Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lidé už nechodí ani na fotbal. Jak je chcete dostat do divadla? Nepříliš úspěšný herec Ančák podlehne nátlaku svého vlivného tchána, odejde z domovského divadla a přijme protekční funkci ředitele malé divadelní scény. Třebaže je Ančák už mužem v letech, stále ještě má jisté umělecké ambice. Těmi si ovšem nikoho ze svých nových podřízených nezíská: místo plného nasazení na jevišti si totiž herci slušně přivydělávají dabingem nebo účinkováním v seriálech. Ančák se rozhodne to změnit a najme legendárního divadelního režiséra, jenž navrhne nastudovat Gogolova Revizora. Optimistické Ančákovy záměry ovšem od začátku začnou narážet na prozaickou realitu: řevnivost divadelního dramaturga, závist a nedůvěru herců k hostujícím kolegům, nedostatek financí a nakonec i jedno tragické úmrtí... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Richard Müller ako scenárista, to je slušná rarita. Nedopadlo to ale veľmi slávne aj pri tom skvostnom hereckom obsadení. Jednoducho, vyše hodiny riešiť personálne otázky v divadle bez poriadnej dramatizácie je nuda na pohľadanie. ()

baroko 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá sonda do divadelního zákulisí. Protekčně dosazený ředitel se snaží pozvednout upadající divadlo. Přemluví starého uznávaného režiséra, aby se ujal nastudování Gogolova Revizora. Režisér však při jedné zkoušce zkolabuje a umírá. Ředitel dostudování hry svěří místnímu režisérovi, který je ale notorickým alkoholikem a sám se nakonec úkolu vzdá. Situaci zachraňuje asistent zemřelého režiséra (M. Macháček). Premiéra má úspěch, ale vysílený ředitel chce i tak z divadla odejít. Nakonec je přesvědčen, aby zůstal. Inscenace líčí dění kolem divadla ve značně pochmurných barvách. A nedá se předpokládat, že by to bylo asi dnes lepší... ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kvalitou srovnatelné s naším o rok starším Dirigentem (1987), i když tohle se snaží tvářit sofistikovaněji. Ovšem v podstatě je to úplně stejnej vopruz. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama