Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh známých přátel Billyho Kida (Jack Buetel) a Doc Hollidaye (Walter Huston), kteří byli po léta postrachem Divokého západu. Jednoho dne jejich přátelství navždy poznamená zákon a krásná, smyslná žena… (šubelinka)

Recenze (18)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dlhočizný a nudný western s otrasnou hudbou (kvá-kvá-kvááá) a mizerným castingom (Jack Buetel má nulovú charizmu a hoc, vďaka za objavenie Jane Russell, i tá je tu biedna a svoj dekolt v iných filmoch producírovala viac). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál filmu je do očí bijúci, navzdory dvojici Mitchell-Huston, ktorá ťahá celý film. Neskúsený režisér nemal šancu vytvoriť uchopiteľné dielo, takže je pre diváka najdôležitejší len fakt, že ide o ďalšiu epizódku zo životov legendárnych priateľov Divokého západu. Slabší priemer. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tohle byl snad ten nejhorší western, jaký jsem kdy viděl. Jediným důvodem, proč se na to dneska dívat je skutečně pouze Jane Russellová a její "výbava". Sice moc hrát neumí a celej film drží jedinej výraz - nasraná - a když se na konci usměje, zjistíte, že ta nasraná poloha jí šla líp, ale za to je pořádně sexy. Ostatní postavy nebyly taky nijak zvlášť dobře obsazeny a chovaly se dost nelogicky. Příběh, který by se dal shrnout do patnácti minut byl natažený skoro na dvě hodiny. Takovou nudu už jsem dlouho nezažil. Celé to bylo hlavně o dlouhých nudných záběrech, kde se nic neděje. Je docela možné, že tyhle dlouhé záběry se staly inspirací pro Leonneho, ale zde narozdíl od dolarové trilogie vůbec nefungují. No a ke všem těm záporům je ještě potřeba přičíst obrovskou, do očí bijící historickou nepřesnost. Jsem na sebe docela hrdej, že jsem to dokoukal :-))) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Je citeľné, že sa Howard Hughes venoval viac letectvu a svojmu spanilému životnému štýlu. Tento chabý projekt je skôr výplodom jeho štipky voľného času a už nedbal na perfekcionizmus, aký ho zdobil v Pekelných anjeloch. Príliš veľa vzťahového klišé, hudobné znelky typu Tom a Jerry a žiadne náznaky remeselných zručností. Rád by som vedel ako veľmi sa v tom angažoval Hawks. Na meno jeho rangu je to poníženie dvojnásobné. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Magnum opus excentrickeho miliardare Howarda Hughese, ktere proslavilo debutujici Jane Russell (a predevsim pak jeji hrudnik), je skutecne spis uchazejici vytvor nenabizejici nic vic nez zminovanou Jane. Historicky nesmyslny pribeh je blby jak daleko vidi, hudebni doprovod, a predevsim pak groteskni zvukovy efekty, zalostny, neskutecne trapny running gag o koni a na zaver se pak dockame i humorny kamery, najizdejici na oblicej Jane Russell symbolizujici polibky. Doc Holliday pak Billymu ostrili usiska, Billy predvede skorapky s coltama a odjede do dali s polstarkama v zadech. Nakonec verim, ze i ty usi mu pichavka spravi :-) ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Jeden z pomyslných "vrcholů" návštěvy Vídně (Film museum Wien - Howard Hawks). Film vyvolávající smích a nudu, podpořenou hereckými výkony, zejména, co se týká té "krásné a smyslné ženy". Nikde jinde než zde mi nepřicházela tak na mysl ta koupě stoprocentní krávy a nebo spíše veselé kozy. A nebo rovnou dvou... ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Když slyším název tohoto filmu, okamžitě se mi vybaví slavná scéna z filmu "Letec", kdy ten Hughesův expert na mraky stojí s pravítkem před cenzurní komisí a měří výstřihy a objem koz na plakátech slavných hollywoodských hereček té doby, aby vyvrátil názor komise, že film "Psanec" je jen o kozách je pro zvrhlíky. No teď když jsem tento film shlédl, musím říct, že ten film je hlavně o kozách :D. Tolik záběrů na ně jsem určitě v žádném americkém filmu 40. let neviděl. A troufám si tvrdit, že žádný takový film dané doby ani neexistuje. Je jasné, proč si Howard Hughes do hlavní role vybral Jane Russell. Ta ve výrazu působí, jako děvka (teď to myslím v dobrém :D), která ráda dostane tvrdě naloženo. Kdyby žil v dnešní době, nejspíš by točil porno, nebo ho alespoň produkoval :D. Kromě parádního výstřihu Jane Russell totiž film ničím jiným nezaujme. Příběh o ničem, herci prkenní, což je škoda vzhledem k tomu, jak slavné postavy hrají. Ale film v dnešní době Me Too bych pustil na nějakým velkým festivalu :D. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Poriadne slabý western. Najprv nezáživná zápletka s koňom, potom sa dvaja starý kamaráti kvôli tomu rozhádaju a kecy okolo toho, na záver príde neohrabaný záverečný súboj, pri ktorom som sa cítil trápne a potom tu je Jane Russell a jej neprekonateľné liečiteľské metódy - I'll get you warm! :D Navyše, herec stvárňujúci Kida hral strašne skostnatene, bez vyjadrenia akýchkoľvek emócii či mimiky (tým sa akože živil?). Myslel som si, že to je komédia, ale pravda je inde, je to len zlý film s hlúpym príbehom. Ani neviem, prečo dávam dve... ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Tři velké hvězdy Divokého západu v jednom filmu. Mokrý to sen fanouška westernu. A co víc! Milostný čtyřúhelník mezi třemi muži a jednou ženou. Už chápu, proč Legie slušnosti tenhle film zakázala. V rámci žánru za 2,5. ()

SeldomSeen 

všechny recenze uživatele

Že se nejedná o western z nejtradičnějších, je patrné na první poslech (místo typických břeskných melodií Čajkovskij!) a skutečně, některé klasické žánrové propriety (Indiáni) spíš až ruší... Kdepak, od samého začátku jde v první řadě o vztah dvou, potažmo tří mužských hrdinů, do kterého sice zdánlivě osudově zasahuje i jedna ženská postava, ale vesměs jen potud, co chlapi dovolí... ;-) Zkrátka a dobře, je to film místy tak rozkošně amorální, že by bylo nanejvýš krátkozraké předpokládat, že dobová cenzura měla problémy pouze se vskutku nepřehlédnutelnými, ehm, přednostmi (lepší výraz mě vážně nenapadá) Jane Russell... ()

Zuzka10 

všechny recenze uživatele

kdybyste četli životopis Howarda Hughese věděli byste, že Jane měla speciálně upravenou podprsenku, že Howard byl bisexuální chlapík s bezpočtem milenců a milenek a opravdu, tento film neměl být klasický western, ale hlavně óda na prsa Jane Russellové a na sexy tělo ( podle Howarda ) Jacka Buetela. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Milionář bez zábran na válečné výpravě proti jedné westernové legendě a Haysovu zákoníku. Jeho rozklad tří žánrových ikon je klukovský, nicméně místy pobaví. Nechce se mi věřit kritikům, kteří humor "Psance" vnímají šmahem jako nechtěný; je ovšem obtížné stanovit, kde předcházel záměr, a kde nikoli. Film - mimochodem snad nejukecanější western, jaký jsem viděl - začal natáčet Howard Hawks, ale po dvou týdnech převzal režii sám producent; pro výhrady cenzury, týkající se hlavně předmanželských aktivit a výstřihu devatenáctileté Russellové (Hughes prý pro svůj čerstvý objev navrhl zvláštní podprsenku), zobrazení násilí a náznaků homosexuality ústředních hrdinů, se k řadovému divákovi dostal v sestříhané podobě až několik let po dokončení. ()

Reklama

Reklama