Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 339)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S odstupem několika týdnů jsem vychladl a ubral hvězdu. První díl se mi opravdu líbil víc, čekal jsem větší prostor pro Arnolda Schwarzeneggera, některé hlášky působily nuceně, děj po bombastickém začátku nečekaně zpomalil a Chuck Norris se v Expendables 2 objevil zřejmě hlavně proto, aby nevěřícím dokázal, že je skutečný a ne vymyšlený... Ohromné finále mi ale dalo naprosto všechno, co jsem chtěl.__P.S. Co měly znamenat ty české titulky, Kateřino Hámová? Odkdy "Incomming chopper!" znamená "Říkej mi skokan!"? A bylo tam toho bohužel více... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sylvester Stallone alias Barney Ross priviedol svoju bandu ostrieľaných, akčných veteránov späť na plátna kín. Tento krát sa "Postrádateľní" presunuli z Ázie priamo do Európy. Musia vybaviť jednu ošemetnú záležitosť v Albánsku, ktorou ich poveril mocný Church. Tam im bude rovnocenným súperom chladnokrvný boss miestnej mafie Vilian. "Expandables 2" sa netvária tak prehnane vážne ako v prvej časti. Pokračovanie je brutálne odviazaná akčná jazda plná streľby, krvi, drsných hlášok a aj podarených sebaironických výstupov. Napríklad to čo tam predviedol Chuck Norris bola mimoriadne podarená cameo scéna. Tak isto aj dialógy medzi kultovou action hero trojicou Stallone - Schwarzenegger - Willis sú pre zasvätených pamätníkov vysoko vtipnou konverzáciou. Donedávna takmer zabudnutý Dolph Lundgren sa v úlohe zúrivého Švéda Gunnara Jensena doslova našiel. Je výborný. Tak isto aj Jason Statham ako Lee Christmas nemá chybu. No a angažovať belgického zurvalca Jean-Claude Van Damme ako rýdze záporného hrdinu bol absolútne dokonalý ťah. Zahral to bravúrne. Vôbec mi tam nechýbal depresívny tetovač Mickey Rourke, ale považujem za škodu, že Jet Li sa v tejto druhej časti len tak mihol. To je však len zanedbateľný detail. Pretože celkovo som bol veľmi spokojný. Zistil som, že staré akčné hviezdy z filmov na ktorých som vyrastal sú ešte stále v dobrej forme. Aj keď už sa pomaly blížia ku dôchodkovému veku, stále sú to hodne hustí a poriadne tvrdí borci. ***** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Akce, akce, divné pindy a zase akce. Aby Sly do této Pocty gerontům nr.2 narval co nejvíce kémů, musel mírně upravit scénář - z voloviny na kravinu. Mistr Olympia nám roste do rolí zombíků, Chuck zase pohádkových dědečků a Žán Klozet je......prostě po mrtvici, no. Pořád mne to ještě těší. Do třetice všeho rozstříleného bych si přál obsadit Honzu Zemana, ať to dostane nějaký ten ideologický přesah. Nebo alespoň Vašuta, Tomsa byl taky pěkný drsoň....úplně ho vidím, jak kosí záporáky mocnými proudy moči z Prostenalem korigovaných beder. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Vidět tolik akčních hvězd po kupě se mi už asi nikdy nepovede (leda že si z nich sestříhám na zeď koláž), to by si plnou hvězdičkovou palbu zasloužilo ... když ona ale vězí pod všema těma vystřílenejma kulkama, hláškama a Chuckem Norrisem taková obrovská scénáristická prázdnota, že tu jednu hvězdičku nenápadně uzmu a třeba příště. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Působivá parodie akčních hrdinů, tentokrát v podání Sylvester Stallone, Jason Statham, Liam Hemsworth, Dolph Lundgren, Jean-Claude Van Damme, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Chuck Norris atd.. Akcemi našlapaný film a fanoušci si můžou mnout ruce. Líbilo se mi to, ale meze jsou meze. Slabé čtyři navíc to nemá. ( Hodnocení: 7/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Kdyby měli čeští důchodci, alespoň z desetiny takovou fyzičku, jako nezastavitelné komando Postradatelných, tak si naše dementní vláda ty útulné vypolstrované rakvičky ani nevyzkouší. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Trošku ucelenější než první díl, ještě nabitější hvězdami. Chuck Norris potěšil. Naopak mě zklamalo, že zezačátku se v hercích obejvilo jméno Novak Djokovič, na jehož jsem byl zvědav, jestli třeba náhodou nebude zrovna hrát na kurtu, když tam bude Sly přebíhat. A ono nic. A po shlédnutí si všímám, že jeho jméno už v castu není. Ale to je jen detail. A velké plus za vtip Chucka s kobrou, to pobavilo =) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tak to jo takhle mela vypadat jednicka proti ni mam urcity vyhrady i kdyz je to taky narez ale prava akce se rozjizdi teprve tady tohle sem cekal od prvniho dilu a dostal sem to teprve ted uz prvni scena ve ktery je zhruba asi 100 mrtvych naznaci o cem to bude pak trochu nezbytny filozofie ale nastesti opravdu jenom trochu a potom uz jenom akce strida akci az do konce ktery graduje nejlepsi akcni scenou kterou jsem minimalne v poslednich 10 letech videl absolutnim masakrem na letisti kde se sejdou vsichni dohromady zkratka Sylvestr Statham Dolph Vandamme Arnold Bruce a Chuck pohromade! ted uz vim co mi v jednicce chybelo bylo to i am back! presne tak srat na guvernery Kalifornie Arnie se konecne vratil tam kam patri a ja sem z toho nadsen jinak akce je sice porad dost zbesila ale preci jenom mi prijde prehledneji natocena nez v 1 sympaticky je i to ze jeden z postradatelnych je opravdu postradatelny a pekne zarve konecne! tohle mi taky v prvnim dilu zchazelo ale nereknu o koho jde a dalsi faktor ktery tlaci tenhle akcni spektakl ke hvezdam je Vandamme jako zaporak Roberts me v 1 celkem sral ale ac nejsem ani velkej fanda JCVD tak tady je to zmnena jednoznacne k lepsimu tu hajzlackou roli si fakt uziva jinak co se teda tyce Dolpha tak ten se mi preci jenom v jednicce libil vic ale i tak je v klidku no a Norris ac je tu jenom asi 10 minut taky stoji zato takhle bych chtel v 70 letech vypadat taky zkratka co postradal prvni dil bylo dodano pro mne nejlepsi akce jakou sem videl po hodne dlouhy dobe a kazdopadne pro kazdyho milovnika drsny oldscholovy akce nepostradatelna zalezitost! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sly a spol. to zase dokázali! Film sice má několik vad na kráse, díky kterým ho spousta lidí strhá. Zápletka je ještě více cheesy, prostředek filmu je ukecanej a ne všichni borci jsou patřičně využiti (Jet Li). Ten boží zbytek filmu to ale všem akčním fandům dokonale vynahradí. Akce je suprová a přehlednější než v jedničce a hlášek pro nás "věrné" je zde pomalu víc, než vystřílených nábojů. Hlavně poslední třetina filmu je tak nadupaná, že akční fanoušek se bude neustále smát od ucha k uchu. Sly je drsnej, Jason kope o sto šest, Hermsworth překvapivě nevadí a Willis s Arniem se perou o pozici největšího hláškaře, kterou jim stejně vyfoukne Dolph. Je zkrátka vidět, že tenhle film si akční legendy hodně užily a já si ho užil také. Jde totiž o tu správnou klasickou béčkovou zábavu, jakou máme od těchto borců rádi, a proto tomu pár chybiček klíďo odpusťim. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Parada, parada, parada...tak z chuti a dobre ako na hlaskujucom "Svarcigovi" v druhej polke filmu som sa uz davno dobre nepobavil...O narazkach na Chucka ani nevravim....Ultimatna akcia zo starych dobrych 80-tych rokov... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se po place prohánějí téměř všichni akční hrdinové vašeho (ehm) mládí, no zkuste se u toho půlku filmu neusmívat jako idioti... I can rest in pieces now. :-D ()

petero 

všechny recenze uživatele

"Jsme tu, dokud nenastane čas odejít. A pak zmizíme v propadlišti dějin." Simon West sa konečne prebral z letargie a po vynikajúcom Con Air opäť prichádza s niečím čo stojí za to. Čistokrvný akčňák za skoro 100 mil USD je sakra ojedinelý prípad a okrem Arnolda Schwarzeneggera ktorému konečne stálo za to stlačiť spúšť a popremávať sa na plátne o trochu viac, je to pre všetkých zúčastnených film s rozpočtom v akom ešte nehrali. Expendables 2 sú veľkolepí, ešte lepší ako v jednotke a nič na tom nemení ani fakt, že sa natáčalo v Rumunsku. Zohranosť jednotlivých členov funguje na jednotku, vtipných momentov a hlášok je nečakane veľa a stoja za to, tak ako napínavé či akčné scény. Momentálne sa mi zdá, že v jednotke boli súboje jeden na jedného nápaditejšie a lepšie, tu si to však najpohyblivejší borci rozdajú pekne s presilou, Li v kuchyni a Statham v kostole. Akčne utlmený Lundgren a Crews si to plne vynahradzujú komediálnymi vložkami, nováčikovia Hemsworth a Yu sú perfektný a JCVD je vo svojej úlohe hlavného záporáka výborný a úlohu si viditeľne užíva. To nástup Chucka Norrisa je kategória sama o sebe a lepšie ho využiť sa asi ani nedalo. Diváci na premiére v kine sa bavili lepšie ako na nejakej komédii či kvalitnej dráme a to ma fakt dostalo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"I´ll be back!..." , "Buď ticho, už si sa vracal dosť..." Mám rád týchto akčných hrdinov. Vyrastal som na nich a to kúzlo vtedajších hitov vie oceniť iba ten, kto to prežil. Dnes už to nie je ono, doba je inde a aj prístup k akčným filmom sa zmenil. Tu je to bohužiaľ rovnako naivné ako pred 20-timi rokmi...Všetko ide podľa plánu, niekoľko namakaných hrdinov zabije iba v úvode cez 500 chlapov, oni ani škrabanec... Chýbal mi väčší nadhľad, hlášky a vzájomné podpichovanie bolo super a ja som si to užíval, ale bolo toho málo. Arnie i Willis boli dosť nevyužitý. Osobne vôbec nechápem čo tam robí Terry Crews a Randy Couture a miesto nich by som tam radšej videl oveľa väčšie hviezdy 80. a 90-tych rokov a to S. Seagala a M. Dudikoffa. Ak už musím niečo pochváliť, tak určite Chucka Norrisa. Nielen že na projekt prikývol, ale bol ochotný strieľať si i sám zo seba a vtipov na jeho adresu. Na tomto som sa skutočne dobre zabavil. Film ako taký je dosť trapas. Keď poviem, že podobných akčňákov o zloduchovi a atómovej zbrani vzniklo tisíc, tak to pravdepodobne bude ešte malé číslo. Taký scenár napíšem na záchode za 5 minút. Partia hrdinov si vyrazila, inak je asi jedno o čom to je. Ak mám hodnotiť objektívne, bez ohľadu na to, že tam hrajú moji obľúbenci a hrdinovia s ktorými som vyrastal, musím dať tri hviezdy. Prvý diel bol lepší. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Napsal bych to asi takhle, přestože mě film zpočátku kdovíjak nenadchnul, tak se Sylvestrovi opět podařilo ve mě probudit nostalgii jako prase. V závěru má člověk neskonalou touhu okamžitě po návratu domů sáhnout po takových perlách jako je: Invaze v USA (Chuck), Dvojitý zásah (Van Damme), Rudé horko (Arníí), Smrtonosná past (Bruce) nebo samozřejmě Rambo. Po dvou letech opět přišli tihle dinosauři mého mládí a naservírovali ty správné Vánoce o chloupek dříve. Jsem moc rád, že Stallone ukecal do rolí záporáků zrovna JCVD a Scotta Adkinse, protože tihle dva jsou prostě suproví. Určitě se mě tentokráte více líbí třeba Terry Crews, naproti tomu bez Coutureho bych se klidně obešel. Dvakrát jsem opravdu hodně vyprskl smíchy, první případ je příchod Chucka na scénu, který probíhá ve stylu Bůh sestoupil z nebes a v tom druhém je dialog Arnolda s Brucem, kdy Arníí použije své obligátní "Já se vrátím." načež mu Bruce řekne "Ty už ses vracel mockrát, půjdu já." Abych to shrnul, doba pokročila, 80. léta jsou nenávratně v pejru a chvilku mě vždycky trvá než se stačím na přeorientovat, ale líbejme nohy Sylvestrovi, protože na podobné filmy jednou budeme s láskou a s úsměvem vzpomínat......75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hlučné, explozivní a efektní, celý film je ale stejně jen čekání na Arnolda, který si odbude něco hlášek, něco střílení a pak schůzka legend skončí. Van Damme jako záporák byl skvělá volba, stejně jako Chuck, objevující se za znění motivu z Hodný, zlý a ošklivý. Výsledek je vtipný a příjemně satisfikuje dětskou touhu vidět všechny účinkující borce pohromadě, nicméně o nějakém extra nadšení se pořád mluvit nedá... 7/10 ()

Nevada 

všechny recenze uživatele

Když čtu oslavné chorály na tohle dílo, tak marně přemýšlím, čím si to vysloužilo. S výjimkou úvodní akční scény, která zároveň obsahuje jeden ze dvou nejlepších soubojů (Jet Li v kuchyni), je první hodina zoufale nudná a plná prázdných a rádoby osudových dialogů/proslovů. Ve druhé části se to sice zlepší, protože konečně začne akční film, ale ne o moc. Postup hlavní party dějem je ještě padlejší na hlavu, než jsme zvyklí z céčkových filmů. Schwarzenegger je neskutečně toporný každou minutu, kterou stráví na scéně, jeho dialogy jsou jeden trapas za druhým. Willis z toho vychází jen o trochu lépe. Hlášky - hlavně od dua Stallone-Statham - moc vtipné nejsou. DROBNÉ SPOILERY: A ani souboj Van Damme vs. Lundgren mi nedopřáli. Ale aspoň tam Statham předvedl solidní práci s nožem a další z nejlepších soubojů (u vrtulníku). Van Damme jako démonický záporák žalostně selhal. Kdyby byl hlavním záporákem ten jeho poskok, asi by to bylo lepší. Typická ukázka humoru se dá shrnout jedním ze závěrečných dialogů: "Ta věc patří do muzea." "To my taky." "Sranda, co?" "Jo, sranda." No, ani moc ne. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ano, jednička byla nářez, ale dvojka je ultra nářez. Monster nářez. Zatímco první Postradatelní se věnovali více postavám a jejich životu, Expendables 2 od samého začátku servírovali akci vedle akce, aby to bylo šťavnaté, tak tento libový nářez podlévali humorem a jako zákusek přidávali opět akci. Úvodní akční desetiminutovka patří snad mezi to nejlepší, co akční žánr přinesl. Směle si tato pasáž může podávat ruce s devastačními přestřelkami v Komandu či Rambu 2 a 3. Připočteme-li k tomu hláškování všech Postradatelných a první setkání dvou "nejhorších přátel" a mega star, tak jsme hned v úvodu neskutečně nabuzeni do zbývajících 90 minut. Jen škoda, že tímto skončil prostor pro Jet Liho, avšak svůj čas naplnil úplně maximálně. "Takto vypadá Čína s sebou." Následné klidnější scény ve městě není třeba více rozepisovat, divák se baví a vyčkává, co bude dál. Po převzetí úkolu od Churche se rozjede opravdová pecka, která má vše, co akční snímek potřebuje. Atmosféra východu je perfektní, scéna v lese a kolem trosek letedla je vynikající, stejně jako setkání s Villainem-Van Dammem a jeho pravou rukou Hectorem-Adkinsem. Každému už je asi jasné, kdo si při závěrečném účtování vezme koho na paškál. Tato záporná dvojice je vynikající a JCVD mile překvapuje tím, jak skvěle svoji roli hraje. Opravdu hraje, žádné pitvoření. Divákovi lehce zamrazí v zádech při pochmurném až depresivním a melancholickém projevu Barneyho Rosse, který vzhledem k okolnostem (smrt Stallonova syna) dostává úplně jiný rozměr. Scény v městečku a kostele jsou parádní a když se na scéně objeví za tónů notoricky známé melodie (Hodný, zlý a ošklivý) vlk samotář a super hrdina Booker-Norris, je o zábavu postaráno. (Celé kino se hlasitě smálo a jakmile jsme se dozvěděli, že vtipy o Chuckovi nejsou fóry, ale čistá pravda, smích v sále by nezasvěceným mohl evokovat dojem, že se promítá komedie.) Dialog o kousnutí kobrou opravdu neměl chybu a příjemně překvapila skutečnost, v jaké formě Chuck Norris ve svých 72 letech je. S blížícím se závěrem jsem pouze litoval dvou věcí. Zaprvé, že už bude konec a zadruhé, že se skoro nic nedozvíme o Villainovi a Hectorovi (jak sloužili ve francouzských legiích, apod.), neboť tyto dvě postavy by si to zasloužily. Finální střet je dechberoucí akční podívanou, která nedává vychladnout a srdce fanoušků legend 80. a 90. let radostně plesá, když vidí střílet bok po boku Stallona, Schwarzeneggera a Willise. "Kdo ještě chybí? Rambo?" A co teprve s diváky udělá záběr, v němž se po boku jednoho z nich objeví super hrdina Norris aka Booker? Výbuch smíchu, zorničky rozšířené a smysly hltající jeden záběr vedle druhého. Konfrontace Postradatelných s Villainem a Hectorem je taktéž parádní ukázkou toho, co může akční žánr i po tolika letech nabídnout. Sly vs. Van Damme bude už navždy patřit mezi legendární a kultovní scény. Nejeden fanda si ji bude jistě přehrávat několikrát po sobě. Závěrečné hlášky u vrtulníku nemají chybu a sám za sebe mohu říct, že tato sestavička rozhodně do muzea nepatří. S velkým potěšením mohu pochválit také soundtrack, který vsází na osvědčené motivy z prvního dílu a přináší také staré dobré písně, které se svoji pohodovou atmosférou dokonale hodí k daným záběrům. Monstróznímu nářezu dávám plnou palbu, stejně tak plnou, jakou byla ta, co opouštěla hlaveň Arnieho těžké zbraně. Dávám jednoznačně 5* a nemohu se dočkat třetího dílu! Těžko říct, zda je lepší Exp. 1 nebo Exp. 2. Oba díly jsou preciznost sama o sobě a nejlepší do budoucna bude sledovat je na jeden zátah! :) Závěrem bych rád poslal obrovské poděkování Sylvestru Stallonovi, že mi po dokonalé jedničce, kdy jsem si myslel, že nic lepšího už neuvidím, splnil další obrovský sen z dětských let a poskládal dohromady tyto legendární herce (nejen) do jedné masakrální scény. [v kině; 7. 9. 2012; 19:30] () (méně) (více)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší než jednička, měl jsem z toho lepší pocit. Žádný megadobrý film to ale rozhodně není. Je to spíš taková estráda těch opravdu nejlepších akčních hrdinů minulosti. Na nějaký ten děj se celkem kašle, není vůbec důležitý (i když tentokrát docela ušel). Srdce kterého filmového fandy by nezaplesalo při pohledu na společné scény Sylvestera, Arnolda a Bruce Willise... Tentokrát tomu navíc ještě zvedá laťku Ten co umí dělit nulou, takže o zábavu je postaráno. Komu by vadilo, že se tihle střetávájí vlastně naprosto stupidně, když vždycky vytáhnou nějakou uzemňující (legendární) hlášku. Spíš než akčňák (akce mi přišla lepší jak v jedničce) je to místy skvělá komedie. Já jsem si film i díky nepříliš dlouhé stopáži rozhodně užil. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Na co čekáme, až dorazí Rambo?" Ale on už dorazil, jelikož tohle je rambovský masomlejn par excelens. Tak tenhle akčňák jsem si užil opravdu naplno! Staré, důchodové akční hvězdy v novém balení! Byla radost sledovat všechny známé tváře, které sice poněkud zestárly, ale pořád mají sil na rozdávání. Úvodní velkolepá bitva má všechny správné přísady, navrch s létajícími kusy masa a gejzíry krve. Vtip, nadhled, ironie - to vše posouvá film nahoru (to vše mi chybí u posledních Bondů). Van Damme je skvělý hnusák, Norris samotář ve výslužbě a Arnoldovi občas zasvítí oči terminátorskou červenou... Největším slizounem je určitě Lundgren, ale jeho scénka s bombou nemá chybu. Úžasné a třeskuté. ,,Jestli tu zbraň nedostanu zpátky, tvůj zadek bude terminátorován!" ...asi tak. ()

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama