Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zuzanu právě propustili z vězení a ona se chystá začít nový život. Do vězení se dostala poté, co s kamarádem Ronym a jeho partou kradli auta a Rony na ni vše shodil. Teď je to však Rony, kdo jako jediný na ni před vězením čeká. Ona odmítá do jeho auta nastoupit, vydá se na cestu domů stopem. Zastaví jí dva kamioňáci Juraj a jeho černý spolujezdec Vápno. Když se Zuzana dostane domů, zjistí, že se její matka odstěhovala, a od sousedky dostane všechny dopisy, které matce z vězení psala. Ani jediný není otevřený... Nezbývá jí než nastoupit do auta k Ronymu, který na ni čeká před domem. Dostane se s ním do jeho motorestu, kde se scházejí kamioňáci a prostitutky. V motorestu dělá vedoucí svérázná starší žena, které neřekne nikdo jinak než „mama kami“. Zde se opět Zuzana setkává s Jurajem a jeho spolujezdcem Vápnem. Zuzana se Jurajovi líbí a ani on jí není nesympatický. Na Zuzanu si však stále dělá nároky Rony, i když ho ona odmítá... Rony potřebuje realizovat svůj kšeft s falešnou vodkou, a tak posílá Juraje do Ruska, do Petrohradu. Juraj si však vyžádá jako spolujezdce právě Zuzanu, s čímž Rony souhlasí. Na cestě se Juraj se Zuzanou sblíží. Když se však oba z Ruska vrátí, Juraje náhodou v motorestu uslyší hrát a zpívat vlivný český producent a nabídne mu angažmá. Juraj na jeho nabídku přistoupí a odjíždí do Prahy... (TV Prima)

(více)

Recenze (177)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že u prapodivných filmů je zaručeno jejich několikanásobné pokračování. Kvalita a oblíbenost jsou dvě zcela rozdílné hodnotící měřítka. Čím nevkusnější a pokleslejší, o to více oblíbenější? Tak se to vše nevyhnutelně jeví. A co divák dostává? Pohlednou tvářičku hlavní ženské postavy, rádoby gangsterský příběh na československý způsob, fackující Škopkovou ze Slunce a sena, mnoho osobností české populární hudby, multirasovou společnost, pískajícího řidiče, nelegální obchod, velice svůdnou a lačnou ďáblici Lucii Bílou a mnoho písní zpívaných Pavolem Haberou. Dušan posbíral vše, co lidi v nevkusu milují a nacpal vše do jednoho zatuchle chutnajícího koktejlu. Koneckonců je jedno, jak příběh pokračuje a jak končí. Není to podstatné a ani důležité k zapamatování, když zůstává pouze hořký pocit z právě shlédnutého filmového díla. Hlavní postavou je zpívající řidič kamionu Juraj Halama (sympatický Pavol Habera). Vesele řídí svůj truck, zapáleně zpívá v oblíbeném motorestu, podléhá půvabu pohledné tvářičky, strhne ho lavina pokušení umělecké dráhy a zpívá a zpívá. Hlavní ženskou postavou je samozřejmě Zuzana Petrová (pohledná Eva Vejmělková). Chce nalézt svůj klid k životu a pravou a čistou lásku. Z dalších rolí: Jurajův nekonfliktní a obětavý parťák Vápno (Ibrahim Maiga), bývalý Zuzanin milenec se současnou hrou na nekompromisního a tvrdého podnikatele Rony (zajímavý Maroš Kramár), rázná vedoucí oblíbeného motorestu mama Kami (Helena Růžičková), nespoutaná smyslná ďáblice a Jurova partnerka ve zpěvu (svůdná Lucie Bílá), ctižádostivý hudební producent Petr Glasner (dobrý Vladimír Marek), či prazvláštní postavička showbyznysu Satchmo (Pavel Bobek). Výsledný výtvor je zvláštní. Na jednu stranu optimistický a rozverný, na straně druhé prázdný a nicneříkající. A v hlavě zůstane jen malá vzpomínka na polonahou Lucii Bílou. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Neviem čím to je, ale Habera mi pripomína môjho otca, navyše má frňák veľký skoro ako ja, tento film bol aj o ceste do Ruska s blondínou, tak čo si môže človek ako ja viac priať? No neviem, snáď ešte horúce more niekde pri Soči. Toto však bolo z Petrohradu, dokonca aj niečo na štýl detí zo stanice Leningradská sa tam objavilo. Dosť ma mrzel ten amaterizmus z Ruska, divný zvuk a zlé uchopenie scenára. No hudba bola opäť priam kultová, mihol sa tu srandovný Maiga, ja proste tento film môžem, sú to staré časy, keď som síce bol ešte malé dieťa, ale je to atmosféra 90. rokov. Je to krásny film, ktorý sa nesie už v uvoľnenejšej atmosfére, než ten z 80. rokov, niekedy až prehnane, vadila mi aj tá odplata nakoniec, ale film to bol pekný. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia pokračovania sa opierajú o efektne rozprávaný jednoduchý príbeh, v ktorom hrá hlavnú úlohu spoločenstvo vodičov, brázdiace v kamiónoch skazený svet. Je to svet, kde vládnu peniaze bohatých mafiánov, majúcich v hrsti skorumpovanú políciu a justíciu. Dôležitosť pesničiek v príbehu podčiarkuje aj fakt, že režisér obsadil rolu Juraja populárnym spevákom Pavlom Haberom. 6/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Famózní koláž zápaďácké akce, bravíčkovských fotorománů, post-totáčové exploatace a bollywoodu. Jestliže "Nahota na prodej" byla zrcadlem doby, pak žánrově vycizelovanější flák Dušana Rapoše je teenagerským vlhkým snem stejné éry. Paľo Habera dostál svému vzhledu českého Dempseyho, Helena Růžičková spojila svou image českého Buda Spencera s aluzí na samotného Bruce Leeho (viz traktát "Buď jako voda") a Láska šialená je cringe vypalovačka jak žádná jiná. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přelom režimu zastihl pubertální Zuzanu ze sídliště v nečekaných problémech. Zatímco v polovině 80. let pouze snila o svém prvním chlapci, začátkem 90. let se musí vypořádat s pobytem v ženské věznici a s nástrahami podsvětí po návratu do života s podmínkou... První svobodný slovenský film přínáší poněkud jiná témata, než první české svobodné filmy Tankový prapor a Obecná škola. Dušan Rapoš neví, co by nabídl dříve, zda exploatační film, cosi akčního (na úrovni Nahoty na prodej) nebo novodobý muzikál. Jednotlivé figurky jsou čistě devadesátkové karikatury a otrlý divák se skutečně pobaví. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Juraj Halama (Pavol Habera) jazdí vo filme na kamióne Kenworth T-600. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama