Reklama

Reklama

BlinkyTM

  • USA Bad Robot (neoficiální název)
Krátkometrážní / Komedie / Sci-Fi / Horor
USA / Irsko, 2011, 13 min

Obsahy(1)

Alex (Max Records) dostane na Vianoce vysneného robota BlinkyTM disponujúceho umelou inteligenciu, s ktorým sa môže hrávať, keďže je jedináčik. Lenže nezhody medzi Alexovými rodičmi menia jeho postoj k robotickému kamarátovi na nepoznanie. (Dever)

Recenze (74)

Zelda knihkupec 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi připomělo jednu povídku jménem ,,chůvička´´ od Filipa K. Dicka... Tento kraťas mě uchvátil akorát nevím čím. Možná dnes již otřelým klišé porouchaného roztomilého robota nebo tou sociální agitkou konzumu, že když si koupíš novej telefon tak se máma s tátou už nikdy nebudou hádat, nebo velice povedeným budováním atmosféry (jde se rovnou k věci, což je celkem rozumné u 10minutového snímku) nebo všechno dohromady? Nebo mou maličkost uchvátila představa vraždícího uklízeče Valliho? ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#19 Sakra, nebýt ruského dabingu šel bych možná i na 5 hvězd. Na ploše 13 minut, jsem pocítil hned několik emocí a zafungovalo to na mě výborně, přerod z nejlepšího kamaráda - kterého by chtěl každý domů, na zabijáckého (a otravného) robota, který splní vše co mu přikážete do posledního puntíku s úsměvem na tváři a slovy "no problem" - to se musí vidět. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Šikovně natočený krátký film zručně přechází z utopistické atmosféry do skoro hororově mrazivých pocitů. Samotná pointa se sice dá vytušit dopředu, ale to jak k ní děj poctivě dojde nemá chybu. I produkce je tak povedená, že nezbývá než přemýšlet, jestli by se to stejně dobře povedlo i v podobě celovečerního filmu. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je to taková milá blbůstka s mrazivým koncem. Nápad to byl určitě dobrý, jen já jakožto hororový fanda bych přece jenom dal přednost nějaké té krvavé přehlídce nakonec. Přece jenom se tu na můj vkus až moc kecalo. Max Records tu byl vážně na ránu. Být tím robotem, tak z něho udělám jednu velkou mazlavou sračku… ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Alex si na Vánoce přeje Blinkyho, protože jak reklama hlásá, pomůže se vším a rodina tak bude mít více času na sebe. Když i přes to doma pokračují hádky mezi rodiči, kluk hledá vinu u nebohého robota. //SPOILER: Malá rada do života: Dejte si pozor, co dáváte za příkazy svému robotovi. SPOILER// Mimochodem, ten malý kluk byl opravdu odporný! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Blinkyho hlas je ve skutečnosti hlas samotného režiséra snímku, Ruairi Robinsona. (Hromino)

Reklama

Reklama