Reklama

Reklama

BlinkyTM

  • USA Bad Robot (neoficiální název)
Krátkometrážní / Komedie / Sci-Fi / Horor
USA / Irsko, 2011, 13 min

Obsahy(1)

Alex (Max Records) dostane na Vianoce vysneného robota BlinkyTM disponujúceho umelou inteligenciu, s ktorým sa môže hrávať, keďže je jedináčik. Lenže nezhody medzi Alexovými rodičmi menia jeho postoj k robotickému kamarátovi na nepoznanie. (Dever)

Recenze (74)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja som to hovoril už pri Stopárovom sprievodcovi, keď som prvýkrát uzrel Marvina (zhodou okolností som si ho predstavoval takmer rovnako už pri čítaní predlohy); Na tých roztomilých, zaoblených, depresívnych robotoch je niečo znepokojujúceho. Takto nejak by to asi vyzeralo, keby R2D2 podľahol temnej strane sily. :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Priateľský a rodinný robot s umelou inteligenciu, pre výpomoc a spoločnosť v domácnosti, ktorý časom začne zabíjať? Nič nové, ale krátky dej je pekne spracovaný + Max Records zahral svoju rolu vcelku slušne, čo tomuto kraťasu pridalo na hodnote. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn nápad s mrazivým finále, bohužel zbytečně moc dlouhé. 5 minut by tomu slušelo lépe a taky toho tvůrci moc ve výsledku neukážou. Lepší průměr. 6/10. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

#19 Sakra, nebýt ruského dabingu šel bych možná i na 5 hvězd. Na ploše 13 minut, jsem pocítil hned několik emocí a zafungovalo to na mě výborně, přerod z nejlepšího kamaráda - kterého by chtěl každý domů, na zabijáckého (a otravného) robota, který splní vše co mu přikážete do posledního puntíku s úsměvem na tváři a slovy "no problem" - to se musí vidět. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Video v anglickém znění ke zhlédnutí ZDE. Vynikající snímek s výbornou atmosférou. Hello I am BLINKY TM and I wish to be your friend. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Další snímek, který si poetickou formou zahrává s jedním Asimovým přikázáním, že robot nesmí ublížit člověku. V tomto případě bych si dovolil malý axiom, totiž že robot nesmí ublížit člověku, pokud si to sám vysloveně nepřeje. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

vskutku mrazivé, ta záverečná pointa a poslední pohled Blinkyho k nezaplacení. Rád bych viděl víc takovýchto asimovských celovečeráků... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Taky Vám bylo Blinkyho líto? Jak tam třeba chudák stál na dešti a malý Alex se k němu choval jako naprostý zmrd. Skutečně, kluk na vyliskání. Trochu jiná a docela depresivní verze na robůtka Vall-iho. Závěr je dokonale mrazivý. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Vyloženě mi vadí zneužití mého oblíbeného R2 a to, že na toho ňuňu robotka někdo tak hnusně řval. Druhá věc je, že nedokážu pochopit dítě, které má psa, že chce ještě robota, naopak bych to chápala. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápad vynikajúci. Krátkometrážny príbeh robota Čísla 5 ktorý uspokojí len nenáročného diváka .. PS: nečudujem sa že ich všetkých zarezal - držal som mu palce hneď od začiatku ... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně roztomile arogantní. Rodinka si řeší své problémy i mindráky, až je nakonec rozporcuje porouchaný ártů. No není to k pomilování? ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Od snímku jsem dostal přesně to, co jsem od něj dlouhou dobu očekával, ne-li víc. Jen škoda, že je to jen kraťas, protože by mě zajímalo, kdyby třeba Ruairi Robinson někdy převedl Blinkyho do celovečerní podoby, jako tomu bylo např. u 9 nebo Cashback. Ale tak možná by to už nebylo ono, kdoví... každopádně mi v mysli rozhodně utkvěl Blinkyho závěrečný úsměv a hláška "No problem!" mi taky bude v hlavě ležet asi ještě hodně dlouho :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Chcete vynikající masové kuličky ? NO PROBLEM. Blinky to zařídí. Kraťas kterej sice nenabízí v podstatě nic novýho i tak ale dokáže pobavit a svých 13 minut v pohodě utáhne. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ač je tento kratičký film v rozporu s Třemi zákony robotiky, které prezentoval Isaac Asimov, je to velmi pěkné a poučné. Je zde zachycena veškerá dětská sobeckost. A je pravda, že já bych tomu rozmazlenému fakanovi tak jednu natáhl, že by se z toho dlouho vzpamatovával. Inu, takový je dnešní svět. 75% ()

Reklama

Reklama