Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 496)

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

Masakrální odíračka lidí křížená masakrálními pařbami plných děvčátek,bílého prášku(asi kypřící),trpaslíků,prachů a všeho zvěrstva co se v životech zbohatlíků dá prožít...geniální Skorsísi...božští Kaprio s Hillem....absolutně bez chyby,sic je to film o zmrdovi a jeho bandě přizdisráčů co okrádá lidi a jeho život se upírá směrem který neukočíruje ani on sám...úsměvné,šokující,masakrální....jeden z filmů,které si brzy určitě pustím znovu :-D . ()

Neo007 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem ani zdaleka tolik co se mi dostalo, naprosto luxusní záležitost, dokonalej postavený ani chvilku jsem se nenudil a jen se nestačil divit kam až je možný zajít a co vše je člověk schopnej, aby si náležitě užil blahobytu a totálního bohatství. Scorsese a DiCaprio jsou prostě ostřílení mazáci a dali dohromady skvělou podívanou. 100% jednoznačně... ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a fuck'n'roll.... teda přesněji dolary, teda pořádná hromada dolarů a způsob jak je snadným způsobem vydělat. To je to, oč tu běží. Že to není úplně legální? Koho to prosím vás zajímá? Prachy nesmrdí a kdo jich má moc, tomu se přece nemůže nic stát. Platí to ale pro každého? ...Aha, tak ono je to podle skutečného příběhu. Jen si říkám, že ten co to točil musí být stejný "umělec" jako Belford a stejně tak musí být na drogách. Něco tak fucking crazy nemůže vytvořit zdravá mysl. V tomto případě ale jen v tom dobrém smyslu.... "není problémem nasytit chudé, ale je problém nasytit ty bohaté" ()

Cvachetka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že je to prostě o ničem...asi tím popluju proti zdejšímu proudu, ale co už...každému se líbí něco jiného. Ale vydržet tuhle nudu do konce bylo tedy utrpení. Jo, DiCaprio je dobrý (to koneckonců skoro všude), ale kvůli tomu nebudu zvedat hodnocení. 55% ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouhý, po první půlce mně už neskutečně sralo koukat na to, jak se jeden zkoksovanej, zpráškovanej sebestřednej imbecil s neskutečnym egem potácí od proslovu k proslovu a vymejšlí nový finty, jak obelhat všechny vokolo...Leo dobrej jako vždycky, ale v roce 2013 mně mnohem víc oslovil v Gatsbym. Chápu, že to asi věrně zpodobnilo svini, která napsala předlohu, a že to, jak mně to sere, znamená jen to, že to bylo natočený dobře, protože ve skutečnosti by mně mistr Belfort sral úplně stejně.Jestli existujou lidi, o kerých by se nemělo točit vůbec nic už z toho důvodu, že to nejsou žádně vzory hodné následování, je to právě tenhle zlodějíček. Protože pan Belfort ve finále nic jiného nebyl. A to, že i teď hraje na pravý opak na věci nic nemění. Viz koment Verbala. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem viděl na Blu-ray, v kině jsem si ho nechal ujít, trošku mě odrazovalo plno lidí v mém okolí co vychvalovalo a občas spoilerovalo a bezmezně obdivovalo hlavní postavu. Pro mě zklamání. Nevim proč bych měl opěvovat podvodníka a feťáka. Hlášky, že bez fetu to nejde, to mě opravdu začlo po chvilce štvát. To pro měnení ta "vysněná amerika". Ale podvodníčky mam rád, třeba Chyť mě, když to dokážeš (tam mně hrdina přirostl k srdci, využil systém, děj byl různorodý). Tady příliš dlouhá stopáž, první půl hodiny posledních pár minut fajn, mezi tim skoro 2 hodiny nudy. Možná to fetování, lehký holky a sex ocení pár puberťáků, ale já ne. Pro mě je Wall street (1987) daleko lepší film, má víc šťávy a napětí. ()

albytch 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem jestli se mám smát, brečet, jít zvracet nebo jen tupě zírat a představovat si co bych asi tak dělal já, kdybych byl Jordan Belfort.... Vždy jsem si říkal, že kdybych byl bohatej tak sem ta největší svině a to největší zvíře na světe...Belfort by mě se svojí partičkou o 100% předehnal. V některých chvilich to přesahovalo hranice lidskosti, totální zvěřinec, párty na který bych ani já nepřišel....Nechutarná...výsledek toho co dokáže člověk udělat s kvanty peněz ()

Murmand 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím na naprosto neuvěřitelné herecké výkony a prvotřídní dialogy. Se scénami typu průběh tripu po historickém ludes, včetně následků dalšího dne ráno... Nelze prostě jinak než 5 hvězdiček. Nenudil jsem se ani vteřinu. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně "dokopal" ke zkouknutí tohoto filmu.Herecké obsazení si vzájemně vypomáhá a nehrozí žádna nesympatie,Leo si vás už "pohlídá".Scénář je napsaný dobře a dokáže zaujmout a zasmějete se při určitých scénách a to i přesto,že se snímek bude "tvářit" jako drama.Ale doba celého filmu je neskutečně dlouhá.Ono koukat na příběh podvodného makléře,který své velké zisky utrácí za všechny možné hříšnosti tohoto světa tři hodiny ,není opravdu pro každého.Film určitě dokoukáte do konce,ale třeba u mě už nedokázal vyvolat potřebu jej vidět znovu. DLOUHÉ!!! ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Vlk z Wall Street je naozaj veľkou záhadou. Takže po prvé - ide zrejme o najlepší film Mr. Scorseseho po roku 2000 a čo sa týka všetkých technických atribútov je zvládnutý na výbornú a ešte k tomu dokáže byť aj dostatočne zaujímavý a dejový - vlastnosť, ktorú postrádali Gangy aj Letec. Skvelé obsadenie je bytostne závislé na Leonardovi, ktorého výkon celý film ťahá kupredu, hoci Jonah Hill a Matthew McCounaghey sa taktiež zapíšu do pamäti diváka. Lenže kde je teda chyba? Film je obscénny, občas vyslovene pozérsky - rozhovor s agentom FBI na jachte - a viackrát sa sklzne do roviny nekonečnej párty a vreštiaceho Lea, ktorý sa pri prejavoch k zamestnancom podobá na Toma Cruisea v Magnólii. Je férové ubrať jednu hviezdu za premrštenosť, s akou Scorsese vyrukoval do sveta, ale klamal by som, keby som tvrdil, že sa mi Vlk nepáčil. ()

Red.Dwarf 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu úplně nejvíc nejlepší film, akce víceméně od začátku až do konce, po těch třech hodinách sem byl až smutnej z toho že už je konec, ikdyž ...... ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Kdyby to bylo možné dal bych šest hvězdiček, protože to co předvádí zfetlej a nahláškovanej Leo DiCaprio se nazývá božským herectvím. On totiž zraje jak víno a čím je starší tím je jeho hereckej projev lepší a uvěřitelnější a tak nevím zda byl Jordan Belfort skutečně takovej frajer jako je to znázorněno ve filmu a nebo je to právě DiCaprio. Každopádně Matthew McConaughey musel v Klubu poslední naděje předvést něco nepředstavitelného když mu vyfoukl oscara, protože tady to musela bejt tutovka. ()

mich4l.b 

všechny recenze uživatele

Obdiv i pohrdání. Prostě jsem se nemohl zbavit pocitu, že se nám někdo za filmovým plátnem směje. Jinak velmi dobře natočené. ()

AngryPotato 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, co o Vlku z Wall Street napsat. Ze začátku jsem se bál, jestli se dá celý příběh nacpat do 3 hodin tak, aby zde nebyly prázdné momenty. Ty se ovšem vyplnili nekonečným množstvím fetu, kurev a opravdu neskutečných hlášek. V tomto filmu se mi mimo jiné potvrdilo i pravidlo, že ne každý študovaný z dobré rodiny může být úspěšný. Jde hlavně o to se nebát, a jít si za tím, co v životě chci. A právě toho je plný film, a to se mi na Vlku z Wall Street líbí úplně nejvíce. Možnost mít v životě to, co chci, ať jsem kdokoli. Ano, teď mi určitě budete vyčítat morální zásady, zvrácenost a podobně. Ale komu by se kurva chtěl žít život s pár tisícema měsíčně a přehnanou pracovní dobou ??? Život je od toho si UŽÍVAT. Můžu dodržovat všechny zásady, být přítelem společnosti a vzorný občan. Ale to se mohu předem smířit s mizerným životem. Tohle není film pro každého, a ne každý se mnou bude souhlasit. A to je dobře, každý máme jiné cíle a tak to má být. DiCaprio mne v žádném filmu nikdy nezklamal, a stále platí, že je to pro mne vrchol všeho, čemu se říká herec. Poklona i podle mne skvěle zvládnuté kameře a hudbě, která všemu dodává takový ten "nádech úspěchu" . Asi nejlepší film, co jsem za poslední rok viděl. A proto také takové hodnocení. /95%/ ()

Atten 

všechny recenze uživatele

No to mi vyhul prdel a vyšňupej koks z čuráka. Nebo obráceně. Co vás lidi kurva baví, na týhle tříhodinový sračce oslavující totálního zmrda, parazitujícího na lidský společnosti? Skutečně budeme obdivovat kdejakej zasranej póvl, kterej rozkrade a vyšňupe co najde? To vážně úroveň zábavy klesla až pod psí hovno? Je srandovní, když se někdo chová jako vyšinutej kokot? Pak určitě shledáte tento komentář neuvěřitelně zábavným. Vytáhněte si palice z prdelí, prosím. ()

tucnakova 

všechny recenze uživatele

Stejně votravný jako "chlapi sobě to rádi hořký nevyměknem", jenom podstatně delší .... Za asi dva vtipný momenty, asi dva dobrý záběry a asi dvě slušný samopromluvy to fakt nestojí (ba vůbec nic tam pořádně nestojí) ... Takovejch filmů vo fakt hodně šukání - takovejch filmů vo fakt hodně šňupání - takovejch filmů vo fakt hodně prachách a prohnilosti - že co je na tom ještě proboha zajímavýho ?! - že je to tu 3v1 ? nebo že je potvrzený, že takový hovádka fakt po světě choděj protože životopisné ? ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama