Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

První den letních prázdnin na francouzském venkově nepředstavuje pro malého Quinquina nic neobvyklého. Potuluje se s kamarády a provokuje kolemjdoucí třaskavými petardami. Náhle však přiletí policejní helikoptéra a do letního nicnedělání vnese vzruch. V opuštěném vojenském bunkru uprostřed polí je nalezeno mrtvé dobytče, v němž byly nalezeny rozsekané kousky těla jednoho ze zdejších obyvatel. Vyšetřující detektivové, oba výstřední zcela odlišným způsobem, se začínají do případu nořit, zatímco podezřelých i dalších zavražděných přibývá. V televizní minisérii, jež je hravou subverzí konvenčních detektivních námětů, vstupuje režisér Bruno Dumont poprvé ve své kariéře do žánru komedie. Vizuálně i tematicky vycizelovaný projekt, jenž nepřipomíná nic, co jsme v televizi zvyklí vídat, však především oplývá mimořádnou autenticitou i podvratným humorem, s nímž nově nahlíží znepokojivá témata o povaze zla a jeho vlivu na venkovský život. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek kolísavej kvalite scén a istej repetitívnosti táto miniséria má v sebe úžasnú atmosféru, neodolateľnú dvojicu vyšetrovateľov (ako užívateľ Marigold trefne vystihol: Temný prípad z chránenej dielne) a predovšetkým pointu, ktorú síce mnoho divákov nepoberie, ale je tak skvelá a výstižná, že lepšiu by som si k tomuto ani nevedel predstaviť . Alláhu akbar! ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

V celovečerním uvedení působí seriál poněkud natahovaně a snesl by drobné zkrácení. Jinak mu toho ale moc nevytknu. Scénář je prakticky vidláckou detektivkou, vyprávěnou jako prázdninové dobrodružství "drzého smrada" Quinquina a vyšetřování dvou dokonale tupých policistů, z nichž jeden nápadně připomíná retardovaného vesnického Columba pofrancouzsku. Kamera i střih na mě působily až realisticky strnule a vzdušně. Počet narážek na duševně choré, černé a muslimy mi přišel přinejmenším podezřele vysoký. 9/10 [KVIFF 2014] ()

Reklama

holistix 

všechny recenze uživatele

Ústřední vztah dětských hrdinů je kouzelný. Dvojice vyšetřovatelů, to je True detective po vzájemné lobotomii, obzvlášť inspektor „Mlha“ je odzbrojující. Podmanivě minimalistické záběrování jako vždy, délka bohužel uměle protahovaná kvůli tv formátu. Klidně by to sneslo hodinu dolů. Vysoká koncentrace různě retardovaných lidí nutí přemýšlet o termínu exploatace, ale to není u Dumonta poprvé. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Fráza "zmiešané pocity" nadobudla spolu s týmto snímkom úplne nový rozmer. Podobnú zlátaninu som dlho nevidel a pochybujem, že v blízkej budúcnosti uvidím. Momenty, kedy som mal sto chutí vypáliť tomu čistú päťku sa striedali s momentami na odpad! doslova z minúty na minútu. Záblesky výživnej komédie sú tu zmixované s pomerne realistickým rasizmom francúzskeho vidieka a nezmyselnými vraždami čudákov bez motívu a konečného riešenia. Individuálne šialenstvo takmer všetkých postáv v príbehu sa akosi nehodí do malebnej scenérie dedinky rovnako, ako šialené vraždy bez príčiny a vraha. Mne osobne z toho ostala v ústach odporná pachuť nechutnej filmovej omelety, na ktorú si podbradník druhý krát neuviažem. Ale za tých niekoľko komediálnych čili papričiek tie tri zaplatím... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Uf, dát tohle na jeden zátah mě stálo hodně sil, těch 200 minut ale stálo za to. Pro mě osobně bylo zajímavé sledovat, jak se v průběhu těch více než tří hodin měnil můj vztah ke sledovanému ději. Začátek mě vyloženě nadchnul: bizarní dvojka policejních vyšetřovatelů mi sedla, a malý Quinquin mě hodně bavil a připomínal podobné klukoviny, které jsem dělal v dětství (ježdění na kole, klučičí party, rvačky, prolejzání opuštěných staveb, první cigára, bouchání petard, dětské lásky... důvěrně povědomé atributy dětství ve vidláckém zapadákově). Zdařilým jsem shledal i nápad s kousky mrtvol v těle krav a nevšední smysl pro humor, jímž se tato podívaná vyznačuje - celkově se mi tenhle film prostě jevil jako sympatický bizar, u něhož jsem se hodně nasmál a který mi připomněl spoustu krásných filmů, které jsem někdy v minulosti viděl ve Varech na filmovém festivalu a teď se mi znovu oživily ve vzpomínkách. Postupně ale moje pozornost otupovala a nastupovala jistá únava až znuděnost, zapříčiněná mj. tím, že to celé místy skutečně působí strašně natahovaně, a kdyby se hromada materiálu vystříhala, vůbec by mi to nevadilo. Ke konci jsem ale opět ožil a užíval si to čím dál víc, ten film vrcholí zcela neuvěřitelným finále, které mě ohromilo a dostalo do kolen. Sympaticky bláznivá podívaná, která nabídne skutečně nevšední divácký zážitek. Za sebe mohu jen doporučit. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama