Reklama

Reklama

Doug Glatt (Sean William Scott) vyrůstá v lékařské rodině, ale díky svým odlišným zájmům si připadá jako cizinec. Jednoho dne navštíví se svým přítelem Ryanem (Jay Baruchel) zápas nižší hokejové ligy. Během zápasu se Ryan vysmívá hostujícímu týmu a vyprovokuje šarvátku. Do ní se zapojí i Doug, který druhý den dostane nabídku práce v hokejovém týmu jako ochránce ostatních hráčů. Hlavní hrdina nabídku přijme a ujme se tak ochrany svých spoluhráčů. (Mr.Hudson)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (541)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Seann William Scott hlavnú úlohu vystrihol úplne parádne a potvrdil, že by bola veľká škoda pamätať si ho len ako Steva Stifflera. Jeho hrdina je pravdepodobne ten vôbec najsympatickejší blbec, akého ste mohli vo filme v posledných rokoch vidieť a momenty, kedy sa ospravedlňuje ľuďom za to, že ich musí zmlátiť do bezvedomia, sú skoro až roztomilé. Aj režisér Michael Dowse odviedol svoju prácu veľmi dobre a bez väčších problémov zvláda striedať veselé násilia, vulgárne a sexistické hlášky Dougovho kamoša Ryana (opäť Baruchel), ale aj vážnejšie scény a film preto nemá vyložene nudné miesto. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokud znáte výborný film Nakládačka s Paulem Newmanem, tak... Tak tohle je skoro totéž, akorát zhruba o 1000% vulgárnější. Jindy by mi taková přemíra nadávek asi vadila, ale k hokejovému prostředí se hodí. Kromě titulního natvrdlého hrdiny, který si jde stále za svým, se mi velmi, velmi, velmi (a když tak o tom přemýšlím, tak ve výsledku vlastně mnohem víc) líbil bijec v podání Lieva Schreibera. Možná proto, že tolik připomínal plzeňského "škodováckého indiána" Ryana Hollwega. Bavil jsem se na čtyři hvězdičky, k čemuž přispěly i mnohé výroky sportovního komentátora. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

O tomto prírastku k filmom s hokejovou tématikou som sa dozvedel iba nedávno. S.W. Scotta veľmi nevyhľadávam, ale bitkár L. Schreiber v hokejovom drese...tak to beriem. Pokiaľ sme pri hokeji, krvavých bitkách a "chytrých" výrokoch hlavného hrdinu, je to pomerne sranda. Akonáhle chceli byť tvorcovia veľmi "vtipný" automaticky do toho primiešali trápne reči o sexe a grimasy s vyplazeným jazykom. Túto zbytočnú vatu mal na starosti J. Baruchel. Od prvého nástupu na ľad v ženských korčuliach ma film chytil a príjemne som sa bavil. Krvavý záver a vybitý zub sa dokotúľal k štvrtej hviezde. Pre hokejových fandov povinnosť. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Hokejový fanda a životem zklamaný trouba, který na bruslích rozhodně nepůsobí jistě, ale umí dát pořádnou ránu. A ono to tak nějak vyjde a dostane se do nižší hokejové ligy. Jako bitkař a mstitel hlavní (trochu vyhaslé) hvězdy mančaftu. A to je asi tak všechno. Nic dalšího, nebo nedej, bože, originálního, nečekejte. Získá si respekt v kabině, občas dá gól zadní částí těla, sbalí holku, která rozhodně není modelka a tak trochu se prý chová jako děvka. Postavy jsou nezajímavé, situace tak nějak monotónní, zábavu jsem teda moc nenašel. Herecky žádná hitparáda, potěší jen výborný Liev Schreiber v roli jiného bouchače. Spoluautor scénáře Jay Baruchel naopak otravný. Srovnání s Rockym mi přijde ulítlé. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase něco vobůroval. Zrovna nyní, v době velkého úhynu brusloidních řezníků (Belak, Rypien, Boogard, Probert) potřebuje toto bohulibé řemeslo mladou, čerstvou, zatím neprolitou krev. A já křičím ano! Jen do toho, pinďouři, ukažte co ve vás je. Pořád lepší než s dalšími onanisty breptat po kafárnách pseudointelektuální kydy o genderových strastech transexuálních scholastiků. Goon je nejlepší film ze sportovního prostředí, jaký mi byl kdy naservírován. Díky mým verbálním lilliím za typ. Drobný vzkaz jeho Verbalstvu - možná že Guma natolik zblbnul z preferování gruppensexu, že vlezl Parou-beckovi do chomoutu, ale kde by byl dnes pravicově (a pravoslavně) naladěný yntelygent, žvýkající Džegr, kdyby mu před lety nehlídal kakáče.... ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Fiktivní postava Xavier LaFlamme (Marc-André Grondin) má ve skutečnosti představovat kanadského hokejistu Krise Letanga. Jmeno LaFlamme bylo převzato od Letangovy manželky Catherine Laflamme. Filmový Ross Rhea (Liev Schreiber) je ve skutečnosti kanadský hokejista John Scott. (mirakom)
  • Když na začátku filmu jde hokejista na trestnou lavici, tak jde bez helmy, ale když se mlatí s Dougem (Seann William Scott), tak už má helmu. (Luky.Konicek)
  • Doug Glatt (Seann William Scott) hraje ve filmu za dva hokejové týmy. Prvním z nich je Orangetown Assassins, který má oranžové a černé dresy. Druhým je Halifax Highlanders, jehož logo je písmeno H s tečkou na pravé straně a křídly na levé straně. Obě loga jsou narážkou na tým Philadelphia Flyers, který má podobný znak a dříve také podobné dresy. (Miuri)

Reklama

Reklama