Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 339)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že scénář nepatří k nejdokonalejším. Ale koho to sakra zajímá? Banda frajerů z našeho mládí si to dává, a hlášky lítají společně s tisícem vystřelených kulek. Záporáci padají jako kuželky a silácké řečičky jen protahují ten přiblblý úsměv co máte. Humor, akce, co chtít víc. ()

Madlene 

všechny recenze uživatele

Překvapivě ještě lepší, než jednička:-)! A starý otřepaný fóry s Chucken Norrisem přišly v pravou chvíli... ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Kdo by tu čekal děj plný emocí, zvratů a epických momentů, byl by asi zklamán. Expendables 2 (stejně jako jednička) je akční řežba od začátku až do konce s asi nejznámějšími a nejakčnějšími akčními hrdiny. ... Skvělý návrat do dob, kdy ještě držení kulometu v jedné ruce bylo na denním pořádku. - 85% ()

Philoun1 

všechny recenze uživatele

Ale jo dám 4 hvězdy. Sylvester ať se, ale radši nepouští do sentimentálních řečí. Dobrá řežba, hlavně žádný dlouhý kecy. A Chuck je stejně nejlepší. ()

lofa 

všechny recenze uživatele

Sly je frajer. Nejen, že se mu podařilo sehnat ještě lepší kultovní mlátičky z 80. a 90. let, ale ještě si z toho všichni dělají pořádnou prdel :-) Když se na scéně poprvé objevil Chuck Norris na hudbu Enia Morriconeho z filmu Hodný, Zlý a Ošklivý, to jsem byl mrtvej. Hodnocení: 90% ()

j.i.r.k.a 

všechny recenze uživatele

Totální nářez. Už dlouho jsem se u něčeho tak nechrochtal blahem jako u dvojky Expendables. Skvělé akční scény, žánrové zmínky, kultovní hlášky, hlavně u té Chuckové kobry jsem se hodně smál. Děj je jednoduchý, ale proboha, proč vám to tu některým tak hodně vadí? To opravdu nemůžete aspoň někdy nechat mozek v šatně a užívat si tu akci 80.let, kdy si ze sebe hrdinové umí udělat legraci? Pro mě dokonalé pokoukání. Akorát trochu zamrzelo, že nechali Jet Liho tak narychlo zmizet z filmu, ale to je jenom taková malá vada na kráse. Prostě se mi to hodně líbilo a užil jsem si to. Už teď se těším na trojku. Kdyby tady byl takový akční výplach aspoň jednou za rok, tak bych se rozhodně nezlobil. 90% ()

tommmy89 

všechny recenze uživatele

Ani trošku brat jednotky. Jednotka hlásala: "Áno, ešte sme tu, my, stará klasika a chystáme sa spraviť super film", no ale dvojka ukázala, čo tá stará klasika naozaj je. To bola akčná bomba naservírovaná na zlatom tanieri. Milovníci akčákov a starej "Rambo" klasiky si prídu na svoje ! 4* ()

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Dopadlo to mnohem lépe než jednička, ta byla strašně úzkoprsá. Jeden ostrov, "pevnost", mini armáda, drogy a mezi tím vším takové nějaké poletování. V Expendables 2 je to ale mnohem lepší. Vše je ukočírované, více úspořádáné, kamera se netřepe při soubojích, jsou tudíž přehledné, nespočet vtipů s odkazy na filmy tady hrajících legend, akce byla skvělá, zacházela do extrémů a hlavně byla nápaditá a svěží(až na klišé se vzletem letadla) a nakonec záporáci. Sice byli jen 2, ale i tak dost charismatičtí parchanti. Adkins relativně dobře sekundoval frajírskému JCvDammovi. Všechny aspekty téměř plných 5*. ()

voleman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu povedlo, ani jsem nečekal, že to může dopadnout až takhle dobře. Po jen lehce nadprůměrné jedničce, ve které mám nejraději scénu z kostela, přichází tento druhý díl. kde je spousty nezapomenutelných scén kde se objevují stáří známí akční hrdinové. Právě více aktivity Schwarzeneggera a Willise v tomhle díle dělá určitě hodně a potěší i krátké scény s Norrisem. Také přehnané akční scény jsou pozitivum a ukazují že tenhle film se musí brát opravdu s rezervou hlavně pro připomenutí starejch dobrejch akčních filmů, které s realitou neměli moc co společného. Pěkně a zábavně natočený poctivý akční snímek se spoustou legendárních akčních hvězd, které se vidět po letech a pospolu určitě vyplatí. 90% ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem jedničce dal čtyři hvězdičky, tady musím udělat totéž. Akční scény jsou fajn, drsňácké hlášky také nikoho neurazí a slovní narážky na samotné hlavní hrdiny také nejsou k zahození. Ano ano, je to akční pohádka jako řemen, jenže když je to efektně natočené a v závěru si to ručně rozdají dvě ikony akčních hitů, tak nemůžu hodnotit jinak. Tolik známých svalnatých drsňáků jinde už asi neuvidíme. Takže spíše z úcty k velkým jménům dávám za čtyři. ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

No Arnold se nechal konečně přemluvit k delšímu projevu, který je mu tak vlastní, jeden Belgičan si zahrál padoucha, Chuck se uvedl silou 5O střelců....No Sly to všechno zase dirigoval do dunivého koncertu z výbuchů a svištění kulek.No koukat se na to dalo, ale přece jen, ten závěr na odlétající An 2, známý to dvouplošník, který ocenili všichni čeští výsadkáři, kteří se v z něj učili skákat od 5O.let cosi napověděl.....Jednička byla povedená, tohle je už na hranici béčkových akčních filmů točených kdesi v Bulharsku.,Nevím jaká bude 3, ale tohle mne nechalo chladným..... ()

dafidsch 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a patetické. Zo všetkého sa vysekajú a vždy je na blízku nejaký kamoš s veľkým menom...až som rozmýšľal, kto sa ešte ukáže a aku situáciu vyrieši pre "nesmerteľných" chlapcov od Stalloneho. Klasika, ktorá mi stačila keď som bol na ZŠ. Aj od takýchto filmov už čakám viac (58 %). ()

Lektor 

všechny recenze uživatele

Hrůza. V podstatě to stejné co díl první, ale akce je díky bohu alespon přehlednější a o něco lepší. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Klasická akční střílečka, kdy po hrdinech může pálit třeba 50 kulometů či tank a oni přežijí. Každopádně od této série nikdo nic jiného nečeká, od žánrových hvězdných herců také ne... Je jen otázkou zda to je klad, či zápor. Nejvíce mne zklamaly výstupy Chucka Norrise, který se tam zjevil 3x jako spasitel a vlastně tím pokazil to všeobecné hrdinství. On i ten návrat Arnolda byl taky takový z ničeho nic jak kdyby se nechumelilo.... Takže suma sumárum povedená žánrovka se všemi hvězdami, ale s tím dějem se dalo trošku víc pracovat. 3z5 ()

core.2 

všechny recenze uživatele

Naprosto nadšený. Krvavá jízda, hotový akční nářez. (hotová klasika z 80 let) A jinak, tolik hvězd už se nikdy, mimo další pokračování, nemůže potkat. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Že při pouhých 15ti minutách dokáže belgický gymnasta zastínit všechny legendy ? :-), tak tomu bych před deseti lety těžko uvěřil, injekce s deseti kubíky osmdesátek do žíly nového milénia :-) 100% ........ Jean-Claude Van Damme tomu velmi pomohl :-) Záporák roku 2012 :-) ()

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama