Reklama

Reklama

Všichni dobře víme, kdo byl Bruce Lee, co znamenal pro kinematografii 60. a 80. let a jak ovlivnil nejen své fanoušky po mnoho generací. Cesta k filmu však nebyla jednoduchá, a o tom, co jí předcházelo, se dozvíme z pamětí rodinných příslušníků Bruce Leeho, kteří tak svými vzpomínkami uctili jeho památku. (predators)

Recenze (12)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ako decko som na Brjúsovi vyrastal a jeho knižky čítaval dňom i nocou, makával neraz až sedem hodín v lese, takže som sa tešil, že opäť možno raz nájdem svoju stratenú inšpiráciu a ono, hovno ! Ako životopis to zlyháva na tom, že to drbli do obdobia pred odjazdom do USA a aj to posrali tým, že najzaujímavejšej etape- kedy drtil u Ip Mana a to, ako odrbal ostatné decká, že Majster je chorý, aby ho mohol mať len pre seba, tak tomu sa nevenovali vôbec, čo je preveliká škoda. ( Možno sa mýlim a niekde za rohom čaká ... to be continued. ) Ako dráma to nehrozí tiež, pretože tam prakticky neriešili nič, ani žiaden vzťah a teda ani nič nevyriešili. Jedine môžem povedať, že Aarif Rahman ako Bruce Lee, akurát trochu hádzal držku občas ako on, ale to je tak všetko ! ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Melodramaticky pojatý životopis Bruce Leeho se zabývá pouze jeho dospíváním, takže se vůbec nezabývá tou částí života, která z něho udělala mezinárodní hvězdu. Projekt je zaštítěn pochybně vyznívajícím vyprávěním Leeho sourozence, což vychází z toho, že se nejedná o autorizovaný životopis, protože na dospělou fázi života celosvětové modly světa bojových umění mají práva jeho dědicové a vdova. Epizodicky koncipovaný film zcela prvoplánově staví na tom, že jednotlivé sekvence prorocky dává do vztahu s Leeho ikonickými filmovými momenty (japonská okupace, první pseudo-nunčaky, charakteristické bojové pokřiky ještě před tím než se vůbec učil bojová umění). Ani hezoučké kamerové filtry a nostalgický odér bezstarostných časů prodchnutých klukovským lumpačením a dodržováním tradicionalistických hodnot nedokážou zakrýt fakt, že celý projekt smrdí nepokrytou snahou vyrejžovat na dávno mrtvé legendě. Celkově vzato je to jen nafouklá bublina, která samozřejmě má v čínských teritoriích (včetně diaspory) ohromnou sílu. ()

Reklama

kazatelSVK 

všechny recenze uživatele

Ano natočené to je pekne ale to je tak všetko.Od začiatku vidime že to nie je klasický film o Bruce Leeovi,akích už bolo natočeních viac než dosť!A práve to bolo podnetom natočiť úplne odlišný film o tejto legende.Príbeh vám vyrozpráva skutočný Bruceov brat Robert Lee ako aj jeho sestra.Nehladajte bojové umenia a rátajte len s minimálnou porciou akcie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Chapem ze je Bruce Lee legendou na ktorej parazituje kdekto, ale natocit zivotopis, ktory sa venuje fadnym castiam jeho zivota, mi pripada absolutne zbytocne. Ked uz sa tam nahodou objavi nejaka dramaticka epizodka, tak je hned utnuta a ide sa rychlo na dalsiu. Takze film potom uz od totalnej nudy nezachrani ani pekna technicka stranka a hodnoverne vykreslenie doby. 4/10. ()

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Pútavosť tohoto snímku sa pohybuje ako príliv a odliv..aleb lepšie povedané - príliv, odliv, ešte väčší odliv, malý príliv a odliv..od 40 minutách do nejakých 80 minútach to bolo slabé, že ma chytali driemoty.Boli chvíľky, ked som si pozeraní vravel, že tomu dám jednú hviezdu..občas samé trapárne.Zas na druhú stranu musím povedať, že koniec bol napínavejší, ale netreba čakať nejakú veľkú akciu.A kto Bruce Leeho nepozná, nech to ani nepozerá-strata času! Dávam veľmi, veeľmi slabé 3 * akoby som dával len dve. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama