramatu. Ten však nemá potřebnou sílu a vygradované finále, které by mě ukotvilo v křesle (jako je tomu například u zmiňovaného Casina) absentuje. Ubrat 20 minut stopáže druhé půlky by dle mého neškodilo, ale stydím se, že jsem si dovolil tuto drobnou kritiku tohoto mistrovského díla... Díky CSFD za Ostravskou projekci. ()

Lukyn007 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Scorsese je fakt génius. Supr pojetí. Navíc musim ale smeknout před seriálovým scénáristou Terencem Winterem, jehož adaptace knihy je rovněž geniální. 90% ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

No, tak s mrzkými a ubohými sviněmi se nám letos roztrhl pytel, všechny (obě) vypráví své příběhy, všechny (obě) nás tak trochu tahají za fusekli a jedna je lépe zahraná než druhá. Po McAvoyově upocené schizofrenní příšeře je tu ale mnohem serióznější defraudant a feťák, ze kterého mi (bohužel nebo bohudík) nebylo špatně, ale s nímž jsem se fakt skvěle a nezávazně pobavil (při některých eskapádách jsem smíchy skoro padal ze židle). Ze začátku mi to nedalo a hledal jsem nějakou podprahovou myšlenku, pak jsem si však nafackoval a zanadával sám sobě do idiotů, neboť o tom podle mě Vlk vůbec není. Jo, je tu pár narážek na jiné (nemálo slavné) filmy, ale cílem bylo (nejspíš) pobavit, stylově, dráždivě, odvážně, navíc s partou famózních herců za zády (DiCaprio, Hill, McConaughey, Chandler i můj osobní favorit, superslizký Dujardin). Scorsese natočil film o chlápkovi, který neměl dost a stále překračoval hranice, což ho stálo hodně, ale nikdy ne dost. Nerad a málokdy hodnotím slova a myšlenky ve filmu vyslovené, páč si myslím, že každý tvůrce má nějaký důvod, že říká, co říká (ať je mi Belfortova kvazi-filozofie sebevíc nepříjemná), ale musím zároveň říct – bylo skvělé Jordana sledovat, když byl na vrcholu, ale možná ještě slastnější bylo sledovat, jak se pomalu hroutí a padá dolů. Co mi přišlo mimo jiné zajímavé, že slova jako „kapitalismus“ a „zločin“ zde téměř splývají a jen těžko je lze místy rozlišit, až je z každého investičního makléře kriminálník, případně ze Švýcarska pračka na prachy, což ale film v některých pasážích (možná?) reflektuje, např. ve scéně v restauraci. Scorsese ale nehodnotí, on prostě jen vytáhl to, co je s námi od počátku věků, totiž lži a špínu, a to doslova zpod svícnu, kde je největší tma, aby je každý viděl na normálním denním světle, a udělal to s výřečností a umem sobě vlastními. Leč Oscar raději pro McAvoyovu řádně vrstevnatou příšeru (sorry, Leo ;-)). ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Tak sem si myslel, že Strach a hnus v Nevadě už pokračování nesnese a DÍKYBOHU sem se mýlil ! A jako bonus má tohle i pointu. Mimo to nemusíte rozumět akciím, nemusíte mít rádi DiCapria a nemusíte si dokonce ani dojít na hajzl během těch tří hodin, protože vás to dokonale přiková k plátnu. A budete se chtít počůrat, když ne z důvodu plného močáku tak smíchy. A to je přece skvělá nabídka, nemyslíte ? ()

D28 

všechny recenze uživatele

"Veku nemorálnosti" dávam síce o hviezdu viac ako o 20 rokov staršiemu bračekovi, ale len preto, lebo je oveľa zábavnejší a pestrejší, filmovo a hlavne herecky zaujímavejší. Inak mi však hlavne potvrdil, že kapitalizmus so svojimi legálnymi aj ilegálnymi praktikami mi nechutí, podvodníci mi cool neprídu, a najlepšou drogou je jednoznačne návšteva kina! ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může někdo v takovém věku natočit něco podobného, co většinou už pro lidi kolem padesátky znamená čirou zvrácenost. Scorsese to navíc podává v bezchybném hávu, průlety kanceláří samozřejmě evokují mistrovy nejlepší kousky v čele s Casinem, stejně jako vypjatější momenty, kdy jde do tuhého. O DiCapriovi už bylo zmíněno asi vše, rozhodně bych ale vyzdvihl vynikající střih a samozřejmě dechberoucí režii. Musím smeknout... a těšit se na další projekci. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Tak jo, Scorsese to zvládl, natočil Vlka bez skrupulí, přesně ve stylu jeho života, aniž by snad na vteřinu hodnotil. Hádám, že tohle důstojným pánům za oceánem vadilo nejvíc. Trávili to hůř, než všechny ty vagíny, prsa a lajničky. A díky nim a oné filozofii - z ničeho udělej všechno, ser na ostatní, vydělávej a hlavně se u toho dobře bav – nadšeně (bohužel příznačně) jásají u nás! Já jsem jaksi spokojen, alespoň v tomhle ohledu, protože se tu evidentně bořily zaběhlé tradice. A vůbec nepochybuji o tom, že Scorsese chtěl Belforta světu vykreslit přesně v souladu s jeho uvažováním. Co mi vadí? Stopáž. Už ze začátku jsem se poněkud nudil. Navíc po dvou třetinách přes všechny ty nabuzený stavy, dialogy na doraz a vlny energie příběhu viditelně dochází šťáva - moje koncentrace, po stejném popisování pořád dokola a dokola, pomalu brala za své. Všechny výtky ale nic nemění na faktu, že DiCaprio je zase úžasný a uvidíme, jestli budou akademici „sráči“ a sošku mu zase nedají. Celkově to jsou spíš upocený čtyři hvězdy než tři, ale aspoň chvíli budu ještě drsnej jako vlk. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Zábavně amorální a výtečně herecky obstarané... Zbytečně dlouhé a točící se v kruzích... Fáze "mozkové obrny" mě dostala do kolen. 85% ()

Avari.73 

všechny recenze uživatele

Vlk z Wall Street splňuje všechny kritéria k odsouzení, ale z nějakého důvodu je dáván na piedestál letošního roku. Takováhle tvorba je až společensky nebezpečná. Možná jde o silná slova, ale zkuste se na to podívat s odstupem. Máme tu řemeslně povedeného Scorseseho a kouzelného Lea. Ale co dál? Dvě a půl hodiny sledujeme fetování, soulože, nadávky nejhrubšího zrna, zkaženost a oslavu manipulátora, který nakonec skončí v další půl hodině u hraní tenisu. Pokud Vám tohle ke štěstí stačí, tak se pak nedivme, že to venku podle toho vypadá. Mladí mají aspoň novou ikonu, kterou jim v krásném balení doručil slavný režisér na Leových bedrech, což samo o sobě už stačí a je z toho silně cítit manipulace. Škoda, že kritici měli plnou hubu řečí kolem levicového Elysia, kde to údajně film kazilo. Tady je vše v pořádku a "cool". http://soundtracky-recenze.blogspot.cz/2014/01/vlk-z-wall-street-filmova-recenze.html ()

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Be aggressive. Be ferocious. Be telephone fucking terrorists." 180 minut tý nejlepší filmařiny a jeden z nejlepších filmů za poslední dekádu. ()

R1CH1E 

všechny recenze uživatele

Zábavná, dynamická a šíleně návyková záležitost. Mozaika jednotlivých epizod, které fungují skvěle i jako samostatné jednotky a dohromady tvoří živelné vyobrazení burzovního života a šílených zážitků, které jsou mnohdy dohnány až do absurdních extrémů a o to víc baví. Nemluvě o vymazleném vizuálu a skvělých hereckých rolích. Jediný problém je, že po 2 hodinách perfektních scén, které do něj Scorsese sype, už to člověk nemusí zvládat pobrat a přepíná ke konci tak trošku na autopilota, aby to doklepal do konce. P.S. Margot Robbie je prostě sexy kus. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama