Reklama

Reklama

Vlk z Wall Street

  • USA The Wolf of Wall Street (více)
Trailer 1
USA, 2013, 180 min (Alternativní 173 min)

Režie:

Martin Scorsese

Předloha:

Jordan Belfort (kniha)

Scénář:

Terence Winter

Kamera:

Rodrigo Prieto

Hrají:

Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin, Joanna Lumley (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Film Vlk z Wall Street přináší podívanou z doby, kdy na Wall Street vládla pravidla Divokého Západu. Jen místo pistolníků na koních se tu prohánějí jachty a nahé blondýny a místo prachu nad prérií víří vzduchem bankovky. Někdy dokázal vydělat i 12 milionů dolarů za pouhé tři minuty. A peníze uměl také pěkně roztáčet. V jeho kancelářích běžně defilovala nahá dívčí dechovka, šňupaly se velehory kokainu, pořádaly se závody v házení trpaslíky, opice jezdily na kolečkových bruslích a se svou ženou souložil na matraci ze samých bankovek. Když mu v Londýně na večírku došly drogy, vzbudil svou newyorskou sekretářku, aby mu je poslala soukromým tryskáčem. Po každém velkém mejdanu ale přichází i odpovídající kocovina. Zvlášť, pokud kouzlení s akciemi je více než jen kreativní. FBI vás pak chce zatknout a mnoho dalších se chce pomstít. (Bontonfilm)

(více)

Zajímavosti (103)

  • Zatímco jel Jordan (Leonardo DiCaprio) do klubu telefonovat z budky, Donnie (Jonah Hill) volá bankéři do Švýcarska kvůli dvěma milionům. Donnie volá večer z New Yorku, takže ve Švýcarsku je odpoledne, avšak bankéř má na sobě pyžamo. (icewhite)
  • Při scéně, kdy Teresa (Cristin Milioti) nachytá Jordana (Leonardo DiCaprio) v limuzíně s Naomi (Margot Robbie), limuzína stojí vedle chodníku. V další scéně je záběr na celý chodník, ale limuzína tam není. V další scéně se tam limuzína opět objeví. (Illithune)
  • Když je Jordan (Leonardo DiCaprio) poprvé na návštěvě u Naomi (Margot Robbie), tak ve scéně, kdy Naomi stojí ve dveřích, nemá na nohou punčochy. V dalším záběru je však na sobě má. (Lasskoun)
  • Jordan (Leonardo DiCaprio) vytahuje z kožené bundy pero a podává ho levou rukou kolegovi, po kterém chce ukázku toho, jak by mu pero prodal. V následujícím záběru ale podává podává pravou rukou. (icewhite)
  • V úvodní scéně, kdy Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) hovoří na obědě s Markem Hannou (Matthew McConaughey), má Jordan hodinky na pravé ruce. Ve zbytku filmu má přitom hodinky standardně na levé ruce, stejně jako je nosí v běžném životě. (Sochorisko)
  • Ve scéně, kdy se Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) snaží odjet se svou dcerou a prorazí dveře garáže, sedí oba ve vozidle Mercedes-Benz SL [R129] z roku 1999. Tento model však nemá klasickou ruční brzdu. Místo ní má nožní parkovací brzdu, jejíž použití je v následné scéně vidět. Scéna tak vznikla v jiném vozidle. (Adrai)
  • Když Donnie Azoff (Jonah Hill) na oslavě Jordana Belforta (Leonardo DiCaprio) poprvé vezme "ludy" (ilegální návykovou látku), shodí skleničku, která se rozbije. V dalším záběru je ale sklenička nepoškozená. V následujícím zase chybí. (vandertom)
  • Ve flashbackové scéně, kdy zdrogovaný Jordan (Leonardo DiCaprio) opouští country klub, je uvedeno, že řídí své Ferrari. Ve skutečnosti však řídí Lamborghini Countach z počátku 80. let. (slavinka39)
  • Keď Jordan (Leonardo DiCaprio) ukazuje Naomi (Margot Robbie) skrytú kameru v miestnosti a ona sa snaží dať rýchlo nohy k sebe, môžeme v skutočnosti vidieť spodnú bielizeň, napriek tomu, že v scéne sa jasne hovorí, že žiadnu nemá. (Laslo)
  • V scéne, keď Belfortovi (Leonardo DiCaprio) manželka oznámi, že sa s ním chce rozviesť, ležia obaja polonahí na posteli. Po strihu, keď sa manželka postaví a Jordan ostane sedieť, sú už obaja oblečení. (slavinka39)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

Je Scorseseho novinka moc dlouhá?

21.02.2023

Režisér Martin Scorsese (Mafiáni, Casino) není rozhodně nováčkem v oblasti tříhodinových filmových kolosů. Vlk z Wall Street měl 180 minut a Irčan dokonce 209. Jeho novinka Killers of the Flower Moon… (více)

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

Nový film režiséra Harry Potterů má obsazení

07.07.2022

Sérii Fantastická zvířata, spin-offu populární potterovské franšízy, se nedaří ani trochu tak dobře, jak asi studio i tvůrci doufali. Na nové díly tudíž nikdo nespěchá, což naopak uvolnilo ruce… (více)

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Reklama

Reklama