Reklama

Reklama

A Girl Like Her

  • USA The Bully Chronicles (neoficiální název)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Posledním rokem je šestnáctiletá dívka Jessica Burns (Lexi Ainsworth) obětí šikany od své bývalé kamarádky Avery Keller (Hunter King), která je jednou z nejpopulárnějších studentek na střední škole v South Brookdale. S pomocí jejího kamaráda Briana (Jimmy Bennett) a jeho nápadu skryté kamery, začali spolu hromadit důkazy o neustálém obtěžování a týrání, které nyní může pomalu vyplynout na povrch... (Raskoslav)

(více)

Recenze (9)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je super, keď môžeme vidieť film, ktorý využíva "found footage" žáner na niečo iné než horor. "A Girl Like Her" je dobre spracovanou drámou s témou, ktorá sa nespracúva často vo filme a keď aj áno, tak málokedy to vypáli poriadne. Väčšinou tam využívame všetky možné klišé, ktoré sme videli miliónkrát a čiernobiele postavy, ktoré film nikam neposúvajú a robia z toho len obohranú pesničku. Tento film sa rozhodol ísť trošku inou cestou a rozhodol sa dať každej postave väčšiu hĺbku. Plus (a toto je tiež zaujímavé) je film viac o tyranke Avery, než o obeti Jess. A lepšie nám to ukáže prostredie, v ktorom žije, ako sa prezentuje medzi svojimi priateľmi, no súčasne aj jej skutočnú tvár, ktorú skrýva. A dôvod? Lebo dnešná doba nás núti, aby sme niekde prevzali silu a kontrolu nad všetkým, čo sa deje. Loviť alebo byť lovený. A všetci ostatní sú len zebry, ktoré sledujú, ako mocný lev hryzie inú zebru. Celkom dobrá metafora. Miesta kde ale film padá na pusu sú podľa mňa dve veci. V prvom rade strašne manipulatívna hudba, ktorá do vás chce vliať emócie nasilu a rozpráva nám ako sa hrdinka cíti. A radšej by som si chcel urobiť názor z prezentácie postavy samotnej. Nepotrebujem hudbu, aby mi vysvetľovala ako sa mám cítiť. A potom tu máme záver filmu, ktorý je podľa mňa absolútne najhorší záver, aký tomu tvorcovia mohli dať. Celé to mohla byť seriózna found footage dokumentovo spracovaná dráma, no miesto toho z toho na konci urobili neskutočnú melodrámu, ktorá pôsobí umelejšie, než je nutné. To ma fakt sklamalo. Napriek tomu ide ale podľa mňa o dobre spracovaný film. Ak vás zaujala téma filmu, tak hovorím, aby ste si ho čekli. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď je filmov o šikane už relatívne dosť, stále je táto téma bohatou studnicou pre filmové spracovanie, ktoré má neustále čo povedať. A Girl Like Her má zaujímavú kompozíciu prostredníctvom found footage a viacerými retrospektívami, ktoré rozhodne ťahajú film výrazne vpred. Spracovanie témy je silné a plné emócií, hoci je pre mňa nepochopiteľné, že by tá Avery bola až taká krutá a ani po tej samovražde by jej to neprišlo ihneď ani trochu ľúto. No ešte väčšia záhada je pre mňa to, prečo sa Jessica takto odrovnala, keď s Brianom natočili celú spleť dôkazov, ktoré mohli šikanu okamžite ukončiť... Práve tieto otázky vo mne akosi utlmili celkový dojem na výsledné 3* ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Pro vsechny teenagery tam venku! Povinnost! 5 hvezd hlavne za emoce, ktere film kvalitne vyvola! Vyborna prace i kdyz to prvnich 20 min ani nevypada!!! Ne vsechno je cerne nebo bile! ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Nosný téma je šikana na školách. Je to něco, s čím mírumilovnou cestou nelze účinně dělat nic. Řešením je pouze trvalá nemilosrdná likvidace šikanujícího. Tim nemyslim nutně fyzickou likvidaci osoby (idyž i ta je účinná), ale znemožnění pokračovat v činnosti. Tj. odstranění z dosahu šikanovanýho. Neúplná likvidace totiž vede pouze ke mstě. Velikým kladem tohohle filmu ale je druhý pohled na věc - že ten, kdo šikanuje, tím možná jen bojuje s vlastníma problémama. To sice nijak nesnižuje jeho grázlovitost, ale divákovi trochu otevírá oči k uvědomění si skutečnosti, že klišé alert! každá mince má dvě strany. A proto si tenhle poněkud podivně pojatej film ty tři rudý zaslouží. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Budou SPOILERY!!!!! Už dlouho se mnou film tak nezacvičil,jako tenhle.Měl jsem vážně velké nervy při sledování záběrů samotné šikany.Pak přišla pasáž během písně I CAN SAY,při které jsem si vážně myslel,že Jessica zemřela,a proto mě finální záběr trochu naštval.Nechci to napsat nějak hloupě,ale happy end tomu prostě neslušel.Je to jen můj názor,ale zanechalo by to ve mě opravdu větší dojem,kdyby se Jess neprobrala.Ale je to vážně jen můj názor.Neubránil jsem se srovnání se seriálem 13 reasons why,který je pro mě ale pořád daleko lepší. ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to film o šikaně, který by chtěl lidem něco říci a vyšel už před rokem, ho bylo skoro nemožné sehnat. To snad jako paradoxní myšlenka na úvod, jinak k věci - obrovský plusový bod za nápad a potenciál, využít skrytou kameru taky na něco jiného než připitomělé lekačky mě vskutku navnadilo se na tento film/snahu o fiktivní dokument podívat (a to ani nemluvim o tom jak velkej kus tam je Hunter King). Nicméně považuji za poměrně nešťastné pojetí o tu silou natlačenou dokumentární snahu, kde všude všichni chodí nakonec s televizními kamerami, a ve výsledku tento hidden camera footage nedostal moc prostoru, plus celkově se mi zdálo, že tvůrci vůbec sami nevěděli jestli z tohoto snímku chtějí mít dokument, drámo či snad studentský projekt. Některé herecké výkony také trochu bohužel kazily imerzivnost, ale zas nečekal jsem tam áčkové výstupy, přišlo mi to pochopitelné. Zajímavé je, když si zhruba už v půlce uvědomíte, že hlavní hrdinkou nejspíš nebude oběť, což se mi téže jevilo jako pozitivně inovativní záležitost. Opět si to ale vybralo možná poměrně nemalou daň, a to u mě v podobě naprostého nezájmu o smutný osud šikanované protagonistky. Tak či tak, velice decentní snímek plný potenciálu a nových svěžích nápadů, na který se určitě vyplatí aspoň jednou podívat. Víckrat ale asi už nebude moc proč. ()

Kobrda 

všechny recenze uživatele

Zprvu musím dát filmu velký plus za to, že se šikovně zhostil téma šikany na škole jako takové. Nápad s amatérskou kamerou v přívěšku je brilantní a vtáhne diváka do příběhu. Na druhou stranu jsem celý film vlastně nepochopila, z jakého pohledu je to točeno - jestli z pohledu šikanované, nebo šikanátorky? Jasně měla více prostoru Hunter King jako šikanátorka. Dále jsem si nemohla ujasnit, jestli to je jakési drama, nebo dokument..Tak či tak, dávám 2 hvězdičky a to je za nápad a výkon Hunter King. Jinak je to docela nuda, abych přiznala barvu... ()

Evanlyn 

všechny recenze uživatele

Na to že jsem všude na tenhle film viděla všude ukázky, bylo nemožné ho někde najít. Skvělý nápad se skrytou kamerou. Film vyvolal hodně emocí, což jsem od toho moc neočekávala. Určitě lepší než nějaký 13 reasons why. ()

Reklama

Reklama