Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama ze současné Británie, zabývající se problematikou drogové závislosti a korupce o překot bující na obou stranách mříží. Bývalý voják z Iráku Sam Norwood (James D'Arcy) zakouší po návratu do vlasti a odchodu do civilu osud tisíců podobných, otřesnými zážitky poznamenaných válečných veteránů. Zjišťuje, že jeho začlenění do běžné společnosti, nalezení zaměstnání ale i obyčejné pochopení potřeb vlastní rodiny nemusí být samozřejmostí. Z hmotné nouze přijímá místo dozorce v nápravném zařízení s nejvyšší ostrahou. Psychické vypětí způsobené náročnou profesí a neustále se vracející vzpomínky na Irák dovedou Sama až na pokraj společnosti. (dopitak)

(více)

Recenze (6)

verbal 

všechny recenze uživatele

I britští mukli jsou sympatičtí, roztomilí chlapi a já opravdu nechápu, co všichni mají proti dealování drog v base. Vždyť koňské dávky nějaké té tvrdé dobroty by vedly ke snížení agresivity, hoši by se nechtěli ani tolik mezi sebou romanticky milovat a jen by na svých pryčnách zasněně hleděli ke stropu. Ušetřilo by to i na stravě, protože smažky tolik nežerou a navíc při enormním zvyšování dávek by se vyřešil i problém přeplněnosti věznic, protože by mohli záhy spoustu z nich propustit. Komínem. Například takoví vrazi by mohli místo doživotí dostat dosfetování, což by výrazně ušetřilo peníze daňových poplatníků. Ale to ne! Vždycky se musí najít nějaký Mirek Dušín, co tvrdí, že drogy jsou zlo a narušovat harmonické dodavatelsko-odběratelské vztahy. A to jsou ty důsledky. Negři se pak kočkují s náckama, arabáši s ťamanama, nakonec je z toho roztomilá vzpoura a chudáci dozorci musí vydělávat na skývu vezdejší prachsprostým dozorováním. Být všichni na cracku, akorát si vzájemně vplétají do vlasů kopretinky a honí motýlky na rozkvetlých lukách. Ale co, aspoň je z toho fajn dráma! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NENÍ TO NEJLÍP PLACENÁ PRÁCE NA SVĚTĚ. NIKDO SI TĚ NEVÁŽÍ, ŘIDITEL JE KŘIVEJ JAKO PŮLKA VĚZŇŮ. TĚŽKO VINIT CHLAPA, ŽE SE STARÁ SÁM O SEBE. HLAVNĚ, KDYŽ MÁ RODINU“....... /// Sam skončil v armádě, doma žena, dítě.... je potřeba najít práci. Bachaře dělat nechce, ochranku taky ne, dokonce odmítá dealovat (drogy).... aha, takže bachař.... VÍTEJTE NA PALUBĚ! No – loď je to velká, plná šmejdů (na obou stranách), která má svý pravidla – ale co vám budu vyprávět, všichni znáte Oz nebo Celu 211 nebo ... (dyť víte). Tady jde víc o příběh jednoho bachaře (nebojte, jsou tu taky všechny ty sračky z fungování věznice), zaměřený na psychiku jedince, kterýho to pomalu (ale jistě) mele a mele a mele, aby na konci ....... no co vám budu povídat. Je Sam osobnost, která ,,TO“ ustojí? Nebo .... Takovej normální film. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,Screwed“ od Ronnie Thompsona číst nebudu. 2.) Jsem bachař, kterej žije pro kurvy, chlast a prachy. Na vězně myslím jen ve volných chvílích. 3.) Thx za titule ,,Tkačos“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Veľmi suché a nudné. Scenáru chýbal hlbší zmysel ako len hľadanie zamestnania po návrate z Iraku... čakal som rozhodne viac. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra to bylo divný. Nějak jsem pořád nepobral jestli je ten film míněnej doopravdy vážně, nebo je to prostě taková sračka, že by bylo lepší k ní přistoupit jako ke guilty pleasure, ale na to je to málo zábavný. Vlastně pardon ono to není ani zábavný. Jenom nudný a ujetý ovšem v tom horším smyslu tohoto slova.20% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Herecky poměrně zdařilé, ale proč vůbec filmy podobného ražení vznikají, to je mi celkem záhadou. Od Shawshanku nikdo nenatočil lepší film z vězeňského prostředí, navíc ve Screwed všichni mluví, jako by měli od narození zlomenou čelist a k tomu čerstvě překousnutý jazyk. Zatraceně těžká angličtina spodních vrstev, kde fuckin´ tvoří až 50 % obsahu dialogů. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Noela Clarka jsem bral jako teenagera se sklony k rozmlacování černých hlav svých spolužáků v Kidulthood. V pokračování (Adulthood) se předved i jako rejža a mně začal být sympatický ten jeho nenegrovský nos. V nechutně nebrutálním hororu Doghouse se objevil jako oběť bandy zmutovaných feministických zombic a já mu roli v takové krávovině neochotně odpustil. Ale bosse v britské věznici v tomhle nudném blábolu mu už vážně nežeru. Koho má bavit jak si bejvalý mariňák řeší své mindráky ze střílení Arabáčů někde támhle v poušti. A když přijde do věznice, tak mu dává přemoudřelé rady negr, kterému ještě nesestoupili varlata a už se stihl vypracovat na vrchního drogového dealera... To si snad z mě děláte prdel. Po dlouhé době jsem zase podcenil soupeře, po pár minutách jsem bědoval s kým jsem se to pustil do křížku a tomuto filmu se mě vážně málem povedlo unudit k smrti, naštěstí když už jsem myslel, že začnu preparovat holuby z nosu, Screwed konečně skončil a já se rozhodl, že příště radši budu čekat dvě hodiny v čekárně u cvokaře, než znova sledovat tuhle volovinu. Prostě koho zajímá rozplétání nějaké megaspiklenecké ochcávačky mezi bachařema? To se radši podívejte na ten Kidulthood, to je aspoň zábava. Verdikt: Bež do prdele Noele Clarku. ()

Reklama

Reklama