Reklama

Reklama

Město stínů

Píše se rok 1895 a Dr. Maxime Vincent viděl ve válce věci, na které už bohužel asi nikdy nezapomene. Nyní přijíždí do vzdálené kolonie na Sahaře a stává se svědkem, jak francouzská armáda sužuje místní domorodé obyvatelstvo. Vyděšení afričané se snaží uprchnout z města a zachránit si holý život. Doktor Vincent se ujímá péče o malého chlapce a snaží se najít nějaké východisko z této příšerné situace. Jenže zoufalství nekončí a francouzská armáda s kapitánem Julienem Mandelem v čele není jediným nepřítelem. Skutečným zabijákem je mor. Doktor Vincent marně čeká na karavanu, se kterou by mohl odjet a stojí před velkým rozhodnutím - následovat své instinkty a utéct, nebo zůstat a pomoci lidem, které jeho vlastní země považuje za nepřátele? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

markotter 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalé tempo, málo akce a když už, tak velmi zkratkovitě ale hlavně výborná kamera, která dodala filmu magickou atmosféru a donutila mě přidat jednu hvězdičku k těm 3, na který by to jinak bylo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dalo by se spočítat na prstech jedné ruky, kolik filmů odehrávajících se v severní Africe jsem měl možnost vidět, proto je pro mě pokaždé osvěžující na nějaký takový narazit. Příběh Cité mě oslovil a ačkoli se po většinu času téměř nic zásadního neděje, přesto má snímek své kouzlo. Jean-Marc Barr, sympatický a výborný herec, zde podává nadstandardní výkon, ostatní herci jsou pro mě neznámí, nikoliv však ve srovnání s hlavní hvězdou slabší. ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • Snímek Cité se natáčel v Tunisku. (claudel)

Reklama

Reklama