Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 2
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (103)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Martin Scorsese potřeboval pro scénu s letadlem pořídit záběr blikajícího nápisu "Připoutejte se". Supervizor efektů Robert Legato ukázal Scorsesemu referenční video, které natočil na svůj iPhone během komerčního letu. Režisér byl se záběrem spokojen a z časových důvodů se ho rozhodl použít do filmu. Vlk z Wall Street se tak stal Scorseseho prvním filmem, do kterého byly zakomponovány záběry pořízené mobilním telefonem. (G....)
  • Řecko-belgické DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike se inspirovalo „zahřívacím pobroukáváním“, kterým se ve filmu povzbuzuje Matthew McConaughey (Mark Hanna) a zahrnulo ho do skladby „The Hum“. Při koncertech si publikum buší do hrudi stejně jako postava ve filmu. (ELBobes)
  • Obleky všech hlavních postav a byznysmenů ušil na míru Leonard Logsdail, renomovaný newyorský zakázkový krejčí, původem z Londýna, kde šil v krejčovství Savile Row. (kriplozoik)
  • Původní sestřih filmu měl přibližně čtyři hodiny. Paramount dokonce zvažoval vydání čtyřhodinové verze na Blu-rayi, ale nakonec zůstal u původní kino verze. (Duoscop)
  • Natáčelo se od 25. srpna 2012 do 12. ledna 2013 v Itálii, Nevadě, New Yorku, Kalifornii, New Jersey a na Bahamách. (Varan)
  • Skutečný Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) musel zaplatit odškodnění ve výši 110 milionů amerických dolarů. (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. prosince 2013 v New Yorku. (Varan)
  • Chantalle (Katarina Cas), manželka Brada (Jon Bernthal), je údajně ze Slovinska. Ve skutečnosti ji opravdu hraje herečka narozená ve Slovinsku. Možná proto se ve scéně po propuštění Brada z vězení objeví veliká slovinská vlajka. (d-fens)
  • Margot Robbie (Naomi Lapaglia) uvedla k natáčení erotické scény v dětském pokoji toto: „Když kolem nás technici připravovali osvětlení, tak jsem posunula Leovu (Jordan Belfort) hlavu na stranu a řekla mu, že mi stínil. Bylo na něm vidět, že nevěří tomu, co se právě stalo, že jsem mu řekla, aby mi uhnul a fyzicky ho posunula. Myslím, že už mu hodně dlouhou dobu nikdo nic takového neřekl. Vypadal extrémně šokovaný, ale bylo to docela vtipné.“ (busev)
  • Brad Bodnick (Jon Bernthal) má v kufříku zbraň Smith & Wesson Model 36, ráže .38 Special. (dc125)
  • Margot Robbie (Naomi Lapaglia) přiznala, že v jedné scéně dala omylem Leonardovi DiCapriovi (Jordan Belfort) daleko větší facku, než by doopravdy chtěla. Herečka následně přiznala, že se po dotočení scény bála, aby ji kolega nezažaloval. (cihlenka)
  • Při natáčení scény na svatbě, kde Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) tancoval, nebylo potřeba žádného choreografa ani učitele. DiCapriův tanec byla improvizace natočená na místě. (cihlenka)
  • Ve scéně, kdy jde Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) oznámit svým zaměstnancům odchod z vedení Stratton Oakmont, lze si na zdi ve vitríně všimnout dresu hokejového klubu New York Islanders, který má, stejně jako kdysi Stratton Oakmont, sídlo a zázemí na ostrově Long Island. (Koldyn)
  • Scény na plovoucí jachtě byly ve skutečnosti natáčeny ve studiu. Loď a oceán byly dotvořeny digitálně. (imagoo)
  • Ačkoliv není uvedený v titulcích, krátkou roli vedoucího malé makléřské firmy Dwayna, který Belforta (Leonardo DiCaprio) seznámí s prodejem “Penny Stocks”, si zahrál režisér Spike Jonze. (sakuL_)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama