Reklama

Reklama

Clarkson: Italský nářez

(TV film)
  • Velká Británie Clarkson - The Italian Job
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 73 min

Hrají:

Jeremy Clarkson

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, známý britský moderátor, žurnalista a řidič, se chce zúčastnit svého prvního klasického závodu v Kentu v Anglii. Ale nejprve se chce připravit. Vydá se tedy do Itálie na okruh Fiorano. Na této soukromé závodní trati porovnává Ferrari 458 Italia a limitovanou edici 599 GTO. Papírově nevyrovnaný souboj, ale skutečnost? Další zastávkou je slavný okruh v Imole. Spolu s tajemnou postavou Stiga (známý z pořadu Top Gear) testuje Porsche GT3 a odlehčeného bratrance Porsche GT3 RS. Dále se zde objeví Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera a Mercedes SLS AMG s křídlovými dveřmi a Ariel Atom, tentokrát s motorem V8. Poslední vůz, který v Itálii prohání, je držitelem rekordního času na okruhu v Nürburgringu. Je to Zonda R, 750 koní, motor V12 a hladké pneumatiky. Nakonec se Jeremy cítí připraven, vydá se zpátky do Anglie na svůj vůbec první Classic WTCC závod. Nezná auto, nezná trať. Jenom on a 20 zkušených soupeřů. Co by se mohlo pokazit? (ToxicMan)

(více)

Recenze (30)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle auto si řeklo, že svět nejlíp zachrání, když mě zabije." Clarkson se představil ve skvělé hláškovací formě, ve které tradičně otestoval nějaké to Lambo, Porsche či Ferrari, ale prostor dostalo i vozidlo, které zvládne zrychlit z nuly na sto asi tak za týden. Nicméně mě nejvíc pobavilo Jeremyho trápení v posilovně, orgasmus při jízdě v Zondě R a zjištění, že dveře Mercedesu SLS AMG žádný prcek nezavře. Já se tedy patrně žádným z testovaných vozů nikdy nesvezu, tedy pokud nevyprdnu pár zlatých vajec, ale to mi nebrání, abych si tohle testování neužil. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Přes účast jedněch z nejúžasnějších sporťáků dneška trochu zklamání. Vlastně jen sled několika projížděk na okruhu, občas spojených i nějakou "myšlenkou". U několika aut by se ještě dalo mluvit o testu, zbytek je tu ale spíš do počtu na Clarksonovo vyblbnutí a pro pár pěkných záběrů. A závěrečný závod je už potom úplná zbytečnost. Přesto povinnost pro všechny automobilové nadšence. Chuť vyrazit na projížďku, Italian Job rozhodně vyvolat dokáže;-) ()

Reklama

Liqid 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson Brit, který miluje auta. natáčí různé filmy ohledně aut např. Italian Job jako doplnění nejúspěšnějšího motoristického seriálu Top Gear. V Italian Job představuje jedny z nejlepších super aut pro rok 2010. Umidíme zde Ferrari 458 Italia, 599 GTO, MB SLS AMG, Ariel Atom, Pagani Zonda R, Porsche 911 GT3 a pár dalších. Film je velice povedený jednak proto, že Clarkson má mnoho zkušeností s auty, ale především kvůli skvělým kárám označovaných jako "oh my GOD!". ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak, jak se tady hláškuje, jsem ještě neslyšel. Celá ta úvodní scéna ve fitku je dokonalá svým humorem. Plus všechny ty další komentáře během filmu. V závěrečném závodě jsem mu držel palce, ale holt to na stupně vítězů nedotáh. Na DVD jsou dobré bonusy, sestřih pěti největších demolic je dokonalý, zvláště střelba z vrtulníku , nebo potom z bazuky a auto padající ze srázu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, jako Top Gear, ani jako speciály, ve kterých byli kluci každý sám (nebo ve dvojicích), ale to vlastně nijak moc nevadí, protože Clarkson je... prostě Clarkson. Tradičně vizuálně zajímavá přehlídka aut s vtipnými a trefnými komentáři (jaké umí vytvořit pouze Jeremy), adrenalinové finále a hlavně fantastická scéna v posilovně... Minimálně kvůli ní tenhle zábavný pořad o autech prostě musíte vidět. 75%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama