Reklama

Reklama

Clarkson: Italský nářez

(TV film)
  • Velká Británie Clarkson - The Italian Job
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2010, 73 min

Hrají:

Jeremy Clarkson

Obsahy(1)

Jeremy Clarkson, známý britský moderátor, žurnalista a řidič, se chce zúčastnit svého prvního klasického závodu v Kentu v Anglii. Ale nejprve se chce připravit. Vydá se tedy do Itálie na okruh Fiorano. Na této soukromé závodní trati porovnává Ferrari 458 Italia a limitovanou edici 599 GTO. Papírově nevyrovnaný souboj, ale skutečnost? Další zastávkou je slavný okruh v Imole. Spolu s tajemnou postavou Stiga (známý z pořadu Top Gear) testuje Porsche GT3 a odlehčeného bratrance Porsche GT3 RS. Dále se zde objeví Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera a Mercedes SLS AMG s křídlovými dveřmi a Ariel Atom, tentokrát s motorem V8. Poslední vůz, který v Itálii prohání, je držitelem rekordního času na okruhu v Nürburgringu. Je to Zonda R, 750 koní, motor V12 a hladké pneumatiky. Nakonec se Jeremy cítí připraven, vydá se zpátky do Anglie na svůj vůbec první Classic WTCC závod. Nezná auto, nezná trať. Jenom on a 20 zkušených soupeřů. Co by se mohlo pokazit? (ToxicMan)

(více)

Recenze (30)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle auto si řeklo, že svět nejlíp zachrání, když mě zabije." Clarkson se představil ve skvělé hláškovací formě, ve které tradičně otestoval nějaké to Lambo, Porsche či Ferrari, ale prostor dostalo i vozidlo, které zvládne zrychlit z nuly na sto asi tak za týden. Nicméně mě nejvíc pobavilo Jeremyho trápení v posilovně, orgasmus při jízdě v Zondě R a zjištění, že dveře Mercedesu SLS AMG žádný prcek nezavře. Já se tedy patrně žádným z testovaných vozů nikdy nesvezu, tedy pokud nevyprdnu pár zlatých vajec, ale to mi nebrání, abych si tohle testování neužil. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson na samotné cestě světem superaut. Nádherné auta jako jsou Ferrari 458, Porsche GT3, Lamborghini Gallardo LP570-4 Superleggera, Mercedes SLS AMG a další se pokusí Clarkson provětrat. ( Hodnocení: 8/10 ) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší a místy i docela utahanějšítopgearovský zářez. Chápu, že tentokrát se Clarkson spíše než na vtipy soustředil na svoji lásku k autům a dost to oceňuji, ale i tak mi to přišlo jako jeden ze slabších kousků, který je paradoxně i delší než by měl být. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak, jak se tady hláškuje, jsem ještě neslyšel. Celá ta úvodní scéna ve fitku je dokonalá svým humorem. Plus všechny ty další komentáře během filmu. V závěrečném závodě jsem mu držel palce, ale holt to na stupně vítězů nedotáh. Na DVD jsou dobré bonusy, sestřih pěti největších demolic je dokonalý, zvláště střelba z vrtulníku , nebo potom z bazuky a auto padající ze srázu. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší Clarksonův díl. Přeci jenom já ty supersporty typu Lambo, Ferrari nebo Porsche moc nemusím. Závěrečný závody mě bavily stejně jako Zonda R a Atom. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Clarkson tady hraje na vážnější notu, a bohužel už to není tak infaltilne zábavné. Seriózní Clarkson by se totiž už musel podívat podrobně pod kapotu, na což při všech těch nájezdech kamerou na značky a tvary nezbývá čas. ()

žvanimírek 

všechny recenze uživatele

Klasik Jeremy Clarskon si udělal výlet do Itálie. Kolegy Jamese a Richarda vyměnil za Lamborgini Gallardo, Porsche 911 GT, Ferrari, Zondu a Benze SLS AMG. Méně humoru, ale více supersportů. Opravdová pastva pro oko!! Jen mě tak napadá, co se s tím Clarksonem děje? Poprvé uznal Porsche a co víc, jako své nejoblíběnější auto označil Mercedes, auto pocházející ze země, kterou On tak neuznává... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to tak dobré, jako Top Gear, ani jako speciály, ve kterých byli kluci každý sám (nebo ve dvojicích), ale to vlastně nijak moc nevadí, protože Clarkson je... prostě Clarkson. Tradičně vizuálně zajímavá přehlídka aut s vtipnými a trefnými komentáři (jaké umí vytvořit pouze Jeremy), adrenalinové finále a hlavně fantastická scéna v posilovně... Minimálně kvůli ní tenhle zábavný pořad o autech prostě musíte vidět. 75%. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Clarksonův supercar show-off. Krásná auta, povrchní "Top gear style" hodnocení, trošičku děje, trošičku vtipů. Ale jako osmdesátiminutová ukázka těch nejlepších aut (do roku 2010, od té doby jak Lamborgini tak Ferrari přišli s dalšími parádními kousky, které by se v takové ukázce jistě vyjímaly) to funguje hezky. A o tom to tak nějak je. ()

WincKruspe 

všechny recenze uživatele

Trochu nuda, zábavný bylo akorád, jak byl Jeremy ve fitku a konec, kdy závodil. Jinak zbytek byl klasický předvádění aut jako v TG. ()

Liqid 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson Brit, který miluje auta. natáčí různé filmy ohledně aut např. Italian Job jako doplnění nejúspěšnějšího motoristického seriálu Top Gear. V Italian Job představuje jedny z nejlepších super aut pro rok 2010. Umidíme zde Ferrari 458 Italia, 599 GTO, MB SLS AMG, Ariel Atom, Pagani Zonda R, Porsche 911 GT3 a pár dalších. Film je velice povedený jednak proto, že Clarkson má mnoho zkušeností s auty, ale především kvůli skvělým kárám označovaných jako "oh my GOD!". ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Sorry, nejsem prostě takový ultra fanoušek aut a Top Gear jsem sledoval hlavně kvůli těm třem bláznům pohromadě. Takže i když je Jeremy místy vtipný, je to pořád "jenom" dokument o silných autech ()

Jorge-Z 

všechny recenze uživatele

I když bez Maye a Hammonda, i tak plný počet. Clarskon je prostě automobilový nadšenec par excelance i slušný závodník. Akorát nevím co bych si vzal já? Mercedes-Benz SLS AMG, Ferrari 458 Italia anebo Lamborghini Gallardo? Fakt nevím :-) ()

Pompaj 

všechny recenze uživatele

Nechci to říct nahlas, ale tady to Jezzovi šlapalo dobře i bez křečka a kapitána šneka. Dobrý výběr aut, dobrý program. A scéna s posilovnou, ta mne nefalšovaně rozbrečela, jak jsem doma dostal záchvat smíchu. Naprosto senzační. 90%. ()

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, ve kterém se mimo jiné dozvíte, že jízda v Porsche 911 GT3 má na vaše hubnutí úplně stejný vliv jako hodina ve fitcentru, a že uhlíková karosérie Zondy R váží méně, než svačina anorektické školačky:) Narozdíl od TG je to opravdu jen a jen o ježdění. ()

Reklama

Reklama