Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 496)

Teelus 

všechny recenze uživatele

Pro mne zklamání, z velké části patrně i způsobené příliš velkým očekáváním. Zkrátka ačkoli se u toho člověk místy řezal smíchy, tak ve shrnutí vlastně ani nemám pocit, že by mi ten film něco dal, nebo že bych ho snad měla i shlédnout znovu. Prošel tak nějak jedním uchem sem, druhým ven. Každopádně se ztotožňuji s většinovým názorem, že 3 hodiny na to byly opravdu hodně. Trochu mi to připomnělo jiný Scorseseho film - Gangy New Yorku - taky strašně natažený velkofilm, u něhož si s odstupem času nějak nedokáži vybavit žádnou zajímavější scénu nebo vůbec celkový dojem, co měl ten film vyvolat. Takže nakonec průměr, možná lehce nad, ale 4* by už byly moc. ()

mseet 

všechny recenze uživatele

Nelze točit jen životopisy svatých. To, že vysázím 5 hvězd, neznamená, že nějak výrazně obdivuji nebo schvaluji Belfortův způsob života a obživy. Zato výrazně obdivuji, JAK a mocně schvaluji, ŽE Scorsese jeho životopis zfilmoval. A Leo už žije několik životů, protože se opět pro tuto roli narodil. Takže smekám, poklepávám na hruď a slastně mručím: hm hm hm hmmmm... ()

WoodoX 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý chcem vidieť znovu. 80 percent obsahu je skvele premyslená, svižná, zábavná. Ku koncu to začne spomaľovať až nudiť, škoda. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Sledovat 3 hodiny zlodějskýho makléře, jak své vydělané miliony projebává a profetovává se šlapkama, je poněkud nudná záležitost. Zajímalo by mě, zda se u tohoto filmu královsky bavili všichni ti drobní akcionáři, které podobní vykukové přivedli na mizinu. Absolutně nechápu nadšení zdejších hodnotitelů ani americké filmové akademie. ()

Leuan odpad!

všechny recenze uživatele

Leonardo a Martin byla dobrá dvojice. Až do tohoto stoosmdesát minut trvajícího pokusu přesvědčit mě, že h***o nesmrdí a jeho zrod a cestu mám sledovat až do nevoňavého konce. Oslavovat gaunery a "lakovat" skutečnost na růžovo má v zemi původu tohoto dílka dlouhou tradici. Tentokrát jsem to absolutně nestrávil, při sledování jsem si připadal, jak důchodci v dokumentu Šmejdi. Ke zmíněným kumštýřům si dávám černý puntík před jméno, abych je při dalším failu, škrtl ze svého seznamu oblíbených umělců. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

DiCaprio opět táhne celý film, jedinou výjimkou je naprosto odzbrojující role McConaughey, to bylo mistrovské z dob Al Pacina ci De Nira. Spousta sexu, drog, chlastu. Zajímavé, velkoformátové, ale trošku bez nápadu a spoustu polovičních triků (kamera mezi brokery jako náhodný exkurz, cesta lodí... to jako vážně?). Bavil jsem se, protože kdo by nechtěl spoutu peněz... do doby, než si člověk uvědomí, a jak piše i Verbal, že to byl vlastně hajzl a být jedním z investorů, moc bych se nesmál. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Životní příběh finančního magnáta od jeho začátků ve finanční sféře až po úplný vrchol jeho kariéry. Vcelku jednoduchý příběh, který je celý vsazen do dvou prostředí. Jednak je to prostředí finančních institucí a makléřů a jednak prostředí bujarých mejdanů, předimenzovaných alkoholem, drogami a sexem. Po celé tři hodiny stále na střídačku - burza - mejdlo - burza - mejdlo. Ten příběh si prostě tříhodinovou stopáž nezasloužil. Vše by se krásně vešlo do 120 minut a potom by ještě více vynikla bravurní práce kameramana a stříhače, která by se tolik nerozředila v místy zbytečném guláši. Leonardo DiCaprio se v dobře napsané roli s velikým prostorem opět rozparádil na plné obrátky a opět ukázal, že je nejlepší. Velmi dobře mu sekundoval Matthew McConaughey v začátku příběhu. Velice zábavná a výborně natočená podívaná, avšak kromě DiCapria nic mimořádného. 75%. ()

nettopyrek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velká jízda, což o to. Taky je skvěle napsaný, zrežírovaný a vůbec nenudí. To je všechno fajn. Nějak ale nemůžu přenést přes srdce, že celý film de facto fandím (aniž bych chtěl) hajzlíkovi, který obral tisíce lidí, pak aby se zachránil, napráskal všechny své kámoše a nakonec to všechno vyblil do knihy a nechal natočit. No teda fuj! Rád bych věděl, jestli třeba i Scorsese od něj něco nekoupil... Ani bych se nedivil... Myslím, že pan režisér by si měl zkontrolovat všechny své účty...Jen tak pro jistotu... ;) ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Mnohoznačnost uměleckého díla je jednou z jeho hlavních premis a mám těžko popsatelný dojem, že nejnovější počin M. Scorseseho právě za tímto cílem kráčí. Nekončící párty a orgie se střídají s pointovanými vtípky, levicově nabroušenými povzdechy i pravicovými "moudry" a do toho všeho pomrkávají jasně čitelné narážky na ekonomicky nezvdělaného diváka, kterého DiCapriův hrdina otevřeně uráží. A ještě to vědomí příběhu podle skutečných událostí! Tu se mi náhle zdá, že tohle všechno tam prostě vidět chci, protože Scorsese a DiCaprio by přece nenatočili hloupou komedii o nemorálním šaškovi. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Zábavný ale zároveň dost přehnaný snímek. Prostě mi ten scénář nepřišel dost uvěřitelný. Zásluhu na tom má i Leův výkon. Lidi co stále volají po oskaru nechápu. Netvrdím, že je špatný herec, ale pořád je to spíše lepší průměr, hraje příliš teatrálně, zbytečně moc emočně, byť takhle mohou být napsané jeho postavy..ale chcete to snad někdo srovnávat třeba D. Lewisem nebo J. Nicholsonem či A. Hopkinsem, kterým stačí jedna mimika na tváří a mrazí vás od hlavy k patě..TO je herectví! Film mne opravdu nijak nezasáhl, ač sem se párkrát dost pobavil. ()

PECHY15 

všechny recenze uživatele

Strašně mi to připomínalo film Riziko, jenže s tím rozdílem, že tady je hlavní postava pěknej sráč. A když se to potom posunulo na úroveň Strachu a hnusu v Las Vegas, dost jsem se bavil. Posledních 45 minut už jsem jen čekal klepnutí kladívkem v justiční síni. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Vražedná kombinácia medzi skvelým režisérom a ešte lepším hercom je opäť dokonalá. Caprio je famózny a scény ako stav mozgovej obrny alebo posedenie s tetou Emmou sú už teraz kultové. Takýto druh filmu vie natočiť asi len Scorsese. Alkohol, drogy,sex a nemorálnosť postáv je až zničujúca a v žiadnom inom filme nie je tak dokonale vykreslená. Film si však užijete hlavne ako sled neskutočne silných scén, ako celok síce nemá nejaké silné vyznenie, ale práve neskutočná kadencia jednotlivých scén je famózna a dáva filmu punc dokonalosti. ()

frankiiee 

všechny recenze uživatele

Filmy ktore si tento rok 2014 zasluzili odo man pat hviezd spocitam na prstoch jednej ruky, no a tento medzi ne pravom patri, je to jeden z tych filmov, ktore si opat rad pozriem, napriek tomu, ze clovek si taketo filmy pamata velmi dobre ()

superzurda 

všechny recenze uživatele

Já úplně nejsem milovníkem Martina Scorsese. Uznávám jeho tvorbu a velmi ji oceňuju, ale chybí tam ty koule. Tady však nechyběly. Skvělá herecká parta pod skvělým režisérem udělala skvělý film. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Ani v najmenšiom som nečakal že Scorsese na staré= kolená zbúcha takú šialenosť. Parádne napísané postavy, super duo DiCaprio a Hill, dych berúca Margot Robbie . Pre mňa nezabudnutelné situácie a hlášky , plus Shane s Walking Dead. Hádam do konca života mi v mysli ostanú scény ako predstavovačka starého Belforda, a Hillovo karhanie neposlušného pracanta. Ja som sa bavil od začiatku , do konca, aj keď film mal trošku prestrelenú stopáž. ()

Elisson odpad!

všechny recenze uživatele

Budem stručná - morálny odpad, jeho prezentovanie a šírenie....Možno by si to zaslúžilo hviezdičku aspoň za kulisy, ale keď je niečo takéto ohavné, človek nedokáže hodnotiť vizuálnu stránku veci...Dosť pochybujem o charaktere ľudí, ktorí tomuto dali 5 hviezdičiek. ()

Fez 

všechny recenze uživatele

Jízda! Sex,drogy, prachy, jachty, drahá auta v nejčistší formě. Nehorázně jsem se za ty tři hodiny bavil! Jinak musím dodat že z Leonarda DiCapria celou dobu vyzařovala jakási pozitivní nálada. ()

Kackac 

všechny recenze uživatele

Po všeobecném hypu, který kolem filmu byl, mě výsledek docela zklamal. Natočeno skvěle, ale od poloviny filmu už se jen všechno opakuje dokolečka, a přitom se vlastně neděje vůbec nic. A tak zbytečně dlouhé! Když už jsem usínala, nechala jsem si poslední třetinu radši na ráno, díky čemuž jsem si potom uvědomila, že mi vlastně vůbec nezáleží na tom, jak to dopadne. Protože prostě chyběla zápletka. U některých filmů se to jako tvůrčí záměr brát dá, ale tady ne, rozhodně ne ve 180 minutách, kde se stále střídají jen peníze a prostitutky, drogy, drogy, peníze, drogy a prostitutky. Pobavila mě snad jen scéna, když Leo řídí auto a "vůbec ho nerozmlátí". A potom ta kamera. ()

ZaFi. 

všechny recenze uživatele

Již dlouho jsem přemýšlel o tom, že tento film okomentuji, ale nikdy jsem nesebral odvahu, neb nevím, co o něm mám napsat. Jako fanoušek komedie a Lea DiCapria byl pro mě tento snímek něco jako povinností. Nepouštěl jsem si ho však nijak pod tlakem. Na tu správnou náladu jsem si pěkně počkal. Samotný film měl rozhodně grády, skvělé herecké výkony, zasmál jsem se, to jó. Jen mi to přišlo až moc takové uhozené. (?) Nevím, jak to přesně popsat, ale je to takový ten pocit, kdy cítíte, že tohle na 5* prostě není. Uvidíme, třeba na to někdy kouknu znovu a změním názor, ale po první projekci je to zatím "jen" lepší čtverka. ()

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama