Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beartooth Mountains, Montana, Spojené státy americké. Skupina stárnoucích honáků naposledy žene stovky ovcí napříč liduprázdnými pastvinami. Tato tradiční cesta je nebezpečná a vyčerpávající. Pokud se ji rozhodnete absolvovat, naskytne se vám pohled nejen na neposkvrněnou americkou divočinu, ale i do duší lidí, žijících unikátním způsobem života.
Tento dokument je výrazně minimalistický. Nedočkáte se mluvících hlav ani přívalu informací. Absentuje hudba i kvalitní záznam zvuku. Stále ale zbývají poutavé obrazy a odhalené osobnosti drsných honáků. (TobRieper)

(více)

Recenze (5)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Fantastický výkon pred , aj za kamerou. Skvele odvedená práca všetkých , ktorí sa zúčastnili tohto projektu a to vrátane ovcí . Cowboys....vlaste v tomto prípade sheep/boys si prenášajú niekoľko stoviek oviec za potravou cez pôžitkársky nasnímanú prírodnú panorámu cestou , na ktorej sa môžu spoľahnúť len na svoje zbrane , psov , ostražitosť... a v sedle ich drží odhodlanie. Intímna sonda ( bez narratora - len s autentickými dialógmi ) do života ľudí , ktorých baví práca , aká zbytok sveta už pomenej . P.S. Border kóliu musím mať doma - je neuveriteľná . ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dokumentární adaptace Zkrocené hory? Tak napůl. Z filmu tu zůstaly akorát ovce. Sweetgrass je určitě zajímavým pohledem na chov ovcí a předně na práci jejich chovatelů či "pasáčků". Kamera je výborná, zúčastnění taktéž, jenomže dokument o chovu a pastevectví není něco, kde by člověk našel nějakou dynamiku nebo "akci". Vše se děje v poklidu a kamera vlastně jen přihlíží veškerému dění. Je to určitě zajímavá práce, kterou by nemohl dělat každý, ale přibližně v polovině už jsem začal kontrolovat zbývající čas, ve Sweetgrass se opravdu nic neděje. Nelituju samotné projekce, ale podruhé v žádném případě. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jistojistě zajímavá, pomalá, až meditativní, podívaná, která stojí určitě za zhlédnutí. Ale druhá polovina mi už toliko neimponovala a denodenní rozhovory kovbojů byla čistá muka. A v těchto okamžicích ani člověk nemusel ovečky počítat, aby se dostal do limba... 65 % ()

Reklama

Reklama