Reklama

Reklama

Úkol, který na Barneyho a jeho bandu žoldáků ze staré školy čeká tentokrát, se zdá na první pohled celkem snadný. Nic ale od začátku nejde podle plánu. Když během akce psychotický nájemný terorista zabije jednoho z Barneyho lidí, Postradatelní v touze po okamžité odplatě rozpoutávají přímo v srdci nepřátelského území peklo na zemi a kosí jednoho protivníka za druhým. Uprostřed všeho zmatku navíc musí na poslední chvíli zajistit, aby se pět tun plutonia vhodného k výrobě jaderných zbraní nedostalo do špatných rukou. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (2 340)

smajliss 

všechny recenze uživatele

V druhém díle tvůrci dávají více prostoru celebritám, což nese ovoce hlavně v komediální části. Během filmu se celý sál kina zasmál častěji, než u mnohých komedií. A ani akční část není pozadu, těším se na třetí díl. ()

misar3 

všechny recenze uživatele

Film Vám dá přesně to, co slibují trailery, špičkovou zábavu, akční scény a velké množštví krve. Do určité míry, by se film mohl měřit i s béčkovými komediemi a věřte, že mnoho z nich by převálcoval. ,,I am back." ,,Rest in pieces (velmi známá hláška ze hry Duke Nukem)" nebo Chuckův vtip o kobře, absolutně zkvělý fílm a snad jsem ani nečekal, že bude tak dobrý. Pokud Postradatelní 2 mají být posledním filmem, kde si zahrál Chuck Norris, myslím, že udělal DŮSTOJNOU tečku za svou kariérou, kdyby každý jeho film byl pojat jako jeho rolička v Expendables, filmy by dostaly úplně jiné grády. Nebo béčkový herec Lundgren... možná by měl zkusit jít na komika, i on předvedl seriózní výkon. ()

Miro_CZ 

všechny recenze uživatele

Tak tahle mašinérie začne pěkně zostra hned od začátku, kde všichni nasadí nasraný výrazy, který si drží až do konce filmu. Do toho jim asistuje série nespočtu výbuchů a nekonečné množství vystřílených nábojů. Z herců vytřískali snad maximum a film nabili ostrou akcí prakticky od začátku až do konce. Abych nezapomněl - ve filmu je neskutečný množství vtipů na téma 80-tkovejch akčňáků. ()

Fullty 

všechny recenze uživatele

Jazyk venku po celou dobu filmu snad kromě vlažnějšího středu. Kdo na tenhle film nepůjde do kina jako by ho neviděl. Walker nestárne a Arnoldovo: Im Back ! nemělo chybu ... FIVE STARS ! ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Komu se jednička líbila hlavně díky památné scéně v kostele, ten bude z dvojky nadšený. Podobných scén je zde totiž mnohem více a téměř vždy tyto momenty vyvolají na tváři diváka spokojený úsměv z toho, jak cool se zúčastněné akční legendy mezi sebou špičkují. Komu se však u prvního dílu líbila např. i Stalloneova nekompromisní režie, bude umírněnějším rukopisem Simona Westa trošku zklamán a přes spokojenost z právě zhlédnutého si bude klást otázky, zda té akce nemohlo být trošku více či proč se kolem ní muselo tolik mluvit o ničem. ()

Martini98 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu jsem dostal co jsem chtěl, skvělou, brutální akci, plnou hlášek, ale na druhou stranu jí tam nebylo tolik kolik jsem očekával a k tomu ještě občas nedávala moc smysl. Některé pasáže se zbytečně vlečou. Díky tomu jsem trošku v rozpacích. ()

FIAT 500 

všechny recenze uživatele

Už jen za Chucka Norrise musím dát plný počet. Opravdu, dvojka je lepší než jednička - akčnější, nabitá ještě lepšími hláškami a více vymazlená. Jediné co mi kazilo dojem byly příšerné české titulky. Ale i tak 100% ()

IEO10 

všechny recenze uživatele

Každý film ze Slyem si neskutečně užívám,ještě k tomu ,když kvalita jeho posledních filmů je na velmi vysoké úrovní a za to jsem nesmírně rád a u Expendables 2 tomu není jinak,i když tady to samozřejmě neni jenom o Slyovi,ale o všech těch akčních legendách,které se tu sešli.Je jednoduše paráda vidět všechny na velkém plátně,sice už v mírně pokročilém věku,ale mě to vůbec nevadí,jak už to tu bylo mnohokrát zmíněno ,je to splněný sen vidět všechny akční modly v jednom filmu a přiznávám se ,že je pak těžký zachovat objektivní názor,když vidíte všechny své hrdiny jak si kráčí vedle sebe a kosí všechno co se hejbe.Hodnotit Expendables 2 jako běžný film prostě nejde,kdybych se měl zastavovat nad dějem,tak by toho bylo asi hodně co kritizovat,ale i kdyby byla hlavní pointa filmu zabít dodavatele vanilkový zmrzliny,film si užiju vždy bez větších problémů,pro mně jde v Expendables 2 úplně o něco jiného a to je tu splněno mírou vrchovatou.Srovnát Ex1 a Ex2 je těžké,Ex2 hodnotim jako ideální sequel se všemy plusy a mínusy,je tu více scén,které rozpumpujou srdce na maximum,zároveň je tu více nelogičností.Stručně řečeno to na co jsem se těšil dva roky ,naplnilo moje očekávání mírou vrchovatou,jsem nadmíru spokojen,thanks Sly.PS:Už se nemůžu dočkat The Tomb a Bullet to the head...............85 % ()

Kinpr 

všechny recenze uživatele

Upřímně, čekal jsem více. Sic je to o něco málo lepší než jednička, ale to jen díky skvělému Van Dammovi a sebeparodujícímu Norrisovi. Ubylo Jeta Li a minimálně přibylo Arnieho a Bruce. A poznámky Dolpha stojí za to, ten mě opravdu bavil. Je to pořád stará dobrá střílečka plná výtečných hlášek. Bohužel největší slabinou je asi scénář. Proto doufám, že bude trojka a já konečně budu moci dát plný počet. ()

Frank1e 

všechny recenze uživatele

Tohle se prostě musí líbit. Největší hvězdy akčních snímků opět pospolu a hláškující tak, až z toho člověka začne bolet břicho. Jsem rád, že se nepotvrdily spekulace o tom, že zde nebude žádná krev, což mě vlastně ujistilo hned po pěti minutách, které byly snad vystřiženy z posledního dílu Ramba. Chuck Norris opravdu zaválel a ta hudba při každém záběru na něj byla opravdu výstižná. Jet Li bohužel nedostal v tomto filmu prostor, což je škoda, ale místo něj nám to vynahradil Dolph, který vypadá, jako by ho přejel snad náklaďák. Děj to mělo svižný a hluché místa byly jen občas. Pěkné scény si střihli i Wills s Arnoldem. Prostě u mě jasných pět hvězdiček. Statham a Stallone prostě bezkonkurenční. Pro mě osobně nejlepší film tohoto období. ()

crjules 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolu! Zhmotneny sen kluka teenagerovskeho veku 80' -90' let. Vsichni panove co nam viseli na plagatech v pokojicku hraji v jednom filmu. A shrnu li film, akce uz nemohla byt lepsi, Statham pro me opet nejlepsi , velke prekvapeni v podobe perfektniho Van Dammovskeho padoucha, vtipne nastupy a hlasky Norrise, Jet-liho panvickova scena sice kratka , ale take jedna z nejlepsich, hned po Jasonove tanci s nozem a vrtulovem vyporadani se s panem Adkinsem . Nad tim , jak vypada a co predvadi Stallone jen s uctou kroutim hlavou. Arnold me potesil, ale trochu zklamal, cekal jsem od neho vic a vetsi prostor.Snad se dockam v trojce. A hodne mne mrzela nepritomnost Mickyho Rourka, ale ...snad ta trojka :) Opet tedy **** a pul! ()

Terka_127 

všechny recenze uživatele

Akční klasika z 80./90. let! Prostě ten, kdo vyrůstal na filmech s Arniem, Silvestrem, Jeanem, Brucem či Chuckem, tak tohle je film přesně pro něj. Kdo nezná jejich filmy, nemůžu pochopit inside joky, kterých je tam opravdu mraky a celý film je vlastně jen o tomhle vzpomínání na staré časy. Za pár týdnů si ani nevzpomenu, o čem byl vlastně děj Expendables 2, ale budu si pamatovat "Já se vrátím... Ne, zůstaň, tentokrát se vrátím já." nebo "Ano, uštkla mě kobra. Vydržela osm dní, pak se pustila." No, zkrátka boží! :-) Hudba přesně zachycuje, který z herců je zrovna na tahu. Každý herec měl svou úlohu, kterou je naprosto typický pro své filmy minulých let, což je prima hlavně pro jejich fanoušky. V trojce očekávám Cage, Travoltu a Segala a naopak mi nebude vadit, když někteří herci z dvojky budou chybět. Nesmí se to zase překombinovat. Vlk samotář ovšem chybět nesmí s dalším vtipem o své nesmrtelnosti! ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Fajnovka solidní nářez z důchodcema! Už kvůli Chuckovi to je mega nálož, mě osobně dost potěšil Van Damme super brilantně se zhostil role zabijáka. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

Pravdu povediac taký nárez to už nebol. Akcia síce prehľadná a veľkolepá, potešia i všetky akčné hviezdy pokope, no už tak nenadchnú ako v prvý krát. Scenáristicky si dovolím tvrdiť že je to úplná katastrofa, i ten strih scén je miestami dosť divoký. Nepochopím prečo Li dostal toľko málo priestoru na úkor tej ženskej. A keď už tak mal zomrieť nejaký pravý člen partie namiesto nejakého Billyho ktorý bol na plátne asi 5 minút. Veľké pozitívum je JCVD ktorý je ako zloduch znamenitý , no zaslúžil by si lepšiu poslednú bitku. No čo akčných hrdinov si užijeme do sýtosti, zistíme že zase o niečo zostarli a počkáme či v trojke dostanú lepší príbeh. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Sly ví moc dobře, co divák potřebuje, ale že se vyřádí až takhle, to jsem nečekal ani v nejsvětlejších oblastech své fantazie. Ještě ani nestihnete dosednout na sedačku, a už to lítá. Celá sebranka se vrhá do osvobozovací akce na strojích, které by dokázaly během jedné hodiny srovnat se zemí celý New York, nepřátele likvidují po desítkách a zničí vše, co se jim postaví do cesty, včetně opanceřovaných budov a já nevím, čeho ještě. Takový choreografický balet se jen tak nevidí. Zřejmě okoukáno od mistra Hitchcocka, který ve slavném Psychu také vypustil hlavní scénu na začátku. Ovšem, tady se dalo čekat, že u jedné řežby nezůstane. A taky že ne. Děj je naprosto perfektní, jako záporák zazářil Van Damme, který se svým pobočníkem vytvořil téměř komiksově černočernou dvojici záporáků, při jejichž počínání vám leckdy zmrzne úsměv. Hvězd je ve filmu tolik, že se na plátno ani nevejdou, takže je dobře, že si režisér uvědomil, že už jejich pouhá přítomnost je dostatečným zážitkem a nenechal se zlákat možností nechat každého vyniknout dle toho, co je komu vlastní. A možná právě toto bylo rozhodující v tom, že film má spád a ani na vteřinu se nezačnete nudit. I přesto zbyl prostor na pár vtípků střílejících si z hrdinů samotných i celého díla jako celku. I napodruhé se to povedlo a já smekám ještě hlouběji. Nezapomenutelná podívaná, kterou si kdykoliv znovu zopakuji. A neprošvihněte Arnieho elegantní otvírání auta. ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Fuck. This is it! Tohle jsem čekal od jedničky a nedostal. Jednička se ještě snažila o současnej, moderní a hlavně SKORO AŽ VÁŽNĚ MÍNĚNEJ akční film, ve kterým vrátí do povědomí starý pardály. To ale nejde... takže... ve dvojce poučení a přichází oldschool tupá akce se střihem a záběry jak ze starejch klasik typu Komando a hlavně s hrdinama, u kterejch je zkrátka na první pohled vidět, že jen sloužej jako pocta starejm klasikům. Vrchol je nástup Norrise na scénu a jeho zjevování se. No a pak Sly, Bruce a Arnie bok po boku neohroženě střílející do desítek padouchů. Tady vážně o nic jinýho než o srandu a nostalgii nejde. Tihle tři mě totiž fakt dojali a rozesmáli zároveň. PS: 5 hvězd nemůžu takový sračce dát, takže zůstanu na čtyrech. ()

Bombastikus 

všechny recenze uživatele

This is fuckin' awesome! Jen ve dvou případech jsem uvažoval, že bych navštívil kino podruhé na stejný snímek - v prvním případě to byl Sherlock Holmes a nyní Expendables 2. Takový nářez jsem opravdu nečekal. Obavy z neúspěchu, které jsem měl z toho, že druhý díl již není pod taktovkou Slye se po prvních pěti minutách rozplynul jako pára nad hrncem. Řež obřích rozměrů, parta nabušených maniaků, kteří si ze sebe dokáží dělat prachsprostou prdel geniálními, syrovými hláškami a odkazy na svou hereckou minulost. Tohle jsem chtěl, na tohle jsem čekal. Bez debaty převyšuje první díl, jelikož co tam chybělo, tady je dvakrát tolik. Všechny legendy akčních krváků se zde sešly, aby si zahrály ten nejlepší koncert všech dob, a o tom, že se jim to povedlo na výbornou není pochyb. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

První půlka se velmi pozvolna zahřívá (hlášky a aury protagonistů příliš nefungují), zato ta druhá je velmi zábavná (hlášky a aury fungují, kromě Arnieho). Má to spád a dobře obsazené charaktery, které jakoby vychází z vlastností herců. Akorát to technický zpracování mi přišlo takový ulepený a levný, postavený na principu "budeme to kamerou nějak kropit, pak to nějak sešmikáme (klidně z ničeho nic použijem digitálně nazvětšovaný obraz, šak si toho nikdo nevšimne apod.) a honem stihnout vyrobit další scénu..." Nemá to pořádnej styl, respektive všichni zúčastnění jsou točení tím jedním, ulepeným. ()

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama