Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Masamune Asuka je perfektním mužem. Silný, kapitán školního kendo týmu, mužný. Své záliby šítí, vaření a uklízení však před ostatními skrývá, tedy především před svou matkou, které slíbil, že bude pravým mužem, že nikdy nebude jako jeho otec, který se vždy chtěl stát ženou. Jenomže jednoho dne se objeví nová spolužačka Mijakozuka Rjo, která byla vychovávána spíše jako chlapec, a Asuka se zamiluje. Dokáže si zachovat pověst muže s velkým M? (Zíza)

(více)

Recenze (7)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Akceptuju japonskou trhlost, ale nevidím důvod spojovat fakt, že muž rád vaří a šije, s milováním plyšáků. Nevidím souvislost, ale budiž. Detail. Nevadí mi (a naopak to může být pozitivum), když jsou mnohé epizody nenavazující, ale občas jsem se ztrácel v časové posloupnosti a několikrát mě vyloženě naštvalo, když se rozjela akce a střih, konec, načež se na to v další epizodě nenavázalo. Scénář je nejslabším bodem seriálu a u mě to nezachraňují ani kulturní narážky, občas fajn humor a dobře hrající herci. Těšila mě Kaho a malinko mi vadilo, že jí mohlo být víc. Uvažoval jsem nad 4*, úplný závěr mě pobavil, ale co bylo před ním mě docela štvalo (plus mě lezl na nervy učitel angličtiny, který dělal, že je Obama) a občas jsem malinko popostrkoval, což se u mě nestává často (a ještě u pouze dvanáctidílného seriálu). Takže 3*. ■ Co tu na ČSFD není zjevné, je fakt, že se jednalo o dvě série, první osmidílnou s trváním cca zde uvedených 36 minut, druhou čtyřdílnou, přibližně o 7 minut na epizodu delší, vysílanou tři týdny po první. ()

Roby 

všechny recenze uživatele

Pokud tady někdo napsal, že nejlepší na seriálu je ending, tak mu to regulérně věřím. To, ale samo o sobě není moc dobrá vizitka jaké kvality je tato dorama. Seriál má výrazně nevyvážené tempo, kdy akci střídá těžká romantika, která je následně vystřídána dvoudílnou ploužákovou plážovou epizodou. Je třeba se smířit s faktem, že Otomen střídá žánry jako ponožky a to mi pro tento seriál moc nesedí. To nejpovedenější na seriálu byly všelijaké narážky na jiné doramy či slavné filmy. Zajímalo by mě jestli měli tvůrci licenci na hudbu z Harryho Pottera. V konečném součtu se jedná o průměr, který bych doporučoval snad jen kovaným harcovníkům japonských seriálů, kteří podobný kousek zvládnout dosledovat až do konce a dokáží ocenit zábavné narážky na jiné doramy. ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle kousku jsou ty skryté (i poněkud do očí bijící) narážky na filmy, postavy, osobnosti - máme tu Crows Zero, Hairspray, Casablancu, objeví se tu F4, hudba z Harryho Pottera, kdy očekáváte někoho s jizvou na čele, smutnou minulostí a kulatými brejličkami. Dalším "silným" zážitkem pro mě byl Kimura Ryo, jelikož toho si pamatuju z Hana Kimi jako Nakaa a tady byl najednou drsnej Tonomine (ale když se odhlalilo jeho tajemství, tak jsem málem slítla pod stůl...). Ono vůbec otomenství je dost vtipná věc - některé druhy jsou fajn, smát se jim nebudete, ale u Asuky a Tonomineho nelze jinak. A to jsme se dostali k mé nejoblíbenější postavě celého seriálu, k Džutovi. Já prostě toho mangu tvořícího tvorva zbožňovala, pro mě sympaťák měsíce. Hned jsem se musela podívat, co Sano Kazuma natočil jiného, abych si ho užila více (nejlépe v hlavní roli) a zjistila jsem, že hrál ve filmu s Kaho (představitelkou Mijakozuky), takže pokud vám tihle dva nevadí, tak si pusťte film Tôkyô shôjo z roku 2008. Ale vraťme se k Otomenovi. Celý seriál se nese v lehkém, komediálním duchu a najednou bum bác, u konce mi příjde, že atmosféra hrozně zvážní (dáli se to tak nazvat), samozřejmě je jasné, jak to dopadne, ale přišlo mi to jako nepříjemné vytržení. Další věc, která mě mrzí je ta, že pořád nevím, jak dopadl šampionát v Kendu - a to přece naštve :-D Jedno z těch lepších dorama. Lepší 4* a určitě mohu doporučit. Přeloženo. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Celý seriál je založen na řešení toho, jak by se měl chovat správný muž a správná žena a na dělení zájmů na ženské a mužské. Nabádá nás, abychom se nestyděli za to, jací jsme, ať už to odpovídá očekávání společnosti či nikoli. Toto téma je rozpracováno v příběhu o partě přátel z vyšší střední školy, na který se v japonském seriálu vždy ráda podívám. Je škoda, že se v příběhu obyčejných středoškoláků začaly řešit i záležitosti, které se pojí až s další životní etapou (po příchodu Iruky) a že konec celkově považuji za ne zcela povedený. Herecké obsazení skvělé, příjemně mě překvapili Kaho a Sano Kazuma, jež jsem si oblíbila v Tókjó šódžo, jen představitel Asuky mi byl trochu protivný a jeho postava místy taktéž. Otomen je především komedie se šíleným smyslem pro humor, který mi někdy přišel přehnaný a otravný a za normální postavy se dají považovat jen ty hlavní. Otomen mě sice bavil a zhlédla jsem jej za chvíli, ale za uvedené mínusy jej hodnotím jen jako lepší průměr. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

V podstatě bych se mohla podepsat pod komentář Zízy, protože ta napsala téměř to stejné, co bych chtěla zmínit já. Otomen je od počátku hrozně zábavný seriál, který mi hned u prvního dílu připomněl tu vtipnou atmosféru, jaká si mě získala u seriálu Hanazakari no Kimitachi he. I tady jsem se totiž u některých scén musela nahlas smát. Obzvlášť mě dostala ta užvaněná třídní učitelka, neustále volající svým kamarádkám (ve čtvrtém díle, kde tohle prováděla přímo před ředitelkou, jsem málem padla smíchy). Ale vtipných a zajímavých postaviček tady bylo více. Obzvlášť ta čtveřice různorodých "otomenů" v čele s hlavním protagonistou Asukou (Okada Masaki). Byla jsem mile překvapená, že tady má jednu z poměrně velkých rolí právě Kimura Ryō, a bylo zábavné sledovat, jak se jeho postava liší od jeho role v Hanazakari no Kimitachi he. Jen je škoda, že ke konci seriálu ta zábavná atmosféra trochu povadla, i když pořád se jedná o dost silný nadprůměr. A abych zmínila jednu věc, která mi tady naopak moc nesedla, tak to je třetí díl, kde šlo o příběh o duchovi. Sama nevím proč, ale tenhle jediný díl se mi z nějakého důvodu moc nelíbil. Ostatní díly byly všechny buď skvělé nebo aspoň dobré, takže jsem si tenhle seriál náležitě užila. :) ~(4,2)~ ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama