Reklama

Reklama

VOD (1)

Kolumbie v roce 1992. Fabio sedí u Dona Luise a sentimentálně se spolu loučí. Don Luis se zeptá, zda je byznys hotový a Fabio mu předává nějaké diskety. Když Fabio odchází, Luis řekne své ochrance, ať ho zabijí. Fabio přijíždí domů, kde je jeho žena a dcera Cataleya. Říká, že musejí hned odjet. Dceři cosi předá a řekne jí, že pokud se něco stane, tohle je její pas; a kdyby byla sama, má jít na adresu, kterou jí předává. Nakonec jí věnuje řetízek s přívěskem orchideje. Pak k jeho domu přijedou auta s ozbrojenými muži. Ti začnou střílet do ochranky před domem, Fabio a jeho žena popadnou do rukou zbraně a vydávají se naproti útočníkům. Malá Cataleya sedí u stolu a pouze slyší výstřely. Poté do místnosti vejdou ozbrojení muži. Přisedne si k ní jeden, Marco, a říká že je dobrým přítelem jejího táty. Vysvětluje jí, že potřebuje jakousi malou věcičku, která patří Donu Luisovi. Ptá se jí, co by chtěla. Ona vytahuje nůž, probodne mu ruku a odpovídá: „Zabít Dona Luise“. Poté mrštně uteče z domu a spolkne tu věc, co jí dal otec. Muži jsou jí v patách, a když už se zdá, že jí dohonili, skočí Cataleya do úzkého kanálu, kam se za ní žádný z nich nedostane... Po patnácti letech v Kalifornii je Cataleya zkušenou a chytrou mstitelkou. Právě dostala dalšího ze svých nepřátel. Agent Ross říká kolegům, že musí dát vše do médií – během čtyř let proběhlo 22 vražd a každá oběť měla na sobě nakreslený stejný znak a napsáno stejné slovo rtěnkou, jako má tahle poslední. Pokud ten vzkaz není pro policisty, chce, aby ho dostal ten, komu patří... Za Donem Luisem přijíždí agent Richard ze CIA. Pomohli Luisovi dostat se z Kolumbie a rozjet v Americe jeho byznys. Za to očekávají přísun informací. Chce vědět, kdo za vraždami stojí. To, co mají na sobě oběti vyobrazeno, je orchidej, která roste jen na jednom místě planety; jako svůj znak ji používal jeho bývalý společník Fabio, Cataleyin otec. Agent Ross rozjíždí vyšetřování. Prohlíží si obrys orchideje, kterou pachatel kreslí na oběti. Nějaký muž mu řekne, že je to Cataleya, orchidej z Kolumbije.  Agent Ross volá agentu CIA Richardovi a chce přístup k informacím týkajícím se série vražd, ale CIA mu přístup zamítá a ani Richard k němu není zrovna přívětivý. Poté Richard volá Markovi a chce po něm, aby ten problém okamžitě vyřešil... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (440)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím všude čtu jakej je ten Megaton hroznej režisér a já si nemyslím, že by byl úplně nejhorší. Tohle je třetí film od něj co jsem viděl a jako netvrdím, že je to nějaká bomba, ale dá se na to koukat v pohodě. Podobně jako Taken 2 se i tady jedná o klasickou akční jednohubku na zabití večera s tisíckrát provařeným příběhem. Nic z čeho bych byl nadšenej to není, ale podobnej druh zábavy pokud je aspoň jakž takž slušně natočenej mě určitě neurazí. Takže čistě průměrnej kousek tak na jedno či dvě shlédnutí.50% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co vy na to ??" - "Náhoda !!" - "Dvaadvacetkrát ??" ;) Šťastná souhra okolností spíš pro nesvéprávného Megatona.. Colombiana v důsledku působí nejzajímavěji zejména v souvislosti s tím, že již zcela odkrývá skutečnost, že se z Luca Bessona polehounku stal evropský Spielberg, rozuměj ochranné křídlo mladších tvůrců a zároveň divácký tahák, když produkuje v zásadě snímky, na něž se chodí ne kvůli hercům v hlavní roli či kvůli třeba osobě režiséra, ale jednoduše právě na Bessona.. Jakkoli se lenošný génius, který navíc vždy coby tvůrce platil za jednoznačně lepšího režiséra než scenáristu, již poměrně dlouhou dobu notně vykrádá, nikoli variuje, stejně jako zde.. A tak jednoho zamrzí, že místo toužebně očekávané sofistikované hry se žánry dostane pouze naprosto konvenční žánrovou jednohubku, zvlášť v podobě fetišistické vizuální onanie adorující anorektické tělo Zoe Saldany s příběhem stejně plochým jako její hrdinka.. Díkybohu alespoň za těch pár vpravdě bessonovsky bizarních motivů na čele se žraloky či zubními kartáčky, byť ne zcela využitých.. A že za jednoznačně nejlepší pasáže platí ty s Amandou Stenberg, která si skvostně zahrála malou Cataleyu a nejlépe se tak odkázala na Bessonovy starší bijáky, když dala vzpomenout na Natalii Portman v Leonovi, také o něčem svědčí.. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍTE OČEKÁVAT NEČEKANÉ. JE JAKO MLHA POD DVEŘMI. JAKO MYŠ VE ZDI. NIKDY NEZAÚTOČÍ PŘÍMO A NEUVIDÍTE JI, DOKUD NEBUDE PŘÍLIŠ POZDĚ. JE JAKO NEVIDITELNÁ“....... /// Luc Besson oprášil vzpomínky na ,,Nikitu“ a udělal z ní ,,Leona“. Místo kaktusu má orchidej a místo holčičky přítele. Její ,,srdceryvný“ příběh“ je vlastně docela zábava. Občas to je trochu věřte – nevěřte, ale v tempu a bez zbytečnejch keců. Koho by taky bavilo přemejšlet, čím prostřelila tvrzený sklo, odolný 57 mm střelám? Zoe Saldana nemluví ,,modře“ a efektní serepetičky jí jdou k pleti. NENÍ TADY! UZAVŘETE BUDOVU! A vy si myslíte, že na vás bude čekat? OK, tak zase příště Cataleyo.... 3a½!... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám netradiční učební obor. 2.) Chci bejt Leon (nebo Cataleya). 3.) Potřebuju někoho sejmout na policejní stanici. 4.) Thx za titule ,,Hogwarts“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Před samotnou projekcí si je potřeba uvědomit a hlavně přiznat, do čeho vlastně jdete. Tady jde pouze o ódu na božské tělo Zoe Saldany, které bylo nutné zachovat i pro další generace. V tomto ohledu je vše v pořádku. Zoe vystřídá titěrná tílka, kalhotky a samozřejmě nechybí nějaký ten latex. Pokud ale někdo hledá chytrý scénář, tak má smůlu, protože Besson evidentně při přípravě žabích stehýnek znovu nechtěně smíchal nové koření s podezřelým bílým práškem, kterého se údajně léta nedotknul (prý od Kurýra 3) a podle toho to také dopadlo. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Stalo naprosto to samé, jako v případě filmu Salt - všichni chtěli akční film, hollywoodský, s pořádnou dávkou klišé, efektní v každé druhé scéně a s atraktivní hrdinkou. Dostali ho. Co následovalo? Naprosté zašlapání do země. Proč? Protože nikdo neví, co vlastně chce, o chorobném odkazování na staré filmy, které se stává doslova prokletím, nemluvě. Tohle je zkrátka film se starou konstrukcí a novou fasádou. Co je na tom nepochopitelného? Kdo ví co chce a do čeho jde - prosím, nebude v tomto případě zklamán. Kdo chce ale jen uronit slzu nad pominulou, vsugerovanou nostalgií a vyvztekat se, ten ať si jde pustit třeba Smrtonosnou past - ta má nepochybně "oduševnělejší dialogy," "více akce" a "chytřejší scénář." Ale pšt... to je přece nedotknutelná klasika. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • Oblečení, které si na sebe Cataleya (Zoe Soldana) bere poté, co se poprvé objevuje ve filmu, je inspirováno oblečením, které nosila Mathilda (Natalie Portman) ve filmu Leon (1994). [Zdroj: IMDb] (hellstruck)
  • Scenár Colombiany vychádza z nevzniknutého pokračovania filmu Leon (1994). (zanvalzans)
  • V kancelárií CIA je na stene obraz prezidenta Baracka Obamu, ktorý sa do úradu dostal v roku 2009. Dej filmu sa však odohráva v roku 2007. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zoe Saldana znovu v akci

Zoe Saldana znovu v akci

05.02.2017

Neytiri z Avatara, Uhura ze Star Treku, Gamora ze Strážců Galaxie, Aisha z Parchantů, Cataleya z Colombiany... Zoe Saldana má s akčními hrdinkami tunu zkušeností. V nejbližších letech bude nakopávat… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

Besson chystá Taken 2 a „fantastický epos“

26.08.2011

Luc Besson v Los Angeles propagoval vlastnoručně režírovanou disidentskou The Lady s Michelle Yeoh a akční Colombianu ze své produkční dílny. Novinářům při té příležitosti prozradil své nejbližší… (více)

Reklama

Reklama