Reklama

Reklama

Co má po dvaceti pěti letech dobrého manželství Darcy dělat, jestliže se jí najednou odhalí temné tajemství jejího manžela? (AMC Czech)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2010 vyšla kniha "Bezhviezdna tma" (Full Dark, No Stars). Jej autorom je spisovateľ Stephen King. Je to kolekcia štyroch noviel. Posledná, v poradí štvrtá, nesie názov "Dobré manželstvo". V roku 2014 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Peter Askin, ktorý natočil rovnomenný film. Je to dramatický, psychologický thriller o Darcy Andersonovej, žene v strednom veku, ktorá práve oslávila dvadsiate piate výročie svatby so svojim manželom Bobom. Je to úspešný účtovník, majú veľký dom, vychovali dve deti, sú dobre finančne zaistení. Pani Andersonová si žije svoj krásny americký sen. To sa však razom zmení, keď zistí, že jej muž je sériový vrah. Musí sa rozhodnúť ako sa s tým vyrovná. A čo vy milé dámy? Čo všetko ste ochotné tolerovať svojmu partnerovi, aby ste si udržali "Dobré manželstvo"? *** ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ženská zistí po 25. výročí, že jej manžel má malé, krvavé tajomstvo – občasné vražedné chúťky... Števo Kráľ je vo svojom obore nespochybniteľný, čo však neznamená, že každé jedno jeho dielo je perfektné a dokáže utiahnuť aj filmovú adaptáciu, kde nie je práve ľahké zaradiť sa k tým vydarenejším ("It", "Salem's Lot", "The Mist"...). A práve tento počin v tom jasne zlyháva. Príliš obyčajný námet – aspoň čo sa týka filmu – je pretavený do príliš obyčajného spracovania, ktoré sa môže pokojne posadiť medzi nevýrazné televízne kriminálky. Nemá čím prekvapiť, nemá čím potešiť, aj keď v podstate to úplne zlé nie je, len to dopláca na svoje fádne spracovanie a neambiciózny obsah. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Manželstvo Darcy a Boba je ozaj dobré, priam skvelé. Do chvíle, pokiaľ Darca nezistí, že jej manžel ukrýva vražedné tajomstvo. Stephen King je všeobecne známy autor temných príbehov, keď mnohokrát skúma ľudskú psyché. V tomto sfilmovanom príbehu je temnota a napatie na začiatku a čím sa film blíži k vyvrcholeniu, celé kúzlo opadá a divák má pocit podvodu. A to je základný problém A Good Marriage. Hlavní protagonisti Joan Allen a Anthony LaPaglia sú vcelku fajn, ale v druhej polovici nemajú čo hrať. Zbytočný film. Štvrtý komentár. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Berdie nedostal více prostoru, takhle to bylo příliš sterilní a jednostranně zaměřené. Chtělo by to víc emocí a pohled druhé strany. Z téhl v erze mám pocit, že jemu to celé bylo jedno. I když byl závěr v nemocnici docela fajn, ke třem hvězdám mě nedonutí ani King (a to se mi jeho adaptace většinou líbí). ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typicky kingovský povídkový námět, který ani v celovečerní verzi nenudí, přestože šanci na pětihvězdičkové psychologické drama promarnil. Zdaleka totiž nevyužil nabízený potenciál námětu. První část je dokonalá. Idylické manželství, pohoda, klídek. A pak jediný okamžik, aby se to všechno v naprostém tichu s ohlušujícím rachotem zřítilo. Minuty, které následují poté co Darcy pochopí, jsou vrcholem filmu. Ten okamžik, kdy se celý její svět hroutí, kdy se všechno to dobré co bylo, obrací vzhůru nohama, ten ochromující šok, to vše je doslova hmatatelné. I díky skvělé Joan Allen. Těšil jsem se, že tvůrci naváží scénami, kdy ona ví, ale on neví, že ona ví, který by mohly z filmu udělat lahůdku. A pomalu je překlápět do situace, kdy ona ví, on začíná tušit, že ona ví, a ona ví, že on začíná tušit, že ona ví. Jenže to se nestane a tvůrci to vezmou k mému zklamání až moc hopem. Zcela zbytečná je navíc postava Stephena Langa, který příběhu nic nedá, jen si bere čas, který se dal využít mnohem lépe. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (4)

  • Novela Stephena Kinga, která posloužila jako předloha k tomuto filmu, je součástí sbírky "Full Dark, No Stars" z roku 2010. (Glowski)

Reklama

Reklama